Koji server zakupiti za Hosting za velik WP sajt

Pozdrav,

Kao prvo molim da se javljaju samo članovi sa stvarnim iskustvom koji hostaju stranice sa minimalno 40 000 - 50 000 dnevnih posjeta. Da bi izbjegli razvodnjavanje teme kao i svake druge… stoga molim bez ovakvh komentara: “Odličan hostinh prezadovoljan sam … imam ga već 6 dana i sve super, prije dva dana sam napravio prvu web stranicu…!

Naslovnica je oko 3 mb, a sajt treba izdržati do 2000 korisnika u istom trenutku.

Bitno mi je da hosting ima dobru podršku(hrv ili eng) i da se stranica ne usporava niti ne ruši sa gore navedenim parametrima.

Imamo velikih problema sa time trenutno plačamo 40$ - mj.

Bili smo tu https://www.hosteurope.de/en/ (sve je na njemačkom samo prodajna stranica na eng. + loš support) zato smo otišli.
i sada smo tu http://knownsrv.com/ i sajt puca sa 300 korisnika online.

Kako se vi nosite sa time, koliko plačate, gdje kako? Ako ima tko voljan pripomoći, bio bi zahvalan.

WP s viralnim vijestima bio hostan kod linode.com posjeta kao što je navedeno + druge manje stranice. Bez ikakvih većih problema.

Ne moze to Shared da podrzi kako treba WP Super Cache i mogao sam da idem do nekog veceg broja od 1000 online korisnika putem nekih jakih fb stranica, ali ne zavrsava to posao. Moja neka preporuka bi bila da uzmes Dedicated ili neki bolji VPS evo bas ovde na forumu prodaje jedan clan dobar VPS.

Normalno da puca kada placate samo 40$ mjesecno plus imate managed hosting koji je podesen da drzi i on drzi.

osobno managiram jedan site s 500 000 posjeta mjesecno sto je 3 puta manje nego vas i covjek placa 50$ mjesecno plus 10$ meni za usluge managiranja mjesecno. Dakle 60$ ga kosta. Site juri ko lud jer je ta osoba isto narucila kod mene WP optimiziranje.

Znaci ako vi stvarno imate te posjete onda vam treba neki ajci VPS ili dedicated server. Nije toliko bitno kakav je host, vise manje svi su oni isti sto se tice hardwarea. Nego je bitno kako ga oni podese. Ja iskljucivo podesavam hosting za wordpress stranice.

Ako vas zanima javite se na PM. Kupite unmanaged hosting gdje god zelite i ja vam podesim server. Radim s webmin+virtualmin koji je besplatan ili mozete koristiti cpanel ali on vam kosta 20$+

Ako se odlucite za https://www.digitalocean.com. Dobijete 10$ free ako vam dam moj ref code… Oni vam naplacuju po satu, pa lako mozete skakati s slabijeg VPSa na skuplji i tako doci do idealnog.

imaju 40$ plan +10$ meni za managing +10$ az server setup koji se placa jednokratnol. Znaci kosta vas 50$ mjesecno +10$ za sastavljanje servera.

Support sam vam ja, www.dadaas.com 24/7 online ali vjerujte mi da vam support nece ni trebati kada se jednom server podesi prema vasim potrebama.

Isto tako mozemo se dogovoriti za optimiziranje vaseg sitea ako ga treba slucajno optimizirat.

Eto pa se javite…

www.ovh.co.uk definitivno najbolji VPS/dedi provajder, DDoS zaštita besplatna i neće vas ukinut ako se desi napad :slight_smile:

Evo ja prodajem Hostgator VPS 8GB Ram 240GB space i 8TB prostora sa 2 IP adrese. Traje do 18 marta 2015 i instaliran je cpanel. Javi se da se dogovorimo oko cene, veoma povoljno.

Tebe sam bas i spomenuo u postu :slight_smile: eto i moja preporuka za ovaj VPS moze da ti zavrsi posao.

1 Like

Ovako nešto teško možeš vrtit na sharedu posebno na cloudlinux serverima pošto ih većina ima maximum od 100 konkuretnih konekcija prema sajtu. Ukoliko već preferiraš shared okolinu radi uštede troškova moja ti je preporuka http://wpengine.com/plans/, koji su stručnjaci što se tiće same optimizacije i hostanja visoko posjećenih stranica.

Druga ti je opcija za takav projekt dedicated server, moje preporuke su ti ako ti treba stabilnost a ne podrška http://www.server4you.com/ i http://www.ovh.ie/dedicated_servers/ . Ukoliko želiš nešto “managed” i kvalitetno imaš ovu ekipu koja je nešto skuplja i dosta hvaljena vani http://www.icebluehost.com/services/dedicated/ .

Javi mi se na PM pa se dogovorimo. Imamo u ponudi VPS-ove i shared hosting. Konfiguracija i ostalo nije problem, a za cijenu se dogovorimo.

WP engine je skup, kako je to usteda troskova, treba ti barem profesional plan a on kosta 100$ mjesecno

Nije ušteda, ali kad njih se ne dobiva običan shared hosting, već je svaki račun odvojen na vps. Kad gledaš da sve manage-aju za tebe, i još ti optmiziraju sajt za brže učitivanje i osiguravaju ga onda je to puni pogodak za onoliko koliko plaćaš…

Baci pogled ovdje: http://reviewsignal.com/blog/2014/11/03/wordpress-hosting-performance-benchmarks-november-2014/

Da potpuno se slazem s tobom, ali da su jeftini nisu. A ovdje ljudi vecinom pisu hostove koji su jako upitni.

Ostavite se dedicated servera, to je najgora moguca solucija :slight_smile: Svakim danom sve vise to se napusta a uzimaju se cloud VPS-ovi. Nadam se da ne moram objasnjavat sto znaci virtualizacija, skalabilnost, manji troskovi, bolja optimizacija i 100 drugih stvari koje cloud donosi :slight_smile:

Nema veze kakav je server jer ovi u wp-engine su najbolji, bez obzira. No ta njihova usluga i kosta, pa svatko tko ima malo vise love a ozbiljan je s wordpressom mora unajmiti njih. Ili naci nekog tko ce mu podesiti site i server za wordpress.

Oprez s ovim server4you i drugim cheap VPSima jer to nisu virtualne machione, to su containeri. To je nesto izmedju vpsa i shared hostinga. Osobno bi to zaobilazio u velikom luku jer IMO 2gb rama i 2 cores je bolje engo neki container.

Recite vase misljenje o njima? mozda za neke male stranice u velikom broju je dobar?