Koji cheap PC uzeti za Windows 10?

Kako sam već dulje isključivo Mac korisnik i Windows 10 u VM samo imam i tamo je nešto spor.
Uskoro ću trebat fizičku mašinu za jedna projekt ali ne treba ništa skupo, a ni novo ne mora nužno bit. Bitno da se može internet na njoj koristiti. Gledo sam po oglasnicima već.
Molio bih neke preporuke šta se može nabavit do 1000kn, koji laptop, dal su okej oni mini pc-ji, ili klasičnu kantu uzet? :slight_smile:

Koliko “dobar” ti treba? Ako je samo da je Windows + internet imaš ovih mini laptopa novih sa licencom. Ja sam uzeo jedan za nosanje (da ne pazim na njega previše) Mediacom nov sa windows 10 home za 160€. Inače koristim Toshiba dok sada kuckam, a na poslu šta god stignem, većinom DELL desktop konciguracije…

Nemoj laptop za tisucu kuna, ja kupio novi za 3000 kuna nemozes ni internet kak treba koristiti, a pogotovo ti koji dolazis sa Mac-a. Mislis da nema razlike? Znam da su mnogi uvjereni da nema razlike, ali vjerujte onima koji koriste racunala, vise njih dulji niz godina skoro pa 24/7 vide itekakvu razliku.

To je kao kad gamera pitas za lag, FPS i tako dalje… mnogi casual gameri nevide razliku dok ovi profesionalci vide. A buduci ti dolazis sa brzog racunala, na laptopu od 1000 kuna bi popizdio.

Za 1000 kuna bi ti preporucio polovno racunalo s oglasa.


Nije napisoa tocni koji procesor je u pitanju


Ili ovo

A ima ih masu tih racunala i vjerujem da se tu jos dade oko cjene dogovoriti

a ne treba mi nešto posebno realno da FB oglase radim i kontent postam social media, uredim koju fotku u cloud editoru ili lakšem desktop, ništa photoshop i to zahtjevno… možda desktop IG bot da vrti za par accounta…

bio sam od frenda u 12om mjesecu posudio neki Asus i5 4GB ko fol gaming laptop iz 2015 koji je prodavao, i iskreno baš me iritirao sa kasnjenjem reakcija dok kliknem pa on to nešto otvara…dok na slabijem macbook airu leti sve instant… i onda sam mu ga vratio… to je vjerojatno ono na što @dadaas upozorava… zato gledam i ove desktop kante… ali radje bi nešto manje i da ne zuji toliko :smiley:

Tebi treba dobar PC/laptop. Zaboravi ovaj iz mog prvog posta.

E bas o tome govorim, ja sam na ovom laptopu lud, sad ga koristi djete od 3 godine, eto toliko je dobar. Ja sam na racunalu i5 4460 i nemogu radit na tom sporom kompu sad zamisli ti sa Maca da dodjes ili netko sa i7 processora…

gledam desktop racunala koje se nude… i sad me muči to jer znam da SSD puno znači za performanse… kakava je razlika izmedju konfiguracija tipa i3 8GB HDD naspram i3 4GB SSD?

Najbolje ti je uzet 8gb i ssd disk. Znaci ako uzmes ovu 8gb konfu kupis dodatni ssd

ima smisla… kolko najmanje ssd da gledam za win10?

Win 10 sa update-ima je meni zauzeo oko 43 gb.

Racunaj i za buducnost 60-80 gb za win. Ja sam paranoican :smile::smile: pa bi racunao 100 gb, nikad se nezna.

Disk minimalno 240 gb. Cijena takvog diska je 300-400 kn.

1 Like

U mene zadnji release i stane na 12gb . Imaš opciju očistiti HDD i obrisati prethodne verzije sa diska .

To je win 10 pro 64 bit, original licenca. Cista instalacija win 10, na prazan disk.

Sama instalacija 18 gb + update-i.
Probao sam da vidim koliko ce ocistiti smeca, ukupno 2 gb. :smile::smile::smile::smile:

Win 10 +update-i + visual studio, ukupno 110 gb. :face_with_head_bandage::face_with_head_bandage:

Jos malo pa ce biti 3 godine od kupnje kompa, nikad nisam reinstalirao windowse, imam hrpu programa instalirano i poneku igricu na ssd od 120gb i jos imam mjesta na njemu.

Po tvojoj logici bi mi trebao biti vec davno pun taj ssd.

Ja samo pisem koliko meni uauzima.