Koji još hosting ima 2 mb max filesize upload?

Interesira me koja je trenutno na shared hosting računima prosječa veličina fajla koji se može uploadat na server. Čisto ne mogu da vjerjem da je na jednom podešen na 2 M. U pitanju je hosting koji ne koristim osobno iz ovakvih i sličnih razloga. no ne želim navoditi naziv…
Pa jedna slika u odličnoj rezoluciji premašuje ovaj limit od 2 megabajta

Za ostale ne znam, kod nas je 512 Mb i to je standard kojeg se držimo od 2013…

1 Like

Vjerojatno se to moze podesiti preko .ini filea ili htaccessa. Jer 2MB je po defaultu postalvjeno.

Ako je php.ini omogućen za override master postavki… na .htaccess zaboravi.

@ControlEng To je za svaku pohvalu!

razmišljao sam i o tome jer imam grunut 100 slika u galeriju pa mi se na da jednu po jednu nego preko zipa no server mi izbacuje ograničenje od nevjerojatnih 2 mb da ne povjeruješ svojim očima.

Pokušaj editirati (ako imaš pristup) /etc/php.ini ili /etc/php5/php.ini (ovisno kako je složena putanja, ove dvije su najčešće).

upravo sam na tome :slight_smile:

Probaj ovo, ako ide ide, ako neide onda si na free hostingu valjda…
https://mediatemple.net/community/products/dv/204404784/how-do-i-increase-the-php-upload-limits

Gle: vodimo se logikom zašto otežavati ljudima život.
Naravno, bilo je tu svakakvih pokušaja, mp3, mp4 arhive i sličnog. Tu smo striktni i zna se red.

ma sve 5 ovo je legalan autorski sadržaj koji je još optimiziran na veličinu 1200x800 piksela po slici a slike nije veća od 200kb s kompresijom od nekih 60 %. Sve napravljeno kako spada al hosting pravi problem koji me iritira toliko da jednostavno nemam riječi.

Sad ču ti reći onu floskulu: savjetuj klijenta da promijeni hosting tvrtku. Ako ne možeš mijenjati max_file_upload stavku, ništa ti drugo ne preostaje.

Odes u cpanel i ides na odabir verzije php-a. Kad ti otvori taj link imas u tom prozoru gore desno za kliknut,ne sjecam se sta tocno pise. Onda ce ti se otvorit postavke za max velicinu filea,max post size itd,imas padajuce menije za to. Na kraju stisnes save i gotovo.

1 Like

tnx @drmrgood za info istina nisam primjetio opciju da možeš promjeniti veličinu kod odabira php verzije, toliko je utopljen link da se ne vidi.

1 Like

I sta, jesi slozio? Stvar rjesena?

Ako je, mislim da je to normalno, jer neznam koji host nebi dozvolio da se to digne na neku normalnu vijednost.

Da rješenje problema je da promijeniš parametre kao što je rekao @drmrgood u cpanelu, naravno ako tu opciju nudi hosting. U mom slučaju je tako bilo.

1 Like