Keyword research nakon što je Adwords s*ebo stvari

Vjerovatno ste primijetili da je sad novi dizajn Adwordsa i više se ni ne zove tako ali to je najmanji problem. Sad su sugestije za keywords sranje i Google Keyword Tool je postao sranje (ili ga ja ne znam sad koristiti po novom). Kako vi radite keyword research sada? Mene posebno interesuju keyword sugestije sa tacnim brojkama pretraga.

Interesuje me i kako dobiti exact ili ikakve brojke o specificnom keywordu? Ukucam u alat 2 keyworda, izbaci ono meni dole dosta related sugestija, ali ta 2 keyworda vise ne prikazuju brojke za sebe. To je kad ides na ovo “find keywords” prvo.

lol i ja se isto pitam… imam aktivirane adwords kampanje ali keyword planner mi se ne svidja ne znam kako da vidim brojke za exact match, bilo koji keyword da ukucam izbacuje related keyworde i sugestije…

da, od kako je promenjen izgled sve je zbrkano.
za ponudjene reči na poslednja kolona je bila vrednost klika. a sad je to nešto “ponuda za vrh stranice” (niži ili viši opseg). šta li to znači?

KWfinder i Keywords Everywhere

Ako vam se neki od ova dva učini korisnim, slobodno se zahvalite.

1 Like

Dobri su, samo je malo glupo sto svaki skoro ima neki limit gdje te ogranici ako ne placas. Ali svidja mi se sto je detaljan ovaj prvi. Hvala.

kwfinder i toolsi poput ahrefs su ok moze se koristiti ali mislim da nemaju tacne podatke…

Istina je da su Research tool (Keyword Planner) zakomplikovali sa apdejtom starim/novim, međutim i dalje je manje više sve tu samo je potrebno malo dublje istražiti samu alatku. Takođe ako se dobro sjećam postoji i HOW TO od Google-a kako koristiti novi planner :slight_smile:

I da, slažem se sa @oddball, tačnost search-a ti najpreciznije može dati tražilica sama, u ovom slučaju Google tako da manje se oslonjati na unofficial alatke, ali ih svakako i koristiti, dosta znaju pomoći pri samom odabiru

Ja znam da se između Adwords Planner i KWfindera rezultati poklapaju u preko 98% slučajeva. Meni je iskreno pri traženju podataka pre pisanja teksta sasvim dovoljan Keywords Everywhere, daje odmah rezultate i predloge.

Mada za neke oblasti koristim i sva tri rešenja prilikom pripreme za pisanje teksta i to potom ubacujem u Calc tabelu.

1 Like

Ima li tko da bi podijelio trošak registracije na KWfinder-u, premium mangools paket:

Strašno mi se sviđaju i koliko mogu vidjet, dosta su točni. Ali, ipak su malo preskupi…
U premium paketu mogu biti 3 korisnika registrirana u isto vrijeme (ako sam dobro shvatio?), tako da bi svakog izašlo po 125€ (za cijelu godinu). Svi bi mogli dnevno istražiti po cca 160 KW-a što je isto više nego dovoljno :slight_smile:

P.S. ako neko već koristi ovaj alat, može mi prodati učešće :slight_smile:

Basic plan je na početku bio 120$ sa discountom. Ladno je sada to otišlo na čak 3 puta skuplje.

Naravno. To je samo posljedica toga što su jako dobri i što je google us*ao stvar pa više ljudi treba baš njih.

Meni je najgore palo što je Adwords smanjio broj keyworda koji predlaže dole kao related. Ja sam ukucavao npr. 5 keyworda i onda mi dole predloži bukvalno 500 related keyworda i onda pokupim dosta ideja ispod, a sada iz nekog razloga predlaže 5 do 10 puta manje, a nekad ne predloži ništa.

A svi ostali alati se plaćaju

Da,nazalost je tako,ni kwfinder vise nije free,bio je free dok nisu postali popularni. Ima na stranici od Neil Patela nekih alata,ali su netocni i nepouzdani.

10$ za Ahrefs mesecno i miran si.

Gdje to ima tako jeftino a da 100 % radi,jer koliko vidim cijena je 99 $ mjesecno.

Kako to kwfinder nije free? Ja sam ga koristila pre neki dan, ima pet besplatnih pretraga na dan. Sta sve moze taj Ahrefs?

Pa eto,nije free vec dosta dugo.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja