ja big preko paypala naplacivao stranicima, ne nekome iz bih…a ne mozes 20$ naplatit preko ibana, to bi bila smrt za poso da neko mora slat na devizni umjesto da mu skine automatski.
sta imas registrovano?
ja big preko paypala naplacivao stranicima, ne nekome iz bih…a ne mozes 20$ naplatit preko ibana, to bi bila smrt za poso da neko mora slat na devizni umjesto da mu skine automatski.
sta imas registrovano?
Preuzeo Visinu karticu od MF banke, ne mogu linkati karticu na PayPal javlja “your card was declined by the issuing bank, please contact your card issuer with questions” jel imao netko sličan problem, danas sam tek podigao karticu?
Pozovi banku, možda moraš aktivirati karticu.
Sačekati ću dan, dva možda je problem jer je tek preuzeta pa nije aktivirana još, nadam se da je do toga
Izdali su pogrešnu karticu Visa debit od MF banke ne radi na PayPal niti se može koristiti za online plaćanja. Rekli su da imaju drugu karticu pa da dođem i to riješimo
Kod neki banki moraš ubaciti karticu u Bankomat da se aktivira
To znam, išao sam s njom da platim nešto na pos uređaju i opet je isti problem bio, očita ne može svaka Visa na PayPal kao što ljudi tvrde, prebaciti će me na drugi paket, najgore što ljudi koji rade u banci ne znaju kada ih nešto pitaš, kaže imam drugu karticu kojom se može plaćati na PayPal, pitam je mogu li povlačiti lovu na nju ona gleda i ne zna i šta ćeš sad ti tu
ja imam visu spojenu na racun i izricito mi je receno da se ne moze koristit online il spojit na PP
To ti ja kažem, banka svaka ima svoja pravila i ona može svaku karticu podesiti kako njima odgovara jbg
Obična Visa ne može na Paypal, debitnom se može plaćati preko PP ali ne i povlačiti pare, sa Visa Classic se može i plaćati i povlačiti na karticu jer je to kreditna kartica. Tako je barem prije bilo.
Da li neko jos osim mene ima problem sa povlacenjem novca sa PayPal na Visa karticu od Sparkasse banke u FBiH? Danas mi se prvi put desilo otkako koristim PayPal automatska isplata nije prosla, a nece withdraw ni rucno. Pise mi error samo Denied. Nakon toga dobijem Email Your transfer could not be completed.
Card Visa - 5480
Status FAILED
posalji email paypalu da vidis dal je do njih (i oni ce reci razlog tacno koji je), pa ako nije do njih onda do banke
Nije do Paypala iz nekog razloga banka mi je blokirala karticu ne radi ni offline nikako. Pa cu to provjeriti sa njima.
Imao sam sličan problem, što kod PayPal-a, što kod drugih servisa. Kod PayPal-a proradilo dan-dva poslije. Vjerujem da je problem bio do naših operatera.
Kada je proradilo, skinuo “Google Authenticator” i njega uključio kao 2FA. Od tada mirna Bosna.
Kada proradi, znaš šta ti je raditi…
Nije vezano za paypal ali vezano je za NLB banku u BiH.
Legla prva odvojena uplata od Youtuba na devizni racun. Prije su YT uplate isle na adsense nalog pa onda devizni racun u banci. Nikad nije bilo nikakvih pitanja. Sada su za ovu uplatu sa Youtuba poslali email da im se posalje dokaz odakle uplata
jel imas registrovanu djelatnost? Trebas im neku fakturu poslati
Imam adsense za yt na kome pise da je bila isplata. Na adsense nalogu pise na koji racun izplacuju.
Nemam registrovanu nikakvu djelatnost
e jbg onda, ovdje bi samo faktura trebala, nez kako to freelanceri rjesavaju. @Mario063 kako si ti ovo rjesavo, i tebe su nesto zezali ovako?
Reci cu samo da je rijec o 107€ da ne mislite da su neke cifre u pitanju.