Kapaciteti hosting paketa

Postovani članovi. Imam jednu molbu za vas. Kupio sam hosting paket WINS kod firme leftor.com Moze li mi iko reci na osnovu tamo navedenih podataka o tom paketu, koliko na mom sajtu moze biti istovremeno korisnika, a da sajt optimalno radi. Radio se komercijalnom sajtu, prodaja i kupovina, na kojemu ce biti puno slika i korisnika (moja procjena ej da ce biti oko 100 000 registrivanih korisnika i od njih barem 20000 aktivnih svakoga dana)… Ako paket koji sam kupio ne odgovara, mozete li mi predloziti neki koji bi odgovarao ili bih definitivno morao uzimati dedicated pakete. Hvala lijepo

Prebačeno u novu temu, stara je bila prestara.

Odgovor na takvo pitanje je teško dati, no mislim da ćeš vrlo uskoro morati napraviti transfer na VPS. Sve ovisi o tome koju skriptu koristiš, je li optimizirana ili nije, kakvi su njihovi uvjeti korištenja i dr.

Postovani, hvala lijepo na Vasem odgovoru. Sve sto znam licno je da se aplikacija radi visualom basicom u asp.net okruzenju sa kombinacijom jave i ajax-a. Ono sto mi je jako bitno je da korisnici nesmetano koriste web aplikaciju bez problema sa serverom i slicno, i naravno nema nista protiv toga da zakupim bolji paket pa cam i promijenim hosting kompaniju ako dobijem drugdje povoljnije uslove (omjer cijene i kvaliteta) ali volio bih saznati barem okvirni granicu kada to treba da ucinim zbog trenutne ogranicenosti finansija sa kojima raspolazem. Da li je ta granica 100, 1000, 10 000 ili 100 000 korisnika istovremeno ili bilo koji drugi korisni podatak. Jos jendom, hvala lijepo na odgovoru.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact