Imam 2 WP premijum teme i nekoliko plugina, koje sam kupio i dobio. Voleo bih da ih istestiram na nekom free hostingu (samo ne na lokalhostu).
Probao sam na hostinger-u, ali se ne mogu instalisati (samo ono što nije premijum).
Bilo kakav savet od iskusnih je dobrodošao.
Unapred se zahvaljujem.
kaze se premium.
verovatno , ali nadam se da se razume, a još bolje bi bilo da se nađe rešenje na postavljeno pitanje. U svakom slučaju hvala za ukazanu grešku pri mom pisanju.
Vjerujem da će se mnogi složiti sa mnoim; ne preporučujemo free hosting.
Kad si već kupio premium teme; kreni i s pravim hostingom.
A ako spominješ Hostinger, jesi li probao ovaj: www.hostinger.co.uk
Ipak ostajem kod savjeta iz prvog reda.
A zasto ne lokalno, ne razumijem ?
Nisam pokušavao jer sam probao na hostinger.hr, pa sam mislio da je to isto. Probao sam još neke free hostinge, ali imaju stare verzije WP, a ne daju nadogradnju novije verzije. Kod hostinger.hr ima nova verzija WP, ali je problem koji sam već naveo
Nikako nije isto, ni približno.
No, kako sam rekao, ipak ostajem kod savjeta iz prvog reda gornjeg posta.
Postavi sve lokalno.
Besplatni hosting zaboravi, pogotovo ako ćeš trebati demonstrirati klijentu web.
Bolje zakupi jedan i trpaj na poddomene privremeno, kada klijent kaže ok seli na njegov.
E sad ovo naglašavanje PREMIUM domena, imao sam slučaj gdje je jedan kolega na moj server trpao teme i pluginove koje su bile kao Premium… uglavnom sve su bile nulirane, i natpao je smeća gore, da je na kraju doživio samo block, pa delete, nakupilo se nekih smeća preko revolution sldiera koji dođe ■■■■*** cca 100,00 kuna !!!
Nadam se da se usitinu radi o premium temama.
@webmajstor007 hvala puno na pravom i iskrenom savetu.
@c3po na Hostinger.co.uk više nemože free.
@belmin imam više razloga zašto ne lokalno.
Ukoliko neko misli da još nešto može dodati nek napiše, možda će koristiti još nekome.
Daj mi jedan dobar.
Prije 2 god. sam se igrao malo sa PHP-om te sam bio nešto zeznuo i otad nisam mogao nikako da instališem xampp, wamp i sl. Onda sam prešao na free hosting i video da se mogu igrati bez problema. Nemam mnogo vremena da bi se istinski posvetio samo tome, trebalo mi je radi neke moje znatiželje da probam ponešto. Na tome je i ostalo, a onda ovo povlači još nekih diskutabilnih stvari. Uglavnom na greškama se uči, ali ima i onih koji žele da probaju i vide srž svega, pa kad ti krene misliš eto ga, a onda napraviš grešku za koju nisi svestan šta si uradio dok neshvatiš koje su ti granice i koliko vremena treba.
Premium tema uglavnom nece raditi na free hostingu
Onda se lijepo zaigraj pa si instaliraj ili vagrant ili neku virtualnu masinu po svojoj volji, i imat ces sve kao na pravom hostinug, a na racunalu ti se nece moci nista dogoditi, ako nesto sjebes instaliras ponovo virtualnu masinu i teraj dalje.
Evo neki linkova:
http://fideloper.com/develop-in-vm
Evo ti i link kako sve püostaviti kada instaliras neku od virtualnih masina:
How To Install Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP) Stack on Ubuntu | DigitalOcean to je za Apache
evo ti za nginx isto
How To Install Linux, Nginx, MySQL, PHP (LEMP) stack on Ubuntu 14.04 | DigitalOcean
evo i za inicijalni setup Ubuntu 14.04 masine
a evo i za smu virtualizaciju:
https://www.virtualbox.org/
Link za download:
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
i link na dokumentaciju:
https://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html
I pored svega ovoga fakat mi nije jasno da netko danas trazi free hosting za development. A ovo sve tu slozis za jedan dan, i nakon toga pici misko.
Ja imam sve slozeno tako da se preko control panela na virtualnu masinu prijavim i kreiram si domene i web siteove po mojoj volji, pa tako sad radim na projektu koji ima domenu wordpress.dev, ili nestonesto.lan ili laravel.lan ili boilerplate.wp ovo funkcionira zato sto sam na virtualnoj masini instalirao i DNS server preko kojeg letim van na internet pa mi zato te domene i moze prikazati lokalno na racunalu bez ikakvog prckanja po hosts datotekema i sl. No ovo je vec malo advanced, ali za obican i povremeni develop radi i obicna Virtualna masina.
@creatifcode ovako nigde nisam našao kao što si ti u par poteza pružio dosta. Ovo meni mnogo znači (verovatno će valjati i drugima), pogotovo oko podešavanja. Ja sam samo pokušavo da se snalazim sa onim što mi je u datom momentu bilo prihvatljivo .
Sve pohvale i hvala ti mnogo
Eto onda udri po tome i nemas brige, a ako zapnes negdje pitaj pa cemo vidjeti sto se moze odradiit. Drago mi je da mogu pomoci mladjim kolegama(, a i onim starijim naravno).
Moram reći iskreno da u zadnje vrijeme 90% weba radim direktno na serveru, da se ne gubi vrijeme lokalno pa selidba itd.
Vjerujem da ima ih još. A onda je piplanje po nekom kod eidtoru i filezzila.
Ne valja ti enviroment, XAMPP i ostale zezancije su davno prevazidjeni.
Kako ti radiš?
Pogledaj to.
Mi u firmi ne koristimo Vagrant, vec je to rijeseno preko Node-a i PHP-a, sto se tice deployanja, tu je i Jenkins https://jenkins.io/
Pored svega toga, Git za version control, Gulp u kome je podesen PHP server i ostali taskovi poput sass-a, browser-synca,uglify js i ostalih stvari u zavisnosti sta se radi.
Uglavnom daleko bolje od xamppa, samo na kraju udaris u terminalu gulp serve i vozi.
I da kod WP Developmenta ide Bedrock boilerplate.
Da i ja sam/mi smo to radili do nedavno, ali onda mi je dopizdilo pa uvodimo nove metode i setupove.
Danas nam je nezamislivo raditi bez GITa. Setup je vrlo jednostavan, u slucaju da je novi projekat stvoris lokalno projekat iniciras GIT repozitorij u projektu i napravis klon projekta sa GITa, na GITu napravis hook na push event da ti samo to sto ima u repozitoriju deploya na server i prica je zavrsena, kompletno sve za setupiranje ne traje vise od sat vremena.
Ako imas vec projekat na gitu onda ga samo klonas na disk i to radi.
Za lokalno testiranje prije nego li radis push u GIT je tu gulp ili grunt u sprezi sa nodejs i npmom, i lite serverom na JSu s kojim istovremeno picis i watch koji ti onda sinhronizira kod sa browserom.
To treba izbaciti totalno van. Ja bsa sada u firmi guram ideju da predjemo na https://www.docker.com/ ali mi trenutno nekako ne uspijeva