Koje ime odabrati ? Vas savjet

U narednih par dana krecem sa jednim web sajtom, u pitanju je web portal grada, ali ne klasicne novosti i vijesti, vec vise kao prezentacija grada, gdje ce biti forum, chat infromacije o zaposljavanju, radionice, photo price, video price itd i niz drugih sadrzaja.

Ono sto me trenutno muci je slijedece, zamislio sam da domena (naziv web sajta) ima predznak “e”, eh sad da li da izaberem ime: enesto dot com ili e-nesto dot com, znaci bez ove crtice ili sa crticom u nazivu.

Volio bih vas savjet, jer nisam ni ja jos uvjek siguran.

Hvala unaprijed.

meni je uvjek bolje uzet bez - zato jer ima manje slovi u domeni

To ti je standardna priča i uglavnom nema razlike osim kao ukus pice s feferonima ili bez. Ako voliš ljuto da ako ne ne no u praksi uglavnom velika većina bježi od crtica kao nešto kužno i ružno. U crtici ima nešto magijsko vezano za seo optimizaciju :).(prosipam dezinformacije i šalim se.) Definitivno ti je bolja opcija bez crtice ako ima smisla i ako se ne tvori nerazumljiv i zbunjujući skup riječi.

hvala vam na pojasnjenjima. I ja sam bio bez crtica htio uzeti, ali onda se jos par ljudi adekvatni naslo i kazalo mi da sa crticom isticem E - nesto tako da naglasavam da je E kao prefix i ima neko znacenje, uglavnom volio bih jos cuti nekih misljenja.

Mogu ti reći da sam promjenio svoje mišljenje o crtici. Prije mi nije toliko smetala dok se nisam igrao s nekih desetak domena i s vremenom došao do toga da ako se pitam za naziv domene sada onda je uvijek odgovor isti jedinstveno, brandično, kratko jasno, zvučno i količina slova je bitna 4, 5, 6 slova. ako se koristi i mail uz domenu onda definitivno nešto jednostavnije.

Crtica se uglavnom upotrebljava onda kada je domena bez crtice - zauzeta. :doki:
Samim tim to govori i čemu dati prednost.
Naravno da baš zbog toga (ako gledaš dugoročno) nije loše ni rezervirati obje domene pa da jedna od njih ide na ovu drugu 301 redirektom. :slight_smile:

Najbolje rješenje je uzeti obje varijante.
Ako je to što radiš imalo ozbiljno, lako ćeš nadoknaditi trošak jedne domene više.
Koristiti varijantu eNesto, a e-nesto 301 redirektati.
Što se tiče isticanja i naglašavanja prefiksa e, dovoljno se ističe ako se ima sajta uvijek piše kao npr. eVarazdin.hr

Hvala vam. hvala gambo, pa to ce biti ozbiljan sajt, zato sam i razmisljao toliko da ili ne staviti crticu.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact