Koji proxy koristite?

Ova tema o browseru me podsjetila da su proxyji danas pomalo zanimljivi? Koristite li ih, kakve i koje?

Ja koristim proxy
http://proxybonanza.com/
(nije anonimni). Koristim ga kako bih mogao gledati hulu.com i slične američke streamove ograničene samo za njihovu regiju.

Za njih sam se odlučio jer sam ocijenio da imaju relativno dobre ocjene korisnika po internetu, iako su mi još uvijek sumnjivi jer zapravo ne mogu utvrditi gdje je sjedište te firme? Čini mi se da su u Poljskoj ili Češkoj.

Ja ne koristim proxy, osim kada želim provjeriti da li mi je primjerice zbog lokacije zabranjen ili ograničen pristup nečemu. Tada (banalno) odem na hidemyass.com i provjerim :slight_smile:

Ostale radnje koje bi zahtjevale proxy ne radim. Kada i ako mi zatreba, ova tema će mi (nadam se) biti guide.

Uglavnom koristim
http://www.newipnow.com/

Uglavnom mi koristi da kad recimo promjenim DNS postavke domene, da provjerim jel sa site-om sve ok. Jer u puno slučajeva se zna dogoditi da dugo treba da se dns propagira da je mogu normalno vidjeti bez proxy-a. Eventualno mi posluzi kad hocu provjeriti rank neke stranice na google-u, pa na taj nacin izbjegavam da mi pokaze personalizirane rezultate.

Ja kad se trebam sakriti koristim vpn u ciljanoj zemlji. Za $10 na tri mjeseca imam VPN u svim zemljama koje bi mi mogle zatrebati.

Koji proxy koristite?

Što bi preporučili za obratan slučaj, kad sam u inozemstvu, a želim slagati da sam u hr?

vpntraffic.com

[quote=“gambo”]Što bi preporučili za obratan slučaj, kad sam u inozemstvu, a želim slagati da sam u hr?[/quote]Ništa ovakvoga, čini mi se. Teorijski, mogao bi imati pretplatu kod nekog domaćeg ISP-a, pa onda konfigurirati svoj preglednik s njegovim proxy-poslužiteljem, čime bi mogao pristupati s domaće mreže. Praktično, ISP-ovi nvj. ne dopuštaju spajanje na svoje proxyje osim ako ne dolaziš iz njihove mreže.

Alternativa bi ti onda bila da imaš bilo kakvo računalo stvarno spojeno preko domaćeg ISP-a, a na koje se ulogiraš udaljeno (kroz Remote Desktop, TeamViewer, VNC i sl.). Ovakvo računalo bi mogao biti i VPS, ako nađeš nekog davatelja koji stvarno ima kantu na hrvatskoj IP-adresi. Jeftiniije bi, naravno, bilo obično kućno računalo u bilo kojem stanu u Hrvatskoj.

Viš vraga, TeamViewer mi nije pao na pamet. Isprobat ću.

ovi su zaista najbolji,
http://5socks.net/en_index.htm

njih sam ja koristio i fakat su odlični, imaju u ponudi sve države svijeta. a kad testirate adresu… javlja da je ok. tj. da nije fake.

Da li koristiite novu Operu? - Kakva su vaša iskustva?
Ima ugradjen free fast VPN. Kad kliknete slajder na ON imate IP adresu koju pozelite.

Stara tema ali pitanje isto. Koji proxy koristite u 2022?

Naime imam nešto malo više od 1M fanova na Facebooku, od toga je preko 500k u nekih 30 Facebook grupa. I naravno kada delim na svakih sat vremena u 30 (moje) grupe dobijem ograničenje na 7 dana, Block.

Kontam da bi trebao neki proxy koristiti i podelite deljenje po grupama na 2-3 profila na Fejsu? :thinking:

Niko da pomognee? :confused: Help

@simeon jel koristis njih ili ih samio preporučuješ? Ima more ovih što nude proxy, ne znam koji su dobri…

koristim, jeftini, mozes uzeti gomilu i nisam imo problema… nez kako ce radit s fb

Ima li kakav free web proxy za Srbiju?

A za instalaciju na Windowse da li je www.tunnelbear.com pouzdan/siguran?

KeepSolid VPN, uzeo prije 2 godine lifetime za 13€ mislim.