Koji laptop imate?

Koji laptop imate i koji specs za daily/biz upotrebu?

Macbook pro m1 privatno i HP elitebook za posao

Mac Pro m1 2021. - većinu vremena spojen na Philips 32’’ monitor, osim kad sam na putovanjima. Od kad sam na Apple prešao sam se preporodio što se tiče baterija.

Macbook Pro 16” M2 2023. Baterija bolesna

Iskreno, najbolji laptop koji sam ikad ima, mada mi je i 2022 M1 14” isto bia top

HP Probook G8 430 sa i5-1135G7. Koristim ga kad nemam pristup kompu (godišnji, itd…). Solidan laptop za malo para (kupio polovnog). Za pisanje članaka i slične gluposti više nego dosta, samo treba imati 16gb RAM-a, i ekran je 13" pa je dosta mali, teško bez monitora za ikakav multitasking.

Cilj mi je jednom prijeći na Mac što se tiče laptopa, ali otom potom.

Ja sam bio totalni Android / Windows user i uvijek protiv Maca. I to sam koristio high end proizvode od Dell-a, Samsung-a, etc…

Na kraju, odlučio sam se probati Mac Pro i Pro Max Iphone i mogu samo reći da je Apple svjetlosnu godinu iznad drugih. U početku mi je trebalo malo da se priviknem, čak sam mislio da ništa ovo ne valja, ali na kraju mogu reći da mi je to najbolja odluka bila. Koštaju, ali tko si može priuštiti ili mu treba za posao, totalni je preporod.

3 Likeova

Ma sigurno nema sumnje u to. Nego ne znam hoće li mi imati zapreke to što bi i dalje nastavio koristiti Windows na PC-u.

Nego napisao sam otom potom jer mi to još nije u cilju, imam zasad sve što mi treba pa kad budem imo viška para onda ću gledati gdje ih potrošiti haha :stuck_out_tongue:

Treba za 2-3 mjeseca 170k eura dić kredit pa onda mir sa ikakvim trošenjem para haha

2 Likeova

Isplati li se sada uzeti MB Air iz 2015 godine? Cijena je 150 eura, a dobijem i garanciju 6 mjeseci. Treba mi za povremeno surfanje, prezentacije i izvjestaje umjesto tableta. Baterija ima 650 ciklusa, a pise da traje 4-6 sati.

Imao sam prije ovoga MB Pro iz 2015 godine. Taj je imao 16 gb rama i stvarno je letio. Nakon tri godine koristenja prodao sam ga za istu cijenu koliko sam i ja platio. Nisam nikada koristio ove Air, oni su vjerovatno slabiji?

ako mu je namjena što si naveo, onda da… ali pazi na ovo jer nećeš dobiti update:

By fall 2024 , the list of unsupported Macs will include 2015 and 2016 models. All other Macs that pre-date those mentioned above are no longer supported by Apple’s software updates.

Treba li mi na kraju najnoviji OS?

Ne treba zasad, ali kroz koju godinu će trebati, jer nećeš moći nove verzije aplikacija instalirati i nema update.

Ako si iz Bosne i tražiš Macbook, imam 100 komada na stanju, javi se privatno, dat ću ti nešto do 300 ciklusa, imam većinom Pro modele, a imam i Air.

Pošalji mi kakvih imaš, što očuvanije to bolje i da nema mrtvih pixela.

U pvt.