Koji cloud odabrati za fotografije u poslovne svrhe?

Pozdrav. trenutno radim jedan mali startup, ( ako se moze nazivati startup-om ) nešto za što nisi izvukao 900 milijardi eura iz Eu Fondova preko kuma u Sloveniji.

Uglavnom, razvijam jedan SaaS proizvod ( Web servis, aplikacija ) koja će olakšati rukovanje podatcima i klijentima u jednoj poslovnoj građevinskoj niši u kojoj sam nakon 6 mjeseci istraživanja svake zemlje zapadnog svijeta shvatio da takav proizvod ne postoji, a da je specijaliziran za tu nišu, a čak ni šire.

Jedan od glavnih aspekata te aplikacije je pohrana fotografija. Svaki korisnik za svaki unos može uplodati do 2 fotografije uz ostale podatke. Podatke spremam na svoj server i oni budu odvojeni od slika .

Uglavnom, sada tražim dobar i jeftin cloud.

Procjenjena potrošnja strujanja podataka u prvih 2 mjeseca - prema analitici korisnika koji su se unapred prijavili u alpha projekt i koji ocekuju da izbacim servis svakog trenutka iznosi:

cca 350 GB

U ovo je uračunato ((ukupna_kolicina_fotografija_u_skladistu) + (ukupno_strujanje_podataka))

Pa ako mi možete nešto preporučiti bio bih zahvalan, Hvala puno

i jedan lagani pool za kraj ako vas baš briga za moj SaaS

  • San Andreas
  • Call Of Duty
  • Fortnite
  • The Sims 1 Complete Collection

0 glasači

idrive s3 storage ti je najjeftiniji

DigitalOcean Spaces - ovdje bi te došlo cca $7/mo za 350GB i uključen CDN

Također možeš i AWS S3, provjereno rješenje, ali ako hoćeš CDN moraš dodatno platiti (AWS ima svoj CloudFront, a ja savjetujem CloudFlare)

1 Like

Odlucio sam se za cloudinary, nude mi razne mogucnosti koje mi je lako implementirati, jer iz odredenih razloga moram prilagoditi cloud riješenje svojoj app. Hvala svejedno na savjetu. 20 eura simo tamo, ako mi ideja prode naravno :stuck_out_tongue: