Klonovi na forumu (alecfobija)

Samo jedan u nizu klonova, zadnji zabilježen slučaj:

Jednostavno mu se divim, koristit toliko profila da vjerovatno ni on sam ne zna koliko ih ima. I on u tome ne vidi ništa loše, zašto mi imamo problem s tim?!

Osobno imam (alec)fobiju kada vidim bilo koji “novi” profil, pa odma pomislim da je to taj lik.

PS Kod mene postoji teorija da je sve to zapravo jedan prevarant, dobro znani na forumu, samo ga se na ovim profilom/ima još nije povezalo.

1 Like

Ja mislim da griješiš jer po načinu pisanja mislim da nije. Tako ja gledam barem nije da branim ikoga čak sam i predložio bolji sustav detekcije laznih profila tj. duplih korisnickih racuna.

Po načinu pisanja i po ponašanju nije, barem tako mislim.

Mogu moderatori vidjeti po ip adresama jel se radi o klonu.

Ako je isti lik, sto je napravio?

Mene zanima.

Zasto bi nekom trebalo više profila, ako je pošten i ne skriva se od nečega?

2 Likeova

Odgovor ti je dao @costlyDeveloper ali ću ga nadopunit time da je korisnik @svijetigre iz navedenog slučaja baniran za pokušaj prevare. Detalje ne znam (tj nisam siguran jel znam), ali svakako, ako je Aki bio njegov klon, onda je ban sasvim opravdan.

Uostalom, pravila foruma jasno nalažu da svako ima pravo na jedan korisnički račun:

1 Like

Ima dosta tu likova koji imaju vise profila. Naravno sluze im za varanje ljudi, trollanje i druge rabote.

Dobro znani lik Mirko Katic jos uvijek operira po ovom forumu pod raznim nickovima … pa je tako mog kolegu pokusao nagovorit da mu plati preko western-a avansno a kao on ce mu nesto odraditi. Ima dosta po forumima i po googleu o doticnom, pa cak je pokusao i prevariti kolumniste na ZIMO portalu. Neznam kako se jos institucije nisu pozabavile njime a i sam je navodno nosio policiji nekakve logove o prijevarama putem njegovo SMS servisa.

@Opica IP se u 99% slucajeva mijenja svakih 24h … buduci da velika vecina koriste dynamic IP … a i gdje bi moderatori dosli kada bi gledali od svakog usera IP.

2 Likeova

( @in4hr odgovaram na tvoj post, slucajno sam promasio kliknuti reply pa te zato tagam.)

Jel to onaj lik koji je kopirao nekakav sms web servis pa predstavljao to kao veliku “inovaciju” haha. Saša Fišter sa ZIMO portala mu je dobro nasjeo i napisao veliki članak & intervju s njim, pa se nakon što je to skužio pravdao u nekoliko slijedećih članaka. (ispada da govorim negativno o Saši, ali nije mi to namjera, o njemu sve najbolje!!).

Kolko sam skužio, i onog lika koji je na profilnoj imao svoju sliku u armani jeans majici, isto je često prozivan za prevare i duple profile, ali to definitivno nije ovaj alek. Alek je prica za sebe haha.

Inače što se duplih profila tiče, stvarno mi ne pada na pamet ni jedan razlog zašto bi netko tko je pošten i nema što skrivati imao više profila…

1 Like

Prvi iz topica se nama javio za gratis hosting koji nudimo wmforum clanovima, ali smo ga odbili zbog navedenog. Drugi spomenuti nas je popljuvao jos prije kad smo otvorili account i poslali koje usuge nudimo, potom je na kraju narucio hosting paket, poslan mu je predracun i vise se nije uopce javio… To je nase iskustvo s doticnima.

1 Like

Ma dovoljno je vidjeti kako trollaju, postaju masu i brdo projekata, bahate se s investicijama, kupnjama i svime mogucim :slight_smile: Meni je to smjesno … al to su klinci, morate ih razumjeti :slight_smile:

Sjecam se cak i kada me @dottnick wispao na in4.hr dok je bila jos chat podrska online … pa me gnjavio za neke ponude (kao on je predstavnik par firmi iz krapine, hoce webove) a kasnije kad sam mu poslao ponude je prekroijo u svoje ime i poslat svojim klijentima :smiley: lol

@svijetmedija se i nama javio, ugovarao hosting. Bude ga sigurno uzeo, pase mu cijena i sve :smiley:

Što sam ja tebi slao???

Slao si trollanje :slight_smile: Javio se preko naseg online supporta i toboze kao suradnik u toj firmi (Carpona pack) trazio ponudu … da bi kasnije prepravio istu ponudu i slao drugom kijentu. 9 mjesec, 2013 :slight_smile: Valjda ti se nije dalo ili nisi znao sto mora obuhvacati biznis ponuda. Pamtim mailove i imena :slight_smile:

Nije to nis lose, mlad si … naucit ces se … ali kazem kakvih sve ljudi i trollova ima :smile:
http://prntscr.com/6mwhvt , pusa :slight_smile:

Opet mi nije jasno kad sam ja to slao? al ozbiljno…

Daj mi pošalji kopije na [email protected], fakat ne kužim…

To nije trolanje, to se drugacije zove, zna se sto je trollanje :smile:

1 Like

@in4hr u biti ne treba poslati, pronašao sam u starim mailovima… radilo se o tome da sam skupljao ponude za tvrtku koja je trebala predati 3 ponude u banku…

@in4hr vrlo neprofesionalno olajavati svoje klijente javno na forumu, bilo da je dobro ili loše, privatnost treba poštovati. Ovako djelujete kao neki frustrirani klinac, i definitinvno padate u očima mnogih koji bi eventualno tražili vaše hosting usluge.

6 Likeova

@Boris_ U krivu si, on nije bio moj klijent vec samo jedan pod navodnike zainteresirani. Ono sto me zivcira je kada ljudi/udruge traze ponude i onda ih koriste za nesto sasvim drugo od namjene ponude. Vjeruj mi nagledao sam se toga u zivotu, zato vise i nikada ne saljem ponude raznim udrugama i sl.buduci da je to bullshit. To su razne forme za natjecaje, da bi se pravdala prihvacena neka druga ponuda i dr. Sto se tice hostinga, Imam dovoljno hosting klijenata, jedno 10-.ak cak s ovog foruma i svi su top zadovoljni uslugom kao i podrskom. Nikoga ne silim na nista.