Koji hrvatski news portal preporučate?

postalo mi je već muka hrvatskog web novinarstva. u top 10 news portala nalaze se kopipejst članci, dezinformacije koje su lančano proširene itd. o sadržaju na portalima je najbolje rekao jedan današnji hr komunikolog koji kaže da se tamo mogu naći “vrlo nebitne istine i bitne neistine”.

ugl, osim nekih tech i business portala, zanima me koji vi hr web portal čitate i preporučate?

Zasto bi trebalo citat portale, gledat vijesti, informirate se o glupostima koje su ti u zivotu nepotrebne. Toliko nebitno dali su copy paste ili prave vijesti, nebitne su.

Odavno ne citam, niti ne gledam vijesti, prakticki nemam pojma sto se desava u HR, a kamoli u svijetu. Ali zato znadem sve potrebne i nepotrebne vijesti vezane za crypto.

Odnosno, ako ti je zivot vezan za vijesti koje nude nasi news portali onda uzivaj, jer ima ih stvarno puno i dali oni sire istinu ili neistinu je nebitno jer toga ima svugdje i u Crypto vijestima, na tebi je da prepoznas istinu i neistinu i ignoriras je…

edit:
Za primjera radi, kad citam crypto vijesti toliko mi je nebitno tko je vijest napisao i na kojoj je domeni, vec kroz naslov a onda i kroz citanje namirisem pacova, a ako je nesto jako bitno uvijek idem na google provjeriti, a najdrazi mi je reddit, tamo ekipa opere nesto bez dlake na jeziku…

2 Likeova

Ja koristim “plural”, dakle provjera sa više izvora za neku informaciju, jer danas će ti sve prodati pod “klik” (web) ili “share” (TV).

Tako npr. za neki događaj obiđem par regionalnih portala i sam sklopim informaciju!

Jer s jedne strane za isti događaj imaš “skandalčinu” u naslovu i/ili “potpuni slijed događaja u naslovu” - eto zašto :slight_smile:

Problem je kad svi ovi zuti prekopiraju istu vijest, nerijetko sa posve istim tekstom :smiley:

Probaj kombinaciju FB i Twittera.

Facebook mi sluzi da vidim vijest cisto da postoji, a Twitter da saznam detalje :slight_smile:

ne slažem se.
mislim da je bitno biti upućen u zbivanja u HR i svijetu. istina se ne smije ignorirati, a upravo kvalitetni i dosljedni istraživački portali mogu to ostvariti.
život mi nije vezan uz vijesti, ali kao lik kojem net igra veliku ulogu u svakodnevnici, volio bih da mi se ne serviraju laži i obmane - u bilo kom području zanimanja.

nešto na što sam naletio lately:

Slazem se s tobom. Svako ima svoje interese no kako zivimo u doba informacija nasi mozgovi su pod konstantni udarima razno rzanih informacija. Zato eto ja filtriram te informacije.