Koju domenu uzeti?

Ovako, riječ je o jednoj online igri koja se sastoji od 4 riječi. Prve tri riječi su ime igre a četvrta je broj 2. Nijedna domena nije slobodna sa tim imenom (mislim na .com, .net i .org - slobodna je jedino.biz ali to radije ne bi), međutim postoji slobodna .net domena ali sa tri crtice. Pitanje je da li uzeti tu domenu sa 3 crtice ili ići na domenu bez crtica ali sa nekim novim nastavkom poput .club, .game ili nesto slično?

.info ? (20karaktera)

Ako moze bez crtica, probavano je sa dva ista domena sa i bez crtica googlu je trebalo cak vise vremena da samo indeksira domen sa crticama.

Ak je za nase trziste uzeo bi sa crticom radi preglednosti korisnika. Ako je za strano trziste, domena ne igra nikakvu ulogu. Tako se barem kod mene pokazalo. Pitanje dana kad ce i kod nas tako doci…nadam se ne uskoro…

Domena je za strano trziste. Namjeravam onda uzeti .club jer su se vec pokazale dobre. Uzeo bih .game domenu ali dodje 300 dolara.

Koliko sam skontao domena je vezana za neku igru, ali evo domena koje bi ti možda odgovarale osim .game (neke možda i ne u zavisnosti od konteksta):

.cool ~ 25€
.lol ~ 35€
.ninja ~ 15€
.one ~ 10€
.wtf ~ 25€
.zone ~ 15€
.buzz ~ 30€
.club ~ 15€
.bar ~ 55€
.cage ~ 25€
.chat ~ 25€
.digital ~ 25€
.center ~ 25€
.life ~ 25€
.network ~ 15€
.online ~ 30€
.place ~ 25€
.pub ~ 25€
.site ~ 35€
.style ~ 25€
.world ~ 25€
.computer ~ 25€
.guru ~ 25€
.land ~ 25€
.pro ~ 15€

Ako napišeš o čemu je tačnije site možda mogu naći neke specifične domene :slight_smile:

Mrgud, samo vodi računa o TM-u.

Evo meni nedavno stiglo pismeno na kućnu adresu upozorenje od odvjetničke kuće iz UK jer imam jednu domenu koja samo asocira na TM njihovog klijenta iako je uz to i relativno generičko ime. Traže da im odmah predam domenu, a mogu me i tužiti i tražiti podmirenje svih troškova i plaćanje odštete.

Ne vezano za domen, jel u pitanju html5 ili flash igra?

U pitanju je flash igra i nema nikakav TM. Uzeo sam ovu domenu: imeigregame.org