Koji free hosting preporučujete za test premijum WP tema i plugina?

Imam 2 WP premijum teme i nekoliko plugina, koje sam kupio i dobio. Voleo bih da ih istestiram na nekom free hostingu (samo ne na lokalhostu).
Probao sam na hostinger-u, ali se ne mogu instalisati (samo ono što nije premijum).
Bilo kakav savet od iskusnih je dobrodošao.
Unapred se zahvaljujem.

kaze se premium.

verovatno :slight_smile:, ali nadam se da se razume, a još bolje bi bilo da se nađe rešenje na postavljeno pitanje. U svakom slučaju hvala za ukazanu grešku pri mom pisanju.

Vjerujem da će se mnogi složiti sa mnoim; ne preporučujemo free hosting. :slight_smile:
Kad si već kupio premium teme; kreni i s pravim hostingom.
A ako spominješ Hostinger, jesi li probao ovaj: www.hostinger.co.uk
Ipak ostajem kod savjeta iz prvog reda. :slight_smile:

A zasto ne lokalno, ne razumijem ?

1 Like

Nisam pokušavao jer sam probao na hostinger.hr, pa sam mislio da je to isto. Probao sam još neke free hostinge, ali imaju stare verzije WP, a ne daju nadogradnju novije verzije. Kod hostinger.hr ima nova verzija WP, ali je problem koji sam već naveo :slight_smile:

Nikako nije isto, ni približno.
No, kako sam rekao, ipak ostajem kod savjeta iz prvog reda gornjeg posta. :slight_smile:

Postavi sve lokalno.
Besplatni hosting zaboravi, pogotovo ako ćeš trebati demonstrirati klijentu web.

Bolje zakupi jedan i trpaj na poddomene privremeno, kada klijent kaže ok seli na njegov.

E sad ovo naglašavanje PREMIUM domena, imao sam slučaj gdje je jedan kolega na moj server trpao teme i pluginove koje su bile kao Premium… uglavnom sve su bile nulirane, i natpao je smeća gore, da je na kraju doživio samo block, pa delete, nakupilo se nekih smeća preko revolution sldiera koji dođe jebe*** cca 100,00 kuna !!!
Nadam se da se usitinu radi o premium temama.

1 Like

@webmajstor007 hvala puno na pravom i iskrenom savetu.
@c3po na Hostinger.co.uk više nemože free.
@belmin imam više razloga zašto ne lokalno.

Ukoliko neko misli da još nešto može dodati nek napiše, možda će koristiti još nekome.

Daj mi jedan dobar.

Prije 2 god. sam se igrao malo sa PHP-om te sam bio nešto zeznuo i otad nisam mogao nikako da instališem xampp, wamp i sl. Onda sam prešao na free hosting i video da se mogu igrati bez problema. Nemam mnogo vremena da bi se istinski posvetio samo tome, trebalo mi je radi neke moje znatiželje da probam ponešto. Na tome je i ostalo, a onda ovo povlači još nekih diskutabilnih stvari. Uglavnom na greškama se uči, ali ima i onih koji žele da probaju i vide srž svega, pa kad ti krene misliš eto ga, a onda napraviš grešku za koju nisi svestan šta si uradio :grinning: dok neshvatiš koje su ti granice i koliko vremena treba.

Premium tema uglavnom nece raditi na free hostingu

Onda se lijepo zaigraj pa si instaliraj ili vagrant ili neku virtualnu masinu po svojoj volji, i imat ces sve kao na pravom hostinug, a na racunalu ti se nece moci nista dogoditi, ako nesto sjebes instaliras ponovo virtualnu masinu i teraj dalje.

Evo neki linkova:



Evo ti i link kako sve püostaviti kada instaliras neku od virtualnih masina:
https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-apache-mysql-php-lamp-stack-on-ubuntu to je za Apache
evo ti za nginx isto
https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-nginx-mysql-php-lemp-stack-on-ubuntu-14-04

evo i za inicijalni setup Ubuntu 14.04 masine

a evo i za smu virtualizaciju:
https://www.virtualbox.org/

Link za download:
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

i link na dokumentaciju:
https://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html

I pored svega ovoga fakat mi nije jasno da netko danas trazi free hosting za development. A ovo sve tu slozis za jedan dan, i nakon toga pici misko.

Ja imam sve slozeno tako da se preko control panela na virtualnu masinu prijavim i kreiram si domene i web siteove po mojoj volji, pa tako sad radim na projektu koji ima domenu wordpress.dev, ili nestonesto.lan ili laravel.lan ili boilerplate.wp ovo funkcionira zato sto sam na virtualnoj masini instalirao i DNS server preko kojeg letim van na internet pa mi zato te domene i moze prikazati lokalno na racunalu bez ikakvog prckanja po hosts datotekema i sl. No ovo je vec malo advanced, ali za obican i povremeni develop radi i obicna Virtualna masina.

3 Likeova

@creatifcode ovako nigde nisam našao kao što si ti u par poteza pružio dosta. Ovo meni mnogo znači (verovatno će valjati i drugima), pogotovo oko podešavanja. Ja sam samo pokušavo da se snalazim sa onim što mi je u datom momentu bilo prihvatljivo :wink:.
Sve pohvale i hvala ti mnogo :+1:

Eto onda udri po tome i nemas brige, a ako zapnes negdje pitaj pa cemo vidjeti sto se moze odradiit. Drago mi je da mogu pomoci mladjim kolegama(, a i onim starijim naravno).

Moram reći iskreno da u zadnje vrijeme 90% weba radim direktno na serveru, da se ne gubi vrijeme lokalno pa selidba itd.
Vjerujem da ima ih još. A onda je piplanje po nekom kod eidtoru i filezzila.

Ne valja ti enviroment, XAMPP i ostale zezancije su davno prevazidjeni.

Kako ti radiš?

Pogledaj to.

Mi u firmi ne koristimo Vagrant, vec je to rijeseno preko Node-a i PHP-a, sto se tice deployanja, tu je i Jenkins https://jenkins.io/

Pored svega toga, Git za version control, Gulp u kome je podesen PHP server i ostali taskovi poput sass-a, browser-synca,uglify js i ostalih stvari u zavisnosti sta se radi.

Uglavnom daleko bolje od xamppa, samo na kraju udaris u terminalu gulp serve i vozi.

I da kod WP Developmenta ide Bedrock boilerplate.

Da i ja sam/mi smo to radili do nedavno, ali onda mi je dopizdilo pa uvodimo nove metode i setupove.

Danas nam je nezamislivo raditi bez GITa. Setup je vrlo jednostavan, u slucaju da je novi projekat stvoris lokalno projekat iniciras GIT repozitorij u projektu i napravis klon projekta sa GITa, na GITu napravis hook na push event da ti samo to sto ima u repozitoriju deploya na server i prica je zavrsena, kompletno sve za setupiranje ne traje vise od sat vremena.

Ako imas vec projekat na gitu onda ga samo klonas na disk i to radi.

Za lokalno testiranje prije nego li radis push u GIT je tu gulp ili grunt u sprezi sa nodejs i npmom, i lite serverom na JSu s kojim istovremeno picis i watch koji ti onda sinhronizira kod sa browserom.

To treba izbaciti totalno van. Ja bsa sada u firmi guram ideju da predjemo na https://www.docker.com/ ali mi trenutno nekako ne uspijeva :slight_smile: