Koja je kartica i banka najbolja za PayPal BiH?

Pozdrav forumaši,

zanima me koja je kartica i banka najbolja za povremeno primanje uplata preko paypal-a za freelancing za osobu koja ne radi i nema mjesečna primanja. Koji setup bi mi preporučili za navedeni slučaj ?
Pitanje se odnosi na BiH.

Kakve veze ima imaš li mjesečna primanja ili ne? Ako nisi student svi naplaćuju skoro isto, moja preporuka Intesa.

1 Like

Visa elektron kartica u BiH. Banku odaberi sam, ali pazi da ti ne podvale Master karticu jer na nju ne može povlačenje novaca sa PayPal-a.

Ja sam u Nova Banka. Nikakvih problema nisam imao do sada. Prije sam bio na UniCredit, ali su oni uveli MasterCard koji ne može povlačiti sredstva.

3 Likeova

Ovo sto je Ivan rekao+ moje iskustvo: NLB banka, povlacenja novca instantno (a koliko vidim nije svima koji koriste ostale banke)

UniCredit Bank u BiH neće tako jednostavo izdati karticu ako nemaš primanja jer imaju previše klijenata.

NLB banka je po meni najbolja i najeftinija i brzo sve odrađuju.

Raiffeisen Visa Electron debitna. Prolazi svagdje i najmanje peglanja sa njima.

5 Likeova

Adobe CC paket ne postoji za Bosnu i Hercegovinu, i samim tim nije ga moguce kupiti.Medjutim napravio sam account kao da sam iz Njemacke, dodao svoju Visa Electron Debitnu karticu izdatu u RF i naplata prolazi bez problema vec nekoliko mjeseci :slight_smile:

+1 i od mene za RF.

2 Likeova

sparkasse banka - trazi visa electron debitnu karticu … dakle ona ce ti mozda ponuditi mastercard ali ne, ti trazi visa electron

2 km odrzavanje … + 2 km ako hoces elektronsko bankarstvo + 2 km ako hoces mobilno bankarstvo

1 Like

Cuvajte se ove banke u BiH. Prijatelju mi je nedavno pokraden novac sa racuna, istekla mu je kartica i bila je standardna zamjena kartice, medjutim po aktivaciji na nepoznat nacin mu je pokraden broj kartice i sve ostalo, te skinut novac u iznosu 1570 KM. Banka mu nije vratila cjelokupni iznos, jer se ogradjuju da je kartica osigurana na samo 1000 KM.

Sljedeca stvar, dan kad se to desio bila je subota, on je skontao da nema novca nekada oko 19h, gdje ta banka nema ama bas nikakve podrske, vec je spojen sa Zagrebom. Sve u svemu, katastrofalna banka.

Preporuka za RF u BiH, strogo profesionalno i bez da vas glava zaboli.

1 Like

Ja korstim Intesu Visa electron, 3 godine bez ikakvih problema. Jedina zamjerka za njih je sto im m bankarstvo nije toliko azurno, te zna proci i do 30 minuta da prikaze trenutno stanje nakon neke transakcije. Sto se tice podrske, uvijek mi je bila dostupna, cak na neke stvari i putem maila su vrlo brzo odgovorili.

Vikendom su dostupni ali u Zagrebu. Sto sluzbenika tamo manje vise zanima, jer nije njegov problem ni opis posla. On ti jedino tamo moze blokirati karticu.

Ja vam kazem sta se desilo i ne drzite vise od 1000 KM kod njih, jer ocito im je sigurnosni sistem 0. Kad su im probili i ukrali novu karticu, koja je tek aktivirana. Licno kad sam to vidio, ne bih imao nikakvog povjerenje u njih. Niti bi ikada bio klijent takve banke.

Generalno i ne drzim novac na banci uopste, ostavim oko 300-500km za eventualna placanja na netu i to je to. Sigurniji je kod mene.

A poceo sam razmisljat da se prebacim u RF jer, azurniji im je m banking, ima vise bankomata itd itd

1 Like

Predjes kod njih i novac na stednu, kad ti zatreba prebacis na karticu preko m bankinga, dostupan na kartici kroz nekoliko minuta. I miran si, tako ja radim… Ja sam kod njih prezadovoljan, ono sto pruzaju je naknada smijesna od 4 KM.

Čak ti i rođendan čestitaju preko sms-a :stuck_out_tongue:

1 Like

U sličnoj situaciji sam trenutno sa Rajfajzenom, samo što meni nije pokraden novac nego uljudno “odbijaju” da mi isplate kompletnu sumu novca po zatvaranju naloga (već sam prešao na pravne mjere), tako da iako sam bio njihov klijent već nekoliko godina, zaobiđite ih u širokom luku :wink:

1 Like

i to je vrhunac njihovog profesionalizma

i ja preporučujem zaobilazak rfa … da ne griješim dušu, možda je do uposlenika lokalne filijale kod mene … ali ja ih izbjegavam

Koji je tacan razlog “odbijanja” i sta ti uopste odbijaju, cifru za zatvaranje naloga ili?

“odbijanje” sam stavio pod navodnike jer mi nisu odbijali, nego su me kulturno zavlačili, bit će tad bit će tad. A problem sam je nastao prilikom vađenja zamjenske kartice, napravili su istu, ali su na nju navezali neki treći račun, a ne dva aktuelna koja sam imao. Taj problem je razvučen od kraja Januara (Siječnja) do sada i od prošle sedmice sam počeo zvanično pravni postupak protiv njih.

Izvini, ali sta ce biti? Ovdje je cijeli problem jer ti je nova kartica, vezana sa novim racunom? I svaka kartica ima zaseban racun, ja recimo imam karticu (poseban racun), te dva posebna racuna (devizni i marke) sto su vezane stedne.

Nisam te bas najbolje razumio, gdje je tacno tvoj problem sa njima?

kako ja imam dvije kartice na istom racunu u sparkasse?