Koji ecommerce izabrati

Pozdrav,
Krenuo sam si raditi webshop u WooCommercu, trenutno ima 1000 artikala, bilo bi ih negdje oko 2000 vjv, mozda poslije i vise, tko zna sta ce vrijeme donijeti. Problem je sto imam 30 plugina instaliranih, kad za svaku sitnicu treba nesto, neke sam kupio. Wpall import, pa za cache, seo, ajax search, mailchimp, pa za slider, pa za optimizaciju slika, pa za optimizaciju baze, pa za backup, wordefence, login limit, potvrda registracije mailom… i tako dosao do brojke 30. Citam da puno plugina usporava rad shopa, sto je i normalno a s druge strane da je neodrzivo u buducnost gledano da ce sve ostat funkcionalno zbog broja plugina. Zato dok sam jos u pocetku sta predlazete vi iskusniji u tome poslu, dali se prebaciti na neki drugi ili?
Gledao sam malo OpenCart pa sad ne znam ni sam

Istina, veći broj plugina automatski povlači za sobom veću vjerojatnost da će se neki prestati održavati nakon određenog vremena. I isto tako veća vjerojatnost da će u nekom trenutku nakon nekog updatea srušit stranicu.

Isto ko i u svemu, pogledaj ocjene, pogledaj kad su napravljeni i prema tome ocjeni. Ovako kad gledam, WP all import, Yoast SEO (ako njega koristiš za SEO), Mailchimp, Wordfence, to sve funkcionira godinama i sigurno će još puno godina.

Obavezno napravi staging site tako da prvo na njemu možeš ažurirat wordpress i plugine pa tek onda to uradit na glavnom sajtu ako vidiš da sve funkcionira ok. I ažurirat non stop,svaki dan, to je najbolja zaštita.

Ja osobno nikad ne instaliram ni WordFence, ni login limit, ništa za backup. WP All import je super ako imaš licencu, ali znam da i WooCommerce dolazi s importerom za proizvode pa možda njega možeš iskoristit?

Ne znam na kojem si hostingu, ali u dosta slučajeva backup imaš osiguran od njih.

Ja bih ti svakako savjetovao, ubaci CloudFlare između domene i servera. U startu besplatno, a poslje ako posao bude išao možeš nadogradit, on će ti pomoć puno više nego svi plugini za zaštitu, i za optimizaciju slika i koda, čak i cache (osim za bazu).

Ja sam definitivno za WordPress i WooCommerce puno više nego za OpenCart i ostale sisteme.

1 Like

Da ne otvaram novu temu (mada sam je skoro otvorio).

Koji je ecommerce app besplatna a da mogu dodavati polja?

Naime, meni ne treba za prodaju nego za vođenje popisa knjiga, stripova, cd-a, vinila, časopisa,…

Tu bi htio dodati tipa polja barkod, koliko stranica ima (za tiskani materijal), fotografija, kakav je omot (hard cover, soft cover) i sve što mi padne na pamet.

Da se mogu dodavati kategorije unutar kategorije npr. Strip → Alan Ford → Vjesnik, Strip Agent, Libellus,…

OpenCart
Možeš raditi sve što želiš, ako znaš kako.

Sve to fino mozes napraviti u WordPressu.

Tnx. S OpenCartom sam radio prije jedno 8 godina tako da nisam više u toku. Poigrat ću se sa njime.

Sa Wordpressom vidim da postoji WooCommerce s kojim nisam imao doticaj ali vidim da ima dosta shopova napravljeno u njemu (baš što se tiče stripova tj. knjiga). Malo sam istraživao.

A možda ipak pronađem svoju skriptu koju sam započeo pisati u php/mysql prije 6-7 godina (tada nisam mislio započinjati u OpenCartu).

Sad sam ipak dosta naučio php/mysql (imam app u firmi gdje radim u čemu vodim neke stvari).

Htio sam prečacem da ne drljam po kodu ali tko zna.

Idem vidjeti obje app prije nego krenem.

Hvala obojici na utrošenom vremenu.