Koja je najisplativija kolokacija servera na području Zagreba i okolice?

Najisplativija kolokacija servera u Hr (Zagreb ili okolica) i mjesečni troškovi, zna li tko?
Pokušavam nać na netu, ali su im cjenici nerazumljivi ili nepotpuni.
Zanima me cijena za 1U, 2 IP adrese.
Ima li tko kakva iskustva, prijedlog, saznanja…?
Hvala!

(molim admina da prebaci u hosting, negdje sam fulal kad sam unosil… :slight_smile: )

Mislim da ti to nikako nije pametno barem ne u HR :slight_smile: Tu je jednostavno to preskupo i kao takvo dedicated serveri su odavno off. Danas je sve u cloudu i skalabilno od cpu-ova, rama, diska i svega druggog.

Bio sam se svojevremeno informirao o navedenom u ZG kod firme Altus d.o.o. Oni su tu u ZG u selskoj. No vjerujem da je cijena isla na dole … buduci da je ova ponuda koju sam dobio jos od 23.7.2013. Evo print scr ponude http://prntscr.com/5peo3y

Ja osobno imam 2 velika VPS-a u amsterdamu. Radi se od 16GB+ rama i po 6-8 xeon cpu-ova i naravno SSD diskovi. Cijene se ne mogu niti usporediti s kolokacijom … a da ne pricam da moras donjet svoj hardware, odrzavati ga i skakati u datacentar ako nedaj boze nesto crkne. A ako i crkne, to ti je gubitak vremena i opet para … a i puno problema za korisnike buduci da ce im server biti sigurno down neko vrijeme dok ne zamjenis dio hardwarea koji je crknuo ili dok ne popravis cijelu stvar.

Javi mi se na PM ako trebas VPS … sve je skalabilno i konfigurabilno od rama, cpua, diskova, ip adresa i dr. Sve je na SSD diskovima, a u ponudi imamo i offsite diskove od 2TB pa do 40TB po disku. Cijena? Vrlo popularna i privlacna … ovisno sto ti treba.

Hvala ti na info.
Svoj hardware i razmišljam postaviti (zato pitam za kolokaciju).
U principu ne znam što bi bilo pametnije, kolokacija svog servera ili dedicated server.

Naime trebao bi kompletno računalo za sebe. Obzirom bi par mjeseci radilo “punim gasom”, memorija, procesorsko vrijeme (zbog obrade i sortiranja podataka) i bandwidth morali bi biti “neograničeni” (odnosno samo moji).

Imam i ja VPS u Švicarskoj + par shared hostinga u njemačkoj, međutim ovo mi treba za projekt koji je malo “gladniji” od “običnog” weba :slight_smile:

Prijedlozi dobrodošli (ako postoji alternativa kolokaciji, a imajući u vidu što mi je potrebno).

1 Like

javi mi se na pm, napisi koliko ti rama, cpua, diska i bandwidtha treba. pa budemo slozili ponudu.

Kolokacija servera u Hrvatskoj je za sada definitivno ne isplativa s obzirom na cijene koje se kreću vani ako prođeš ispod 4000kn za jedan mjesec možeš bit sretan. Dedicated serveri ili cloud su riješenja koja su tebi potrebna. Cijene se kreću od 30€ pa nadalje ovisno o tvojim zahtjevima.

1 Like

Hi,

Mogu ti srediti kolokaciju u ZG po super cijeni.

Javi mi se na PM

Malo je stara tema, ali nije bas sve tako crno u HR. Kod nas mozete ugovoriti kolokaciju servera vec od 500 kn mjesecno. Nema skrivenih troskova, ukljucena je hrvatska IPV4 (moguce vise adresa), 50/50 Mbps link, full redundancija, TIER3 certificirani data centar…
https://shop.control-eng.net/server-colocation