Koje pogodnosti ću da dobijem ukoliko pređem sa vB3.8 na vB4.0 (a može i ovako, zar ne?)

Želim znati koje pogodnosti ću da dobijem ukoliko pređem sa vB3.8 na vB4.0. Također me zanima da li trenutni template mora biti korigovan za novu verziju.

A pogodnosti su mnoge, a najvise su vezane za korisnike… Npr ajax se koristi za podosta toga kad se rade izmjene, profil korisnika je puno bogatiji sa jako dobrim ocijama, itd, itd… Novi admin panel, izgledom slican starom ali sada sa neusporedivo vise opcija, bolje podrske za cacheiranje…

Losije strane vb4:
-trosi nekoliko puta vise resursa nego vb3, npr ako ti vb3 radi normalno na dedi ili vps-u sa 2gb rama, vb4 ce ti trebati u najbolju ruku 4-6gb…
-Baza ce ti postati puno veca jer kreira nenormalne kolicine podataka za search i to u dvije tablice
-Malo je tromiji u radu od vb3

Sto se tice teme, nece ti raditi tema sa vb3 jer se koristi totalno drugaciji sistem za template od vb3.

Hmm, budući da sam koristio WM koji je bio na vB4, nisam primjetio to mnoštvo novih opcija za korisnike. Nakon što si naveo lošu stranu odlučio sam se zadržati na vB3.8 :).