Koja vam je društvena mreža/platforma najkorisnija za vaš posao u smislu zarade? Imamo mali zadatak za vas

Ako nudite neke usluge, koja vam platforma prva pada na pamet ili koju platformu konkretno koristite kada želite svoje usluge ponuditi na domaćem ili stranom tržištu? S druge strane, ako tražite neke usluge, gdje ih prvo tražite? Za jedno i drugo (ponudu i potražnju), znate li gdje možete dobiti INSTANT informacije, dakle ako tražite neku uslugu da ne morate čekati dugo da vam se netko javi, nego da tu informaciju zaista pronađete u roku odmah? Ovdje ćemo suziti izbor na glazbenu i zabavnu industriju, event management, kulturu, umjetnost, ugostiteljstvo, turizam i promociju.

Mali zadatak za razmišljanje: Tražite neku uslugu (iz navedenih branši), ali nemate kontakte (broj telefona, e-mail, osobno), možda i ne znate ili se ne možete sjetiti točno tko se kako zove, ali samo znate točno kada, koja i kakva vam usluga treba. Kako napraviti takvu pretragu i dobiti instant informacije?

Prvi primjer: Organizirate neki događaj i hitno vam treba rock/jazz bend, ali ne bilo koji, nego vrhunski, da odlično sviraju/pjevaju i da su slobodni točno na određeni datum ili period. Uz to vam trebaju ozvučenje i rasvjeta za isti datum. Kako i gdje ćete to sve pronaći?

Drugi primjer: Organizirate party idući vikend, treba vam vrhunski DJ, fireshow, neke zgodne plesačice i barmen za pripremu koktela, točno na određeni datum ili period. Naravno, željeli biste i poslušati DJ-a kako radi, željeli biste vidjeti taj fireshow i plesačice kako plešu te barmena kako radi koktele, eventualno pogledati njihove recenzije, nećete valjda napamet bookirati nekoga i plaćati ga. Kako i gdje ćete ih sve pronaći?

Treći primjer: Želite snimiti pjesmu, treba vam glazbeni producent, video producent, eventualno koreograf ako ćete u spotu imati ples i glazbeni studio gdje biste naravno snimili tu pjesmu, a zatim i napravili video spot. To vam sve treba u točno određenom gradu na točno određeni datum ili period. Kako i gdje ćete pronaći te usluge/ljude?

Probajte za sva tri primjera napraviti pretragu na klasičnim društvenim mrežama, namjerno nećemo spominjati kojima kako vam ne bismo ništa sugerirali, dakle dajemo vam slobodu za razmišljanje. I još nešto, uvjet je da ne plaćate/kreirate nikakve (ciljane) oglase, tako da ne ulažete svoje novce kako biste pronašli točno ono što vas zanima jer želimo ulaganje vremena i novca svesti na nulu.

Da li je netko uspio nešto pronaći? :thinking:

1 Like

Zar nije jednostavnije bilo napisati da ste vi stranica koja povezuje organizatore i izvođače, nego ovaj esej? Kao da djeci prodajete usluge, pa nešto okolišate…

2 Likes

Da, bilo bi tako jednostavnije, ali smo namjerno malo “zakomplicirali” da vidimo kako ljudi razmišljaju. U tome i jest poanta ovog “eseja”, da napravimo “problem” i ponudimo “rješenje” koje se “krije ispred nosa”, a koje ste vi odmah prepoznali! :clap: #nohardfeelings

Hmm mozda na Google-u?

Što ste upisali kao pojam za pretragu? I kako ćete odabrati žanr recimo rock, jazz ili techno i kako ćete odabrati željeni datum dostupnosti preko Google-a?

Organizacija keteringa Beograd. Dobio vise rezultata izabrao random catering.rs ako budu oni zauzeti izabracu sledeci.

Ti shvatas da smo ovdje svi webmasteri i preduzetnici. Jesmo ti mi ciljana grupa ili zelis da ti neko od nas napravi takav sajt za pare?

3 Likes

Svatko u svojoj bransi poznaje ekipu i zna kome ce se ibratiti.

Zato postoje i manageri.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey