Keyword research nakon što je Adwords s*ebo stvari


#1

Vjerovatno ste primijetili da je sad novi dizajn Adwordsa i više se ni ne zove tako ali to je najmanji problem. Sad su sugestije za keywords sranje i Google Keyword Tool je postao sranje (ili ga ja ne znam sad koristiti po novom). Kako vi radite keyword research sada? Mene posebno interesuju keyword sugestije sa tacnim brojkama pretraga.


#2

Interesuje me i kako dobiti exact ili ikakve brojke o specificnom keywordu? Ukucam u alat 2 keyworda, izbaci ono meni dole dosta related sugestija, ali ta 2 keyworda vise ne prikazuju brojke za sebe. To je kad ides na ovo “find keywords” prvo.


#3

lol i ja se isto pitam… imam aktivirane adwords kampanje ali keyword planner mi se ne svidja ne znam kako da vidim brojke za exact match, bilo koji keyword da ukucam izbacuje related keyworde i sugestije…


#4

da, od kako je promenjen izgled sve je zbrkano.
za ponudjene reči na poslednja kolona je bila vrednost klika. a sad je to nešto “ponuda za vrh stranice” (niži ili viši opseg). šta li to znači?


#5

KWfinder i Keywords Everywhere

Ako vam se neki od ova dva učini korisnim, slobodno se zahvalite.


#6

Dobri su, samo je malo glupo sto svaki skoro ima neki limit gdje te ogranici ako ne placas. Ali svidja mi se sto je detaljan ovaj prvi. Hvala.


#7

kwfinder i toolsi poput ahrefs su ok moze se koristiti ali mislim da nemaju tacne podatke…


#8

Istina je da su Research tool (Keyword Planner) zakomplikovali sa apdejtom starim/novim, međutim i dalje je manje više sve tu samo je potrebno malo dublje istražiti samu alatku. Takođe ako se dobro sjećam postoji i HOW TO od Google-a kako koristiti novi planner :slight_smile:

I da, slažem se sa @oddball, tačnost search-a ti najpreciznije može dati tražilica sama, u ovom slučaju Google tako da manje se oslonjati na unofficial alatke, ali ih svakako i koristiti, dosta znaju pomoći pri samom odabiru


#9

Ja znam da se između Adwords Planner i KWfindera rezultati poklapaju u preko 98% slučajeva. Meni je iskreno pri traženju podataka pre pisanja teksta sasvim dovoljan Keywords Everywhere, daje odmah rezultate i predloge.

Mada za neke oblasti koristim i sva tri rešenja prilikom pripreme za pisanje teksta i to potom ubacujem u Calc tabelu.


#10

Ima li tko da bi podijelio trošak registracije na KWfinder-u, premium mangools paket:

Strašno mi se sviđaju i koliko mogu vidjet, dosta su točni. Ali, ipak su malo preskupi…
U premium paketu mogu biti 3 korisnika registrirana u isto vrijeme (ako sam dobro shvatio?), tako da bi svakog izašlo po 125€ (za cijelu godinu). Svi bi mogli dnevno istražiti po cca 160 KW-a što je isto više nego dovoljno :slight_smile:

P.S. ako neko već koristi ovaj alat, može mi prodati učešće :slight_smile:


#11

Basic plan je na početku bio 120$ sa discountom. Ladno je sada to otišlo na čak 3 puta skuplje.


#12

Naravno. To je samo posljedica toga što su jako dobri i što je google us*ao stvar pa više ljudi treba baš njih.