Koji webhosting je najbolji?

Pozdrav,
Koji web hosting, je najbolji za website, po kvaliteti i zastiti, a da nije toliko skup.
Trenutno koristim host Hostinger.hr, i imam svaki drugi dan off stranicu zbog napada DDos,( kazu dok napad ne projde stranica ce biti off) a domenu sam uzeo na onlydomains.
Pa posto sam cuo, da ima dobrih hostinga i gde web stalno radi pa vas zamoljavam, da mi napisete neke najbolje hostinge koji imaju dobru zastitu a nisu skupi.

Hvala

Ja sam promjenio 100 hostinga dosad. Bio sam sa mediatemple jedno 5 godina i bili su extremno dobri nikad nisam imo site down. Jedini problem je sto su sad stavili 2000 GPU i ja to uvijek preskocim pa me po 2-3x naplate vise mjesecno.

Sad sam preso na inmotion, imaju extremno dobar support, dobar im cpanel i support database sta god da ti treba samo search i nadjes.

Imaju i velki discount, ako nisi nikad bio s njima pogledaj na netu pa vidi dali ti je ok.

Bio sam 2 dana sa ipage i kad mi je support idiot novo instaliro wordpress stranicu koja je bila 5 godina stara odma sam trazio pare nazad.

AntiDDoS zastita podrazumijeva mreznu opremu koja kosta ko suho zlato. To ce prije imati datacentri u kojima se nalaze serveri na kojima se nalazi hosting nego sam hosting provider. Radije potrazi po forumu preporuke za hosting, bilo je vec tema. Protiv velikog DDoS-a ti se dosta tesko borit ili ce ti ubit mrezu ili ce ti ubit stroj i tu ne pomaze nikakva konfiguracija niti security na serveru… Javi se na PM za preporuku hosting provajdera u HR, ovisno o tome koliko imas posjeta i koji je web u pitanju.

“Bio sam 2 dana sa ipage i kad mi je support idiot novo instaliro wordpress stranicu koja je bila 5 godina stara odma sam trazio pare nazad.” - ako si imao web star 5g odnosno wordpress koji nisi 5g nadogradio, trebao te sutnut s hostinga :laughing:

@pitarr kolko si dugo na tom hostingu http://www.inmotionhosting.com/ jer vidim da imaju sve ok a i nije skupo a imaju i nagrada dosta. Sad sam prico s njima al sranje je sto nemozes placat mjesecno nego imas 6 mj, 1 god i 2 god

Drug, neki dan sam se tek prijavio i mogu ti reci da su super. Support im je beton sta god mi je dosad trebalo uvijek su tu da pomognu. Jedini problem je to sto kazes da nedaju mjesecno al uvijek ih mozes pitat. Ja sam dobio veliki discount kad sam prico sa support. Ako se odlucis da se sign up javi mi mozda ti budem mogo sredit discount. Ja sam uzeo naj jaci stop imaju i kostalo me 47 dollara za 6 mjeseci.

Preporučujem ti http://www.optimahosting.hr/ :slight_smile:
Izuzetno povoljno, istovremeno pouzdano i profesionalno.
Nisam nikada čuo za zako nešto o čemu govoriš. :99.9 % vremena online.

(ovo gore nije affiliate link nego iskrena preporuka)

1 Like

Chato sam sa nekom zenskom pa sam ispito sve zivo, i odgovorili su mi odma i rekla je jedino da je minus to sto nemaju mjesecno placanje nego moras sve odjednom ali dala mi je mail kao da joj se javim ako budem htjeo uzimat kod njih hosting pa ce mi sredit neke popuste sto vise moze. I imaju sve zastite tako da nema problema.

Sto se tice Hostinger-a oni su katastrofa, ja zeletu odrzavam web pa sam im poslo par upita sa cp-a u vezi DDOS-a i kazu ne mogu nista dok traje napad i da strucnjaci rade na tome haha, bas me zanima ko stoji iza te domene :smile:

Gledo sam i ovaj hosting http://www.arvixe.com/ i cini se dobar sto sve nude, a i prico sam s likom isto na live chat i ima zastite sve zive + ima mjesecno placanje i nije skup. Podrska 24/7

Ja mislim da sam imo i arvix davno ali nesjecam se, cim sam promjenio mora da nisu bili najbolji. Ovaj inmotion fakat ima odgovor za sve sta god da trazim moze se naci u faq ili upalis chat i oni ti odgovore. ipage je sranje cisto non sto mi se govna iz indije jave na chat nemaju pojma

Web Hosting preporuka https://www.menkisys.de
Što se tiče VPS takođe sve pohvale jer i sam koristim uslugu a cijena je prihvatljiva…
Podrška je na njemačkom i našem jeziku jer je vlasnik hostinga sa našeg područja nastanjen u Austriji…

Zaboravi napomenuti da data center ima DDos zaštitu samim tim jedna briga manje :wink:

@zele . Najbolji hosting ti je go daddy ili host gator (valjda se to tako zove?) po mogucnosti sto jeftiniji za 5 dolara godisnje i placanje mjesecno. Jos bolja ti je opcija 1 dolar godisnje. Majke mi … to ti je super, imaju odlicnu podrsku, response time, a kod njih DDOS ne postoji :slight_smile:

@neerc - DDos zastita? Jel to komad hardwera koji se kupi ili neki softwer pa se instalira i admini mogu mirno spavati … a oni neka ddosaju i sa 20 gbit konekcijom … server je safe & secure?!

Dajte ljudi, gledajte sto pisete, skulirajte se. Hoce li 30 metarski zid sprijeciti tsunami ili erupciju vulkana te sprijeciti lavu da dodje do naselja? Kakva ce to cijev izdrzati nekakav najveci tlak i da nece puknuti? Kakav ce to osigurac drzati da povucete doma 100 KW snage :smiley: Nadam se da je sada jasnije.

Zakljucno, DDOS zastita ne postoji, to su floskule, demagogija i marketinske gluposti, no postoji nesto drugo. To su sposobni admini i tech staff koji rade monitoring, patching, upgrade i problem solving i kada imas server kod nekog pouzdanog onda mozes mirno spavati, jer znas da ce taj i cijela ekipa uciniti sve sto je izvedljivo da se DDOS napad sprijeci, anulira, preusmjeri ili zaustavi u sto kracem roku, bez ikakvih/nekih vecih utjecaja na resurse, podatke i dostupnost servera. Upravo zbog toga, elemenata vise sile i brdo drugih stvari (a to nitko ne cita kad uzima hosting) postoji SLA (Service licence agreement).

EDIT: Ako ovo cita netko strucan, onda ce kazati da postoje neki uredjaji/softweri/servisi poput Firewalla, routera, IDS-a, CDN-a … koji ce pomoci tech stuff-u da otkloni ili prekine DDOS, no to nije zastita … ne postoji magic box … ON/OF koji to radi. Osnova svega su ljudi, pa cak i uza sve to … ako je neki napad dovoljno jak, usmjeren i inteligentno planiran, nista od toga nece pomoci :slight_smile:

1 Like

@in4hr poštujem tvoje mišljenje i slažem se u neku reku, ali nemoj bezveze stvarati dubiozu i govortiti kako nema razlike ako server ima hardware anti DDos zaštitu.

@neerc takva zastita ne postoji :slight_smile:

@in4hr sigurno se šališ ili ti je nešto nejasno :smiley: zaštita je na mreži tačnije na linku koji vodi na data center hostinga tj. filtrira napade kapaciteta 100 Gbps čak i više

Vidiš da se sprda na njemu svojstven način, ali nije daleko od istine kada govori o “čarobnoj kutiji” koja rešava probleme.

U prevodu jednostavno rečeno svaki hardware namenjen za takve stvari u cilju prevencije mora da ima ljude koji će sa njim upravljati tj. nema podesio i sve samo radi, jer postoji po slojevima koji deo mreže se gađa i koji je zahvaćen pod DDOS napadom, npr. milioni zahteva prema serveru i zagušenje saobraćaja, a to je samo jedan delić svega toga, DDOS na DNS, sve ima svoje mane i prednosti.

U svemu tome stranica sa par hiljada poseta zahvaćena jedni manjim ddos napadom, a koja nema finansijska sredstva od par hiljada $$$ će pokušati da svede gubitke na minimum, a sve ostalo šta bude biće.

U najgorem slučaj sve kompanije kao što je Hostgator i njima slične prodaju hosting za široke narodne mase, a takav hosting pod DDOS napadom samo jednog servera, šta drugo nego ugase i suspenduju ili ceo server ili sam sajt i to je to, priča gotova. To je za 100$ godišnje što dobijete i navalite po 25-50 sajtova tu nema SLA ugovora, nego ste prepušteni sami sebi, servis će da radi dok dođe do problema onda doviđenja nema više.

I konačno zaključak cele priče od DDOS napada ne postoji adekvatna zaštita, postoji samo prevencija tog napada i svi servisi upravo to nude.

Primer kod CloudFlare naprednog rešenja. Blokira pristup i vrši proveru zadržavajući korisnika 10 sekundi do pristupa na sam sajt, napad traje ali vam ne daje odziv odmah nego čekate. itd… itd… itd…

Naravno da postoji oprema na mreznoj razini(Cisco ju ima recimo…) koja pomaze kod DDoS-a, ali nije svemoguca… Dakle, nije da ne postoji :smile:

Štovani forumaši,
Pitao sam ovo na drugom mjestu, no bez odgovora.
To je, naravno, stoga jer su Hosting Experti ovdje, pa vas molim za samo malo koncentracije: :blush:

Našao sam jedan dobar hosting i sve štima i bit’ će u redu, jedino ovaj detalj:

we do have a limit of 600 hits per 5 minutes to a single website. If
limit is reached we will suspend your website for 5 minutes.

Što mislite da podrazumijevaju pod ovim 600 hits?
Ako je to 600 posjetitelja, sve je u redu, tko zna kad će ih biti toliko. :smiley:
No ako je to, kao; 600 klikova mišem po websiteu,to nije dobro :frowning: to će se dogoditi taman kad se netko uživi u igru, (site je sa igrama) pa i da je jedan posjetitelj.

Hvala unaprijed. :blush:

Hmm,. nikad nisam cuo za tako debilna ogranicenja. Cudno … zapravo strasno cega se sve ljudi mogu sjetiti. Koliko me pamcenje sluzi u awstats statistikama termin “hit” sluzi za ukupan broj otvaranja podstranica (linkova) unutar neke lokacije.

600 ip-a, upita na stranicu ne klikova xd di vidis da pise clicks ?