Koja je najbolja stranica za prodavanje domena?

molim vas za savjet u vezi domaininga. koja je najbolja stranica za prodavanje domena imam ih 2, ali neznam koliko vrijede

Ako ti sta znaci ja kao kupac najvise sam ih kupio na sedo.com i godaddy aukcijama.

Ovo je web stranica posvećena domainingu.

To se može odrediti pomoću procjene vrijednosti domene, ali bez uvrede, imam osjećaj (možda se varam) da se baš i ne radi o nekim vrijednim domenama pa je možda bolje da ne plaćaš procjenu jer je moguće da je ona skuplja od realne vrijednosti domene.

Što se tiče prodaje, Sedo je jedna od popularnijih platformi za prodaju, ali je bitno da je domena dobra i da je cijena realna, inače će domena samo stajati na Sedu i musti dolare za renewal.

Kao netko tko se bavi sa trgovanjem domenama, mogu reći da se u većini slučajeva domena može kupiti za nižu cijenu od one za koju je izlistana na Sedu ili koja se ispregovara tamo. Ako ćeš ubuduće (ili bilo tko drugi) kupovati neku domenu sa neke platforme, ja radim brokerage pa se može jeftinije proći :wink:

Ne bih placao proviziju brokerima. Ja sam odredim koliko mi vrijedi domena i toliko ponudim. Ako seller ne prodaje za to koliko sam ponudio onda trazim dalje…

Nema problema, ali mislim da nisi pročitao moju ponudu na web stranici :wink: Kupnjom na Sedu ne plaćaš brokera, ali plaćaš Sedo. Ako ti npr. na Sedu misliš ponuditi $1,000 i ako ja kao broker ispregovaram prodaju za $800, onda je moja provizija u tom konkretnom slučaju $60 (nema provizije ako ne dođe do transakcije), pa tebe domena ukupno košta $860 umjesto $1,000. Ako ja ne dogovorim cijenu ispod $1,000, ali dogovorim za $1,000, plaćaš moju proviziju samo minimalnih $30, ali ako dogovorim bilo koju cijenu ispod $970 već si povoljnije prošao. Meni je naravno u interesu dogovoriti što povoljniju cijenu za kupca jer tako ja dobijem veću proviziju (30% od iznosa za koji spustim cijenu u odnosu na budget i dogovorenu prodajnu cijenu). Ako znaš koliko od prodajne cijene Sedo uzima prodavaču onda znaš i da je prodavaču u interesu prodati u direktnoj transakciji jer će bolje proći (zato je spreman i spustiti cijenu). Win-win situacija.

1 Like

Hvala svima na pomoci, ako je netko zainteresiran za kupnju mozemo se dogovorit.
To su 2 xxx domene, neznam koliko vrijede pa neznam koju cijenu postavit na godaddy i sedo
Ne ocekujem tisuce $, ali sigurno vrijede par
100-tina $
domene: xbangerz.com i my18video.com

Ne vidim zasto bi ti dogovorio bolju cijenu nego ja?

A na osnovu cega mislis da vrede bar 100$?

gotovo iste takve su prodane za puno vise novaca

“Gotovo iste” je dovoljno da nisu iste, ove dve domene vrede onoliko koliko kosta registracija istih.

E sad, godaddy evaluator domena za obe kaze da su vrijedne nesto malo preko 1000 $. Jedino je pitanje koliko je njemu za vjerovat.
Dok recimo estibot za obe kaze under 100 $.

Po meni je estibot najrevelantniji sto se tice procjene. Nevezano za ove sad njegove domene.

goddady kaze da imam domene vrijedne preko 10,000$… a domene nikome sem meni ne vrijedi vise od troskova registracije :smiley:

koje su ako se smije znati

Odgovor piše na linkanoj stranici, ali pošto ne čitaš odgovorit ću ovdje :slight_smile: Možda zato što se tim poslom bavim petnaestak godina, a posljednjih desetak mi je to osnovni posao. Domene se kupuju na SEDO-u ako ne možeš nikako drugačije, ili ako te nije briga što ćeš platiti više. Sedo prodavaču naplaćuje proviziju plus još VAT na proviziju, pa je čista logika da ćeš u direktnoj transakciji sa prodavačem spustiti cijenu za barem taj iznos koji SEDO uzima prodavaču (i još malo treba pričekati na isplatu, iako je SEDO dosta brz sa plaćanjem u odnosu na neke druge). Većina prodavača na SEDO-u su domaineri, a i ja sam pa znam način razmišljanja. Na SEDU imam fino napucane cijene za domene iz razloga koje mi se neda sad objašnjavati, a koji nisu samo SEDO provizija. Ipak, svatko ima pravo na izbor kako i gdje će kupiti domenu. Samo sam ti odgovorio na pitanje :slight_smile:

Nemoj nikad uspoređivati dvije domene jer samo jedno slovo može raditi ogromnu razliku. Tvoje domene neću previše komentirati, ali mogu reći da ti se ne isplati plaćati procjenu. To ne znači da nećeš prodati svoje domene za željeni iznos jer će netko možda zapeti baš za tvoju, ali…

Odgovor je: nemoj mu vjerovat

Automatske procjene su u velikoj većini slučajeva pogrešne.

Najčešće debelo precjene domenu, ali znaju je i debelo podcijeniti. Puno svojih domena vrlo rado prodam za 30% iznosa na koji automatski appraisali daju procjenu, a neke ni pod razno nedam niti za 300% procjene :wink: Uglavnom, te procjene nisu relevantne ako mene pitaš.

2 Likeova