Pozdrav IT ekipa, nekako mi se cini da je zlatno doba nase scen proslo, pa da vidimo kad je bilo najbolje…
kod mene 2018 2019 2020 su bile godine najboljih prihoda online…
kako je dosla korona sve se izokrenulo danas je sve mizerija…
Pozdrav IT ekipa, nekako mi se cini da je zlatno doba nase scen proslo, pa da vidimo kad je bilo najbolje…
kod mene 2018 2019 2020 su bile godine najboljih prihoda online…
kako je dosla korona sve se izokrenulo danas je sve mizerija…
Najvise sam zaradio ove godine. Mislim da je zlatno doba lake zarade iza nas.A kao i u svemu, pare na internetu su na zapadu…
Moj je dojam da se u covidu i nakon coivda kupuje više online nego ranije, možda je došlo do stabilizacije i laganog pada ove godine ali moj je dojam (i nekako zaključujem iz preslušanih podcasta vlasnika online biznisa) da se sada općenito više kupuje online nego prije recimo 5 godina.
Tvrtka koja u vlasništvu ima KLIK HR (moguće i još neke portale) imala je prošlu godinu prihod od € 405296. Filipmedia je imala prošlogodišnji prihod € 465905, čini mi se da svi oni većinom žive od članaka/sponzoriranih tekstova.
Od većih igrača Index promocija imala je promet € 6,52 mil., Njuškalo € 12,65 mil.
Moj zaključak bi bio da u onlineu nije nikad bilo više novaca nego sada.
Zanimljiva tema vidjet ćemo mišljenja i ostalih ?
2019-2020 - 70.000-80.000e godisnje, blackhat na drustvenim mrezama, koji sam prestao raditi.
Sada sam na 35.000e godisnje vec neke 3 godine stabilno
Sve ovisi o lokaciji publike i načinu rada. Meni za ex-yu je sve buknulo s koronom kada su svi prešli on-line. Ljudi i oglašivači. Radim isključivo white seo s primarnim sourcom s Googla ali imam i brand sa sve više direct traffica. Pored toga ovisi i o životnom ciklusu stranice. Generalno 2021 i 2022 su mi bile rekordne
2014-2015 dok si mogao sa fb stranicom od 40k easy napraviti 1000$…
msm 2022. da je bilo, fb gurao nenormalno, moze i Zdenga potvrdit Nije gurao citavu godinu, nego tamo tek od 4og, 5og mjeseca, ali je sve bilo totalno oko 140,000 prihoda, od cega malo jace od 90% od fb-a. Eh, kad bi opet nekad moglo tako
2022 od Aprila meseca kada je fb nenormalno gurao i kod mene je trajalo to svega 2 meseca. Jako dobre cifre su to bile. Kad bi se to vreme vratilo i malo više potrajalo. .
Meni je zarada bila super od 2017 do 2019 imao sam baš lepu zarad i sad u zadnjih 2 godine gde sam baš imao extra zarade . Računajte da imam sajt od 2011
eo baš se ulogovah na godaddy da provjerim domene jer jedna ističe. sjećam se da sem u nekom momentu imao 60+ domena i da je to bilo bar 50 aktivnih sajtova koji su zarađivali svi. sad mi ističe posljednja domena na godaddy, jes da imam par domena na namesilo, ali je to prilično mali broj.
Ti prihodi nisu samo od portala, veći dio je od usluga klijentima (npr. SEO, marketing, web development i održavanje). A ima tu dosta rashoda, npr. mjesečno na plaće i honorare odvajam 12.000 eura, porez na dobit je bio 25.000 eura, PDV 70.000 eura, porez na dohodak od kapitala 19.000 eura, i tako dalje.
Svake godine prihodi firmi mi rastu pa bi tako 2024. mogla biti rekordna, no to je zato što većinu love investiram nazad u biznis. No zbog toga je iznos na računu uvijek blizu nule, što nije baš dobro, jer ako naglo stanu uplate, zbog svih tekućih obaveza (plaće, predujmovi poreza) praktički prijeti bankrot. Od 2025. ćemo drugačije jer ovi Gugl apdejtovi su i mene prestrašili …
Nije ni njima to sve od portala, također se bave drugim stvarima.
Meni su dve zadnje godine najbolje. Moj najači sajt od koga najviše zarađujem, mesečno zarađuje oko 4000 eura mesečno od reklama. Na njemu radim svakog dana po 1h, jedini rashod mi je server, mesečno 150 dolara i to je sav rashod koji imam, jer sama radim na sajtu i sama ga održavam. Na sajtu imam samo jedne reklame i ta zarada je samo od tih reklama. Imam i još nekoliko sajtova od kojih zarađujem, ali oni nisu ni približno dobri kao ovaj. Najnoviji sajt koji sam otvorila pre mesec dana mi je zaradio 185 dolara što je odlično ako se uzme u obzir da je tek otvoren sajt, mislim da će on za pola godine i da prestigne ovaj koji mi sada donosi najveću zaradu.
Ništa ja tebi ne vjerujem.
Kome ne veruješ? Jel Princes_Maja ili…nekom drugom?
Mjesec dana 185 $ ?
Posjeta je organska ili social media ?
Ovaj glavni sajt gde zarađujem po 4000 eura mesečno, je 90% organska poseta sa googla. Ovaj novi koji sam sada otvorila na koji sam zaradila 185 dolara za prvi mesec je 15% organska sa googla, dok je ostalo sa ovog prvog glavnog sajta gde imam veliku posetu. Ali za par meseci će i on biti 90% organska poseta. Poseta sa socijalni medija mi nije interesantna jer se ona dobija reklamiranjem, ja za moje sajtove nisam dala ni 1 dolar za reklame nikada.
Baš si me navela na razmišljanje, daj nas malo približi sajtu Koja je tematika koje govorno područje ?
Ludilo od posjete, odakle je publika ako se moze znati
Najviše iz Srbije i iz Hrvatske, pa onda ove ostale balkanske države, imam nešto malo i Nemačka, Austrija, Švica i ostale EU države, ali to je dosta manje.