Koji laptop kupiti?

Vec dugo uopce nepratim nove modele i marke a moram da mijenjam laptop za nesto novije pa jel moze netko da savjetuje sto gledati za oko 1000 eura…moze cijena ici i malo gore al samo da je ok radni laptop koji bi se vecinom koristio za grafiku i neke druge manje zahtjevne radove,hvala

evo, nesto s slicnim karakteristikama. nabacis malo rama, ssd i bok…

1 Like

Lenovo Thinkpad x260

Koliko sam upratio ovdje ga u Svicarskoj koriste svi poslovni ljudi. Kad udjes u voz vidim dosta ljudi koji u pokretu posluju koriste bas taj. Nije nesto na izgled ali je zvjer sa odlicnom baterijom.

Intel® Core™ i7-6700HQ
Ram 16GB DDR4
NVIDIA® GeForce® GTX 960M (2 GB GDDR5 dediziert)
http://www8.hp.com/de/de/products/laptops/product-detail.html?oid=14019346#!tab=specs

Pala je odluka na nesto slicno navedenom od vojkana,hp pavilion 17-ab002nm…Ovaj 17-ab033ng nema kod nas iako su cijene tu negdje

Bez uvrede ali ti si lud ako kupis laptop iz Pavilion serije :smiley:

Već 17 godina koristim HP prijenosnike. Pavilion serija je oduvijek bila ušminkani krš, što je i u vrijeme današnje. Lijepo izgledaju, imaju kvalitetan zvuk (BeatsAudio) ALI: matične ploče su katastrofalne, grafike 0 bodova, nekvalitetna izrada - najgora moguće plastika sa na oko lijepom završnom izradom i sl.

Ako već ciljaš na HP prijenosnik, neka to bude HP EliteBook serije. Koristim EliteBook-ove još od 8710P (Sad sam na 8770w) i znam što ti govorim.

Thinkpad ili ProBook, trece ne

jedino kaj mi je kod hp-a dobro je ona serija kaj se da na docking station stavit. to mi je predobro izvedeno…

HP Laptop, nikad, ali nikad vise :slight_smile:

Dell, dell i dell. U mnogim serijama dellovih laptopa imaju očajne zvučnike, međutim obzirom da mi posao nije obrada zvuka niti sound related, a inače preferiram headset, dell vrijedi svski dinar.

Trenutno mi u carini čuči novi Dell XPS 13i jedva čekam da ga se domognem, a do tada Dell Inspiron sa i3 procom, koji me služio a verujem da će i služiti još mnogo posle ovoga.

EDIT: do sada sam sa hpovom g serijom imao toliko problema kod poznanika da su zgadili sve i jedan hp laptop

1 Like

Potpisujem u potpunosti. Također čekam xps 13.

Neznam onda,imam probook i sad je lagano vec postao krs koji ide u njuskalo…Frend na sav glas hvali taj pavilion iako sam ja u pocetku bio zagrijan za toshibu neku od 17 incha,Sd iskreno vise neznam ni sam :smiley:

Kad vec navodite laptop iz drugog cijenovnog ranga - ja bih prije odabro MB Pro, nego XPS 13, ali to je vise stvar preferencija, tako da o tome ne vrijedi puno raspravljati.

XPS je ujedno i hackintosh :joy:

cjenvovni rang nije puno različit, nekih 300e ako već planira uzimati nešto kvalitetno za rad. ta cifra može biti i niža ako uhvati akcije. ja sam uzeo svoj za mizernu cijenu, pa čak i kad platim carinu i pdv u bih opet će biti povoljnije :slight_smile:

Ja isto nebi nikad uzeo HPa, skoro svi imaju problema sa hlađenjem. Moj izbor je Asus, Dell, Lenovo i Toshiba. Da smo unazad 5-6 godina, na prvom mjestu bi sigurno bila Tohiba, ali trenutno mislim da može mrvicu bolje za tu lovu. Nego, jel bi uzeo 15 ili 17 incha?

17 incha :slight_smile:

Ja bi ti preporučio Asus N752, imaš sa i5 i i7 verzije, obje su unutar budžeta. Laptop je čvrst, cijeli od aluminija, a trenutno neki webshopi imaju akciju na 2 + 2 godine garancije.