Koji antivirus koristiti, Avast ili 360 Total Security?

Možda sam malo fulala temu al’ jbg nek i moderatori malo rade :smiley: (ban u najavi :smiley:)

Koristim dugi niz godina AVAST kao meni najbolji antivirus jer ima licenca na internetu koja radi par godina a program se moze skinuti sa officialnog sajta sto je extra jer nije crack ili neki pach i redovno mogu update da radim kao da sam i kupila licencu i imam sve pogodnosti full programa i ima odličan interface i jednostavan je za korištenje.

Imam osjećaj da mi nekada AVAST usporava PC pa sam htjela da probam sa nekim drugim programom.

Vidjela sam preporuke za antivirus 360TotalSecurity pa me zanima vaše mišljenje o njemu?

McAfee džaba dobio god dana s win 10.

I ja sam trazio za laptop, imao Malwarebytes, ali nekada je cpu bio 100%, sada sam stavio zemana antimalware preko godinu dana licenca neki giveaway, ali je cloud… a gledam potrosnju baterije i on mi najvise trosi. Ono sto me najvise cudilo je kako se Windows Defender popravio sto se tice detekcije, ali sam iskljucio real time i sam interface je katastrofalan. Znaci sada imam na laptopu:

On demand:
Windows Defender
HitmanPro
SuperAntispyware
Emsisoft Emergency

Real time i On demand:
Zemana AntiMalware

Mozilla:
uBlock sa jos dodatnih filtera
NoScript za sigurnost i pretrazivanje stranica koje zele da ugasim adblock
Https Everywhere

McAfee 6 mjeseci https://cart.mcafee.com/?&offerid=403203&pkgqty=1&culture=EN-US
Zemana AntiMalware trebao bi dobiti preko 300 dana GIVEAWAY-7943-0023 skini ga sa sluzbene stranice

Mrzim antiviruse… samo onaj defender što dođe u Windows 10. Linux mi je dovoljan sam po sebi. Kada vidim da na mobitelu netko ima AV srce mi preskoči na tren, ali se vrati čim okrenem glavu na drugu stranu.

Inače, na klijent računare pustim da svatko sebi instalira, svakako padaju na one ponude bez obveze pa imaju AVG, Avast , Avira i slična sranja. Opet na kraju mene zovu u pomoć. Jbg, ne može AV biti dobar koliko su neki tupasti.

Popravke najviše volim raditi boot USB AVG stikom. Dobro prepoznaje i riješi mi dosta toga. Kasnije još malo iz Windowsa + sfc + chkdsk , malo zamažem i pustim PC u rad.

1 Like

ja sma na drugoj strani, muku mucim kako pozatvarat ova go-vna od windows defendera i ostalih sranja sto su instalirana sa windows 10 paketom.

Preporucam antivirusne programe, bilo koji je dobar. Ali kada osoba pocinje se raspitivati o tome koji je bolji ili koji je za nju mozda je vrijeme da se malo educira kako ta cijela stvar funkcionira pa onda vidi dali joj uopce treba antivirus ili je bolje ovako instalirati bilo koji i to je to.

Adblock, ublock i svi advertising blockeri su nebom dani te to pdorzavam 100%

dosta ljudi preporučuje taj 360 total security, navodno je to kineski antivirus i, pored svoje baze, koriste još nekoliko baza virusa

ja imam samo windows defender

Avast i WD su kod mene, sve preporuke :smiley:

Samo windows defender, godiiiiiiiiiinama i nikad nikakvih problema. A od drugih jedan od najboljih koji sam ikad koristio je NOD32, njega sad imam instaliranog na Telefonu. Nemas pojma da je tu, a radi posao kao niti jedan do sada.

Avast me zafrkavao, za 360-ku i ne znam da je tu… znaci ok je :slight_smile:

Ni jedan eventualno Windows Security iliti Defender koji dodje sa Windows 10, Chrome + ABP, ne preuzimat programe sa warez stranica i slicno.

Sto se tice ta dva u naslovu ako mora vec Avast.

#aaaaaa21 kako ti komp uopce radi sa svim tim sranjima instaliranim?! Kao serviser imao sam prilike vidjeti sta se dogadja kada je instaliran avast,ili avg, a da ne govorim kad su instalirana dva antivirusa. Svi ti antivirusi usporavaju komp i dovoljan je samo windows defender. Windows defender u svom coreu zapravo je BitDefender,a to je trenutno jedan od najboljih antivirusa. Za McAfee je sam gospodin McAfee rekao da je sranje od proizvoda. Btw. MalwareBytes nije antivirus.

1 Like

Nijedan. Godinama sam bio bez ikakvog antivirusa na Windowsima. Koristio sam ovo za provjeru kompa povremeno:
http://systemexplorer.net/
To kad vidis neki sumnjivi process provjeru preko total virusa jel ok…

Jel netko koristio Emsisoft? Vidim https://www.emsisoft.com.hr/privatni-korisnici cijena 120 kn/god, čini mi se ok cijena samo ne znam kakva je kvaliteta?

Nijedan. Dovoljan je windows defender u windowsima 10. Ako niste znali njegov core je u stvari bit defender.

1 Like

Ja ne mogu trpiti free sranja, moja preporuka je otici na https://malwaretips.com/forums/giveaways-promotions-and-contests.75/ i skinuti neki trial za 6 mjeseci ako su ti skupi placeni, pa onda cekat crni petak i uzeti neki deal, ili mozda na kinguin pa uzeti skupa sa guard (ako je key u qurcu, dobijes novi). Inace za mene je kaspersky bog.

čuo sam da je 360 total security kineski antivirus i da koristi 3 različite antivirusne baze

Najgori su avast i avira jer totalno ubiju komp.

2 Likeova

Prvo je bio Norton, onda su ga s*ebali brdom nadogradnji i popratnih software, pa je u neka doba bio teži i od samog Windowsa.

Zatim su isto uradili i sa Avastom.

Ko je sljedeći :grin:

Koristim Eset godinama i nikakvih problema

Koristim linux i mac os, tako da mi antivirusni ne treba. Doduse imam i win na jednom racunalu, ali to racunalo ne koristim bas.