Koji Forum preporučujete za Joomla sajt?

Pozdrav,
treba mi jedan forum za joomla sajt. Odmah da naglasim, želim neki forum kvalitetan, ne želim bilo kakav. Neki jači forum, pa ako imate neku preporuku?

Postoji li neka rang lista najboljih? Hvala

Ako bas mora da radi sa Joomla onda Kunen, mada ista Joomal ti koristi phpBB pa i to pogledaj, moja preporuka vBulletin ili discourse

Hvala na odgovoru, šta misliš o ovom forumu : p8pbb bridge ?

Link : https://alterbrains.com/forum

Pa to ti je phpBB integracija moze on je okej, vidim da ima i dodatak verovatno za url tako da mi se svidja
Ako vec ti je sajt Joomla i imas registrovane korisnike i bi da se opet ne registruju vec da ih iskoristis onda ti to zavrsava posao.

Ono sto je danas najjace i domaci forumi u vecini slucajeva rade dobro i uspjeli su svi su vBulletin do duse v4, takodje je mnogo njih i na https://invisioncommunity.com/

I isto se masovno poceo koristit https://xenforo.com/

Da dodam jos za Joomlu je fin isto i http://easydiscuss.stackideas.com/ ali gledaj nesto sto se redovno azurira i sto se masovno koristi.

Evo jedne liste gde su izlistane mogucnosti za forume

https://www.forummatrix.org/

discourse i nemoj dalje nista ni gledat ostali su proslost i samo je pitanje vremena kada ce krepat, neki nece jer imaju previse korisnika, ali nekom novom da otvori neki forum iz 90tih garantira se neuspjeh pa makar imao i Wordpress umjesto Joomle.

100 dolara mjesecno? Ovo je previše.

Koja je razlika izmedju ovog sto si ti napisao i ovog koji se meni izgledom svidja : Link : https://alterbrains.com/forum

Htio sam ne uopce kliknuti na link, nazalost ipak sam kliknuo i sad sam pozalio. Evo to je razlika.

p.S. discourse mozes sam instalirat na server DO, 5$ mjesecno.

Izvini, ali morao sam ostaviti link da vidite o cemu se radi. Ne reklamiram njih, vec mi se svidjelo kako izgleda. Imam sajt, imam hosting, treba mi još samo forum. Zato trazim pomoc sta uraditi, koji uzeti.

Ovaj sto sam ja stavio link, je oko 50 Eura, imam podršku, i za joomla sajt je. Zato pitam ima li neki bolji, i zasto je taj neki drugi bolji od ovog.

Hvala

Meni se ne svida discourse jer je skroz nepregledno jer ti odmah prikazuje zadnje teme iz kategorija koje uopce ne pratis, umjesto da vidis cijeli forum tj sve kategorije ti moras kliknuti kategoriju iz drop menua i tu odabrati kategoriju u koju zelis uci, nedostaje jako puno stvari koje ima ipb, vbulletin i xenforo, a izgled da ne govorim.
Imao sam vbulletin, ali je postao preskup, onda ipb koji mi je bio najbolji sto se tice foruma, ali za pages i portal bas moras dobro znati sto radis, a i gubis vrijeme jer racunas kada vec toliko placas da mozes samo klikom dodati na pages sto zelis, onda sam se prebacio na xenforo i super mi je, jest da ako zelis imati portal moras kupiti addon, ali jbga ako gledas samo forum svaki je bolji od discoursea, ali zasto ga neki stavljaju je jer trosi manje resursa ili cisto da ima forum. Bio je neki bridge wp-xf, ali jadno, pa evo prije nekoliko mjeseci je izisao drugi bridge od drugog tima developera, nisam ga osobno probao, ali bi trebao biti vrh ako zelis wp-xenforo, uostalom jeftin je 140$ sa 1 godinom podrske i ako zelis updejte sa podrskom je 55$ godisnje (bilo je 40$ prije), a prije 2 mjeseca su imali neki popust * XenForo $125 XenForo 1 year extension $35 iako oni davaju jako rijetko popuste.

A sta kazes za ovaj forum koji sam ja naveo? Da li valja? Nemam iskustva sa forumima, i bas mi treba za joomla sajt?

Pa dobar je i phpbb i smf, ali kod free foruma ako imas problem moras sam traziti odgovor na problem, napravit tamo temu i molit boga da ti netko da dobar odgovor, zato sam gore govorio o placenim forumima, sto mi je dati tipa 55$ godisnje za godinu dana updejta i podrske, apsolutno nista. Ja sam imao problem sa smf forumom na hostgatoru gdje mi se ponekad rusio forum samo tako, kontaktirao hostgator oni kazu kriv je smf, ajde odem na sluzbeni smf forum i ljudi napisu da nije smf crash zbog foruma nego zbog hostinga i sto onda radit? Sada zamisli da si kupio temu i neke pluginove za smf i ovo ti se dogodi, zato bolje otici na placeni forum. Ali nemoj trosit lovu bezveze, ako ne mislis nesto ozbiljno otvarati jer forum, premium tema i pluginovi kostaju love, a jos da te i vlastiti hosting pocne zajebavati imas da poludis.

SMF nemoj uopste ni da gledas, uzmi to ako ce ti zavrsit posao sa tim joomla sajtom kad vec trazis nesto sto ce ujedno da radi sa njim.

Ako ti je skupo da uzimas VPS i discourse baci pogled i na flarum.org njega mozes i na shared postavit. Ako vise volis nesto tipa kao sto je taj phpBB onda XenForo je odlican.

Ovo pregledno nepregledno je najmanja stavka. Mislim da to spada u domenu nekom se svidja nekom se ne. Ali kada ga stavis na server i vidis sve kako to cudo radi onda ti je jasno da su ostali 100 godina iza. A ovi phpbbi, vbuletini i smfi kako god da su im kratice bolje da ostanu pod zemljom, dajte im mira, neka pocivaju.

U dilemi između phpBB i Discourse promisli o tome što ti zapravo treba. Ako imaš portal s vjernim i aktivnim korisnicima i strukturiranim sadržajem onda je klasični sistem foruma po meni bolja opcija, bilo da je phpBB ili vBulletin. Ako tek razvijaš zajednicu i svaka novootvorena tema ti je sreća kao na Novu godinu - Discourse će ostaviti bolji dojam sa ovim svojim sistemom popisa tema umjesto kategorija na naslovnici. U tom slučaju ništa ružnije od 83 kategorije i u svakoj po jedna tema koju je otvorio administrator.

Naravno da se i jedan i drugi mogu podesiti kako ti paše, ali preporucam da isprobaš oba i vidiš koji ti bolje odgovara. Jednostavnost uređivanja i instalacije je definitivno na strani phpBB, kao i broj korisnika, a Discourse je sređeniji jer su kasnije krenuli pa su izbjegli greške koje je phpBB imao kroz godine. Doduše, i Chrome je nekad bio revolucionarni novi “light” proizvod koji je u startu izbjegao greške konkurencije, pa gle na što sad liči. :slight_smile:

Pa to je vlasnicima je najvaznije da trosi manje resursa od drugih, a kako izgleda forum i sto sve nudi briga ih. Da je discourse toliko popularan vidili bi ga na makar 5% foruma koje posjecujes, samo pogledaj xenforo koliko je postao popularan u samo prvih godinu dana, a to za discourse ne mozes reci. Discourse mi vise izgleda i sto nudi na neku vrstu ticket supporta nego na neki forum.

1 Like

Točno, Discourseu je limit to što zahtijeva VPS za instalaciju, zato mi se ovaj Flarum čini dobrom stvari, već sam to gledao. :blush:
Imam svoj SM Forum, responzivan je, no rado bih ga zamijenio Flarumom. :slight_smile: Molim za info; koliko je tu posla, jeli problem to prebaciti? :roll_eyes: Naravno, želim sve stare članove i topice zadržati. :o:

1 Like

Ja bih sacekao malo dok izadje iz bete jer ce i sami napravit migracione dodatke imas nesto ovog tipa
https://discuss.flarum.org/d/3585-smf2-to-flarum-migration-script-alpha-3
Ali bolje malo pregledaj to.

1 Like

Evo ja preporucujem onda ovo http://www.havia.net/guestbook/ . Ovo je stvarno light i simple, a uskoro ce biti u istom kosu kao gore spomenuti forumi SMF, PHPBB(mislim da je ovaj krepao vec mozda i nije), MYBB (ovaj garant je), vbuletin i tako dalje…

Dosta.
Najveća briga je uskladiti i konvertovati baze. Tj. postojeće podatke odrediti kao koristiti u novoj strukturi.
Banalizujem primjer: trenutno imaš full_name polje u tabeli users a na novoj platformi imaš polja first_name i last_name recimo.
Tako da se treba proći kroz tabele obe baze i vidjeti kako to sve odraditi.
Ima nekih tema otvorenih tim povodom, nisam se dublje interesov’o.