Koji program za konvertiranje videa prije uploada na youtube

Pozdrav,

znači koji program koristite za konvertiranje videa prije uploada na youtube. Naime, ako full kvalitetan video uploadam na youtube, dobijem užasnu kvalitetu nakon uploada. Koliko sam skužio, treba biti neki određeni format da bi video poslije imao HD opciju na youtubeu. Neznam o čemu se tu točno radi…ali čisto me zanima ima li kakav simple programčić koji bi odradio to konvertiranje ili kako to već radite?

Također, postoji li format u kojem bi mogao snimati da se ne moram zaebavati kasnije sa konvertiranjem?

Hvala.

U kojem formatu ti je video kad ga uploadiraš?
Meni bude u .mp4, Full HD, kvaliteta je :crossed_fingers: i zadnje što bih radio je bilo kakvo konvertiranje prije uploada. Isto savjetujem i tebi, naravno. :blush:
Ako imaš neke probleme, to sigurno nije rješenje. :o:

Isto mi je .mp4 , snimano 4K sve naj naj postavke na kameri…i slika je full kristalna. (Inače snimano s DJI mavicom, od jučer nova “bijesna” igračka :D)

I kada stavim na youtube, dobijem katastrofu (360p). Naletio sam na neki program koji radi to konvertiranje/pripremu za youtube i stvarno onda nakon uploada bude slika HD. Ali niti se meni neda dodatno išta konvertirati, plus taj program se plaća.

Al ne kužim kakav video bi trebao biti da ga youtube uploada kak spada. (HD)

Mislim da to nije do formata nego do nekih Youtube postavki. Ako je tebi na kompjuteru dobra kvaliteta, ista će biti i nakon uploada. Jel ti nakon uploada u donjem desnom kutu videa nudi da prebaciš video na HD?

A nešto jeste sigurno do formata kada sa tim pre-konvertiranjem imam HD nakon uploada. Bez toga konvertiranja dobijem 360p nakon uploada.

Nisam nigdje primjetio da mogu prebaciti na HD nakon uploada …probat ću opet i oči širom otvorene. (Mada su već bile otvorene i tražile takvu opciju)

Evo sada mi je uspjelo, čudno. Možda nisam dovoljno dugo čekao ako youtube tek kasnije uključuje HD nakon što obradi video :/.

Ne radim inače s youtubeom (očito) …ali kod nekih snimaka ranije sam imao isto ovaj problem, samo me tada bolilo briga.

Uglavnom, divna igračka :smiley: :smiley:

1 Like

Bozoou,
nikada nisam čuo da nitko ni od mojih Youtube kolega to radi, dapače, To je nešto apsolutno bespotrebno, kako sam i napisao gore. :blush:
No eto, upravo sam kontaktirao svog ultra jakog i pre uspješnog kolegu i prijatelja, on se je složio sa mnom u svemu… prisjetio me onog što sam i ja znao, dakle; :blush:
Potrebno je neko vrijeme nakon uploada da YT optimizira video. Jedino ako je file dosta velik onda je potrebno dosta više vremena za optimizaciju videa nakon uploada, a to je slučaj kod tebe jer imaš 4K video. :blush:
Točno je da će neko vrijeme taj video biti moguće pogledati samo kao 360p video.
Resume; strpljenja, sve će se srediti. Youtube je savršen. :blush:

P.S. Vidim da si uploadirao nešto, ali još uvijek je (samo) 720p. :o:

1 Like

Maloprije sam uploadao, možda dođe do 1080p. Ono kada sam probao sa konvertiranjem, bilo je 1080p.
Apsolutno se slažem da je konvertiranje pre retardirano i drago mi je da se ne mora tim putem. Bilo mi je također besmisleno da youtube nebi mogao interno odraditi to konvertiranje ukoliko mu je potrebno.

Nema boljeg od ovog a free je, koristim ga već dugo…probaj :wink:

https://handbrake.fr/