Koji program odabrati pri pravljenju kvalitetnog promo videa?

Pozdrav,

Interesuje me koji program koristiti pri pravljenju kvalitetnog promo-videa, za neku web stranicu, proizvod i slicno. A da taj video bude graficki dobro uradjen, ne klasicni video vec vise kao reklama neka, a o cemu se radi mozete pogledati na ovim linkovima ispod:

Trendbal - Balkanski privatni shopping klub on Vimeo

Kako radi eKupon.ba ? - YouTube

I naravno koliko bi bila cijena 1-2 minute ovakvog nekog promotivnog videa uradjenog od strane nekog strucnjaka kojeg vi znate.
Ili imate neki drugi prijedlog za pravljenje ovakvih kratkih promo videa

Jedan od super načina za predstaviti nešto je Prezi - Ideas matter. . Kada napraviš dobru prezentaciju možeš pomoću nekog snimatelja ekrana napraviti video.

Hvala na info, ima li jos neko nekih prijedloga ?
@dombo

Imas li prijedlog za neki snimatelj ekrana a da kvalitetan snimak bude. Hvala

Mozda ovdje nadjes neki gotov AE template koji ti odgovara: Templates for After Effects, Apple Motion and Cinema 4D | VideoHive

Camtasia studio je odličan snimatelj ekrena

Ovakve se stvari obično rade sa nekim PRO rješenjima tipa Final Cut-a, After Effects-a, Sony-evog Vegas-a itd…ja lično koristim CyberLink PowerDirector…dosta opcija i sa njim se može zaista dosta toga uraditi. Potrebna je tvoja mašta i znanje svakako. Ne znam baš za cijene ali ti mogu reći da produkcija jedne emisije od 20-tak minuta može koštati 2000 eura i više (radio na projektu). Eh sad sve zavisi od objekata koje ćeš koristiti u videu…uglavnom mislim da ova tvoja dva minuta ne bi trebala koštati više od 200-250 eura.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact