Koji hosting da kupim?

Pozdrav,
da li bi mi pomogli iskusniji i dali savet oko izbora hostinga. Planiram da uradim 2 ili više web sajta i kako se da zaključiti to će mi biti prvi put. Za početak sam mislio da kupim Shared Hosting.
Međutim, u dilemi sam između:

  • Namecheap Professional koji je prvu godinu $ 19,88/god. ( a kasnije je $ 78,88) i
  • ipage kod kojih je $ 1,99/mes. tj $ 23,88/god. ( a kasnije je $ 3,5/mes. tj. $ 42).
    Sajtovi bi bili edukativnog karektera i affiliate markenting.
    Kakva su vaša iskustva? Šta bi bila vaša preporuka?
    Unapred se zahvaljujem.

Ja trenutno imam kod namecheap, bio uzeo taj osnovni paket za 20$/godinu i ubi me spori load speed stranice, imam jednu ono bas jednostavnu i load speed je ~3.5 sec a drugu sam stavio wordpress sa premium temom i par plugina ukljucujuci premium wp rocket i load speed je ~3 sec
http://puu.sh/lXXSS.png

1 Like

Hvala na informacijama, koje su dobrodošle ne samo meni, već svima koji počinju sa radom.

Ja sam tek uzeo hawkhost ali imam samo riječi hvale do sada.

1 Like

i ja isto sam uzeo hawk host i vrh su! I to na dvije godine sam uzeo…

Zahvaljujem se @milito i @stux.
Bilo bi korisno ukoliko ima neko hosting i na ipage da se javi i da svoje mišljenje.
@Veritos, zašto si nezadovoljan sa brzinom od 3 - 3,5 sec. Sad sam po netu tražio gde je to mnogo bolje od prosečne brzine koja se navodi.
Slika ispod nije novijeg datuma, ali nije ni sad neka razlika.

A nez, valjda sam navikao prije kad smo ja i kolege imali predobar hosting kod ovh gdje je uglavnom bilo 1.5 sec load time jer je bio jako dobro managed

Ja sam koristio ipage do skoro, prezadovoljan sam bio, imao sam 10 sajtova, samo dva-tri puta su bili down na nekoliko minuta. Podrsku imaju live i odgovaraju u roku od par minuta.

Prije postavljanja ovog posta razgovarao sam sa podrškom na ipage. Kad sam uputio pitanje na live, za 30 sec su se javili, stvarno gledaju da izađu u susret.
@wizard1, ako nije problem kakve sajtove si imao,iz koja oblasti (affiliate, e-comerce, blog …)? koliko je bilo stranica na sajtu? Kolika ti je bila najveća poseta u trenutku? Čisto me interesuje šta bih od njih mogao očekivati, jer za sad je sve zadovoljavajuće. Najvažnije pitanje zašto si ih napustio? Hvala unapred.

Imao sam 6-7 affiliate sajtova i 2-3 sajta sa igricama, sa po preko 100 stranica po sajtu. Najveca poseta mi je bila oko 2-3000 u jednom trenutku. Inace, nisam ih napustio, jos uvek imam nalog kod njih, ali nemam trenutno sajtove na tom hostingu.

1 Like

Ovo je prava informacija koja mi znači.
** HVALA**

Drug izvini ali za page size od 853 kb sto je manje od 1MB 3 s je puno vremena , ja imam sajtova koji su veci od 2 mb pa otvori za manje od sekunde, ali ipak nisu na shared nego na serveru,eh sad tu zavisi odakle taj servis preko kojeg testirate otvara sajt , na primjer ako otvara iz Europe u Ameriku tu imas sekundu vise , ako je oboje u Europi e onda bi se takav rezultat trebao uzeti za mjeru.
EDIT : bas si naveo gore gdje si napisao da si imao kod OVH i da je rezultat bio bolji , to nisam odmah vidio stoga izvini , i evo pošto si pitao koji hosting da uzmeš , pošto vidim da ti ne treba ništa zahtjevno sad moj savjet je
DA IZBJEGNEŠ WEB HOSTING KOJI NUDI UNLIMITED RESURSE
DA IZBJEGNEŠ HOSTING KOJEM JE SERVER U USA ILI DALJE (TRAZI EUROPSKI DATACENTAR ZBOG LATENCIJE I ZBOG BRZINE OTVARANJA…
Ja sam bio zadovoljan sa ELEVEN2(Server bio UK) ,OVH, :SITE5 (JAKO DOBAR HOSTING IMAJU I SERVERE U EUROPI) ,KNOWNSRV

1 Like

Da sve je to tačno,i u potpuno si u pravu @samirx, ali netreba ni cepidlačiti, sem ako smo profesionalci i toliko je neophodna sekunda, a tema je o shared hostingu i time je sve rečeno. A zhvalan sam ti na predlogu. Dobro ću pogledati. Ukoliko mi bude trebalo nešto dodatno javiću ti se pm (ako nije problem), jer vidim da si baš stručan

U pravu si drug ,koristio sam i IPAGE poodavno i mogu ti reći da sam bio zadovoljan nije bilo downtimea i sve je islo glatko , medjutim kada sam imao na accountu mnogo mnogo fajlova , morao sam se prebaciti na server jer sam imao veliki broj INODA , a kada sam kupovao o tome nisam razmisljao i malo koji host ce staviti u opis paketa ogranicenje Inoda… Sretno dalje zelim i Pozz…

@samirx, ovo za EU si 100% u pravu, ono što sam ja nalazio uvek je nešto falilo, kod jednih ima ali ono što fali je kod drugih i obratno. Bitno mi je da za 1 god bude oko 25 €, te da ispuni početna očekivanja kao što je @wizard1 naveo.
Ova tvoja UK ponuda mi je privukla pažnju, jer dosad šta god da je iz UK po meni je br.1 (ili valja ili nevalja).

1 Like

Znam da je to losa brzina, to je tako kad stedis na hostingu :smiley:

1 Like

Napokon sam rešio svoju dilemu oko hostinga. Ukoliko neko ko počinje, bude značilo sve ovde što je napisano biće mi još više drago.
Dakle, moj je problem bio u startu, jer mi je kartica za koju je vezan PP račun istekla, pa dok dođe nova i izvršim ažuriranje PP, prođoše popusti. Jedino mi je rešenje bilo da rešim kupovinu hostinga sa VISA debitnom karticom. Kod nekih ponuđača hostinga to nije moguće odraditi (ili traže PP ili kreditnu karticu).
Uglavnom velika zahvalnost svim učesnicima na ovom topic-u.
Uzeo sam hosting kod iPage za $ 23,88 + domen kod godday $ 1,17 sve na 1 god. Live podrška je izuzetna, za dalje videćemo. Napominjem samo da im je podrška FREE prva 3 meseca, a kasnije se plaća (znao sam za to - ali eto ko nebude znao).
Za ove novce šta god da bude nije mi žao - kao jedna noć provedena sa društvom.
Pošto je sami početak u pitanju želja mi je da vidim kolike su moje mogućnosti u samoj realizaciji zactranih ciljeva. Ako bude rezultata nije problem da se nađe mnogo bolje od ovoga i sigurno bih izabrao OVH kako je @ samirx proporučio.
Eto ga, toliko od mene, svima se još jednom zahvaljuem i monogo uspeha u Novoj 2016 Godini svima sa ovog foruma, I NAKA SU SREĆNI SVI NASTUPAJUĆI PRAZNICI :dolls: :christmas_tree: :confetti_ball:

Evo i mene ponovo medju webmajstorima, pa krecem ponovo u kupovinu domene i hostinga.
Treba mi jednostavan web sa informacijama o firmi i email (redirect, POP, IMAP)

Usporedjivao sam nekoliko providera:

  • namecheap.com (koristio sam ih prije 10ak godina, imaju i domene)
    hosting 8,77€/y, 35/y produzenje. Domena prvu godinu besplatno, produzenje 9,5 €/y

  • eleven2.com (preporucio neko pa da pogledam)
    hosting 4,17/m (50€/y)

Ukratko, da ne davim. Jel ima kakvog prigovora na namecheap hosting i domene?

OK, uzeo sam hosting kod namecheap.com, a besplatna domena nije .com vec neki .website (ili tako nesto) sto poslije bude skupo za produzavanje.
Domenu sam uzeo kod namesilo.com