E evo i mene u ovoj kategoriji oko “neodgovornih developera” ili ti “klijenata koji su pametni” citaj glupi
Ugovorom smo kao i uvijek sve definirali ali nikada mi se to nije desilo da mi klijent kaže da sam mu ja dužan plaćati domenu i hosting po isteku te s tim prijeti tuzbom.
Pogledao sam i vidi vraga mojoj firmi tj. meni kao odgovornoj osobi je domena (budala zaboravio izmjeniti)
Bilo je tu i izmjene u ugovoru gdje je praktički na pola puta kad sam odradio 50% posla custom on se odluči da mu to odradim u presashopu i naravno to sam mu zaracunao ali nije bio odusevljen.
Moram naglasiti da je klijent podmirio sva dugovanja koje je imao te smo s njim rijesili bilo kakvu obavezu. Jednom je zatrazio support na 6mj. sto mu je naplaceno i odradeno
Zašto?
Klijent me zamolio da mu ja zakupim hosting i domenu te da mu za to ne izdam racun što ja nisam htio pa je i za to dobio racun kao i za izradu web shopa, ali on sada inzistira da mu ja to plaćam godišnje jer nigdje u ugovoru ne stoji da on to plaća. Doduše ne stoji ni da ja moram ali …
Nije to neka cifra to je sve ukupno 140kn godisnje no zasto bi mu ja to placao kad okreće preko 10k i vise mjesečno govorim o neto iznosu.
Što napraviti? Razmišljao sam da to sve zanemarim što vi kažete na to.