Koja banka? Koji račun? Koja kartica?

Pozz ljudi, evo ovak ukratko prije nekih tjedan dana sam postao punoljetan…
Eh ja sam imao otvoren račun u međimurskoj banci (kompić-tekuči) i u zagrebačkoj banci cool račun… to su obje maestro kartice znaci samo za placanje na prodajnim mjestima, ovaj u međimurskoj planiram zatvorit a u zagrebačkoj ostavit pošto ipak gledam i mjesečnu naknadu koja je samo 3kn…

Zanima me koje banke vi koristitite, mislim, za visu electron i ostale kartice, trebao bih jednu za plačanje po netu itd… isto tak dali imate i internet bankarstvo, i kolika vam je onda ukupna naknada. Koju banku preporučujete?

Zahvaljujem. :slight_smile:

Visa electron RBA. Možeš plaćati i primati lovu preko PayPal-a, možeš kupovati na rate, koristiti internet bankarstvo i svašta nešto.

A kolika ti je mjesečna naknada za to? I vjerujem da plaćanje na rate i ovisi o redovitim primanjima…

Ja sam u OTP banci.

Visa web prepaid
https://www.otpbanka.hr/html/g_visawebprepaid.htm

DEMO - Internet bankarstvo za građane
https://elementa.otpbanka.hr/gradjani/demo/

Naknade Banke za usluge poslovanja s građanima
https://www.otpbanka.hr/pdf/tarifnik.pdf

Ja koristim Zabu, na žalost imam neku popišanu lepezu što sam morao uzeti jer sam uzeo njihov beskamatni kredit, ali pošto koristim internetsko bankarstvo za plaćanje računa, razliku mi pokriju u biti besplatne transakcije. Jer pi*de proklete, lihvarske, s đavlom uortačene, ne da naplaćuju baš sve (što je OK), nego naplaćuju apsurdne iznose koji nemaju nikakvog temelja, niti osnove.

A razlog zašto je to tako jest što su popišani oligopol pa samo jedan osluškuje drugoga da zajednički dignu cijene i ne diraju si međusobne udjele, dok se Olgica Spevec pravi blesava. A najbolji dokaz za to je što niti jedna mala banka (pogotovo u Zagrebu) nije nikada niti pokušala agresivnije reklamirati svoje usluge (a nisu jer ne mogu nuditi tu masu kredita, pošto svaki naš vlasnik tekućeg računa ima minus kolika mu je plaća i pol i još kredit).

Drugim riječima, trebalo bi donijeti zakon da se davanje kredita ne smije uvjetovati primanjem plaće na tekući račun iste banke.

Za internet koristim Amex Blue koji mi naplaćuju dosta članarine, ali svuda prolazi. No, kako sada svi primaju PayPal možda pređem na ovu kreditnu koju dobijem s tom popišanom lepezom (ako je odlučim zadržati), pa ubacim tu karticu na PayPal.

PBZ visu(devizni račun) imam i mjesečna naknada je oko 60 centi što je ok i nemam nikakvih problema…

[quote=“tsereg”]Ja koristim Zabu, na žalost imam neku popišanu lepezu što sam morao uzeti jer sam uzeo njihov beskamatni kredit, ali pošto koristim internetsko bankarstvo za plaćanje računa, razliku mi pokriju u biti besplatne transakcije. Jer pi*de proklete, lihvarske, s đavlom uortačene, ne da naplaćuju baš sve (što je OK), nego naplaćuju apsurdne iznose koji nemaju nikakvog temelja, niti osnove.

A razlog zašto je to tako jest što su popišani oligopol pa samo jedan osluškuje drugoga da zajednički dignu cijene i ne diraju si međusobne udjele, dok se Olgica Spevec pravi blesava. A najbolji dokaz za to je što niti jedna mala banka (pogotovo u Zagrebu) nije nikada niti pokušala agresivnije reklamirati svoje usluge (a nisu jer ne mogu nuditi tu masu kredita, pošto svaki naš vlasnik tekućeg računa ima minus kolika mu je plaća i pol i još kredit).

Drugim riječima, trebalo bi donijeti zakon da se davanje kredita ne smije uvjetovati primanjem plaće na tekući račun iste banke.

Za internet koristim Amex Blue koji mi naplaćuju dosta članarine, ali svuda prolazi. No, kako sada svi primaju PayPal možda pređem na ovu kreditnu koju dobijem s tom popišanom lepezom (ako je odlučim zadržati), pa ubacim tu karticu na PayPal.[/quote]

Da kuzim… ja sam se mislio zadržat na zabi, jer dosad mi je sve super bio, iako sam internet bankarstvo imao preko roditelja, besplatno vođenje računa posto mi imaju takoder lepezu… i tak to… ali sad sam malo gledao…

Cool račun koji je zapravo tekuči račun za ljude do 20 godina starosti se mjesecno naplacuje 3kn… vođenje + internet bankarstvo 10kn mjesecno, i ako bi uzeo kunski žiro + visa electron je plus 5kn… znaci sve skupa 18kn mjesecno… sad neznam dal je to puno ili malo za 2 racuna i internet bankarstvo za razliku na ostale banke jer neznam… a za godinu dana mislim prijeci na student lepezu gdje ce mi za sve to naknada biti 5kn mjesecno… tak da mislim da se isplati…

Ja sam u PBZ i jako sam zadovoljan, imaju jednostavno i praktično internet i mobilno bankarstvo, paypal, visa, maestro sve radi. Za naknadu neznam, možda par kuna uzmu. Jedino što znam da mi uzmu 2 kune za svaku transakciju, osim kada ide na PBZ račun.

Uzmu ti malo više od par kuna… 7kn vođenje tekućeg… to znam, internet bankarstvo sigurno 10kn mjesecno, ako ne naplacuju godisnje neznam… ili jedino ako neki paket imas…

ja imam PBZ - tekući, visa electron i jako sam zadvoljan.
visa electron (devizni) - 60 kn naknada / godišnje, po ransakciji neznam koliko je.
tekući - 10-15 kn / mj

Čovjek koji me zna rekao mi je nešto ukratko (to je bilo prije 3 tjedna) o tome, radilo se o nečemu novome u OPT banci. Kartica s kojom možeš kupovati preko paypala i godišnja naknada je 10kn. Nisam više ništa pitao, ali idući put svakako hoću pa javim.

Visa web prepaid
Vidi u mom gornjem postu.
Imam ju već tri godine, a godišnja naknada je 50 kn.

Evo sam da velim, ipak sam se odlučio za zagrebačku banku…
tekući, žiro + visa electron i internet bankarstvo… sad čekam karticu pa da vidimo :wink:

[quote=“gambo”]Visa web prepaid
Vidi u mom gornjem postu.
Imam ju već tri godine, a godišnja naknada je 50 kn.[/quote]

Mislim da nije ta jer čovjek koji radi u banci mi je rekao da je ovo nešto novo.

Pozdrav, prvo da se predstavim, novi sam clan ovdje i želim prikupiti što više informacija vezane uz e-racune (internet racune).
Hmm, gledam po netu razne forume i misljenja drugih, al nekako se bojim koristiti internet za placanje racuna, da nebi ispalo krivo. Netko hakira ili mi se prikopca da potrosi kune… zanimaju vaša iskustva.
Hvala, lp :slight_smile:

Svakako preporucam RBA. Obican tekuci racun s VISA karticom i net bankingom. Sve skupa mjesecni trosak za vodjenje racuna i net banking je 15-16 kn. Usluga savrsena. Ako se uzme nekaakv paket ili prebaci placu … dosta je jeftinije sve skupa.

Zahvaljujem na informaciji @in4hr.
Sinoć sam pronašao jednu stranicu na netu za e racune, pa budem se jos tamo informirao i potražio kakav savjet. Svejedno hvala

Ne vidim kakve to veze ima “eracun” s ovime sto ti pitas. Ti zelis otvoriti bankovni tekcui racun s visa karticom za placanje/primanje uplata s paypala i dr. Ovaj “eracun” to je nista drugo nego usluga dostupna korisnicima da firme koje izdaju racune (hrt,voda, struja, telefon, internet … bla bla bla) mogu lakse, brze i jeftinije dostaviti racun krajnjem korisniku i da to za obje strane bude brze i preglednije.

Ljudi, planiram na odmor u Cro, pa da ne bih dizao u BiH kune jer naplate i proviziju pored kursa, interesuje me da li ja sa Intesa Sanpaolo Bank karticom mogu u PBZ bankomat? Znam da je Intesa vlasnik PBZ-a ali ne znam da li su spojili sve tako da ja sa Intesom mogu na PBZ bankomat i obrnuto. Ako neko zna neka javi, hvala :).

Nema to veze sto je vlasnik. Platit ces proviziju za podizanje na bankomat.