Koju web shop skriptu odabrati?

Pozdrav,
zanima me koju skriptu iz softacolous autoinstallera predlažete za hrvatski web shop, dakle da je potpuno prilagodljiva, valuta, način dostave, i sl. Da se može prevest na hrvatski tekst na njoj itd.

Unaprijed hvala.

Na temelju tvojih kriterija, može svaki.
Pravo pitanje jest dali želiš imati web shop, koji je u biti brošura sa košaricom ili želiš web shop na temelju kojeg želiš voditi cijelo poslovanje.
Svaki ozbiljniji web shop vjerovatno ima ono što tražiš.

[quote=“gorrc”]Na temelju tvojih kriterija, može svaki.
Pravo pitanje jest dali želiš imati web shop, koji je u biti brošura sa košaricom ili želiš web shop na temelju kojeg želiš voditi cijelo poslovanje.
Svaki ozbiljniji web shop vjerovatno ima ono što tražiš.[/quote]

Probao sam sa Zen Cartom, Open Cartom i još nekima i nisam uspio naći opciju za prevođenje. Treba mi čisti hrvatski bez ičega engleskog. Možda je problem u meni.
Također sam probao sa Joomlom odnosno VirtueMart dodatkom, i najviše mi odgovara, ali googlao sam i našao sam par mjesta gdje se govori o prevođenju toga al dosta nevaljanih linkova. Nije uspješno završilo.

Ako znaš ili netko zna gdje ima Virtue Mart prijevod na hrvatski, bio bih zahvalan.

Možeš uzeti WordPress + neku eCommerce temu - to je barem lako prevesti.

[quote=“croimo”]Probao sam sa Zen Cartom, Open Cartom i još nekima i nisam uspio naći opciju za prevođenje. Treba mi čisti hrvatski bez ičega engleskog. Možda je problem u meni.
Također sam probao sa Joomlom odnosno VirtueMart dodatkom, i najviše mi odgovara, ali googlao sam i našao sam par mjesta gdje se govori o prevođenju toga al dosta nevaljanih linkova. Nije uspješno završilo.

Ako znaš ili netko zna gdje ima Virtue Mart prijevod na hrvatski, bio bih zahvalan.[/quote]

takvi produkti uzimaju fraze iz xml filea, samo ga pronadji…

“ShopperPress is a turnkey-ready, “out of the box” shopping cart solution for WordPress.”

Pogledaj to. Plaća se $ 80 ( akcija ) ali jednostavno za prevesti i integraciju, izbor valuta, naplata itd.

Za Virtuemart imas hr prijevod i besplatan je dok za Opencart kosta 10$. Opencart jezicna datoteka ti se nalazi na linku
http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=2477&path=2&page=7
, a za VM moras navesti verziju koju koristis kako bi ti mogao dati link na datoteku

Bilo kakva implementacija e-commerca u sprezi sa Wordpressom redovito završava kao epic fail, s obzirom na navedeno definitivno savjetujem da se okaniš bilo kakvog pokušaja istog.

Možeš malo objasniti?

[quote=“renato100”]Za Virtuemart imas hr prijevod i besplatan je dok za Opencart kosta 10$. Opencart jezicna datoteka ti se nalazi na linku
http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=2477&path=2&page=7
, a za VM moras navesti verziju koju koristis kako bi ti mogao dati link na datoteku[/quote]

Koristim VirtueMart 2.0.6 na Joomli 1.5

Nema se tu šta puno objašnjavati, WP kao bloging platforma nikada nije bila zamišljena kao bilo kakav CMS, a kamoli nekava e-commerce platforma. Postojeća riješenja koja se zasnivaju na pluginima su dovoljna za nekakvu običnu prezentaciju nekakvog riješenja ili za maksimalno handlanje do 5-10 proizvoda pod pretpostavkom da nećeš imati potrebe za nekim većim, u nekim slučajevima i manjim, modificiranjima. Da ne govorim o tome da kad instaliraš jedan plugin i njega modificraš ne smiješ kasnije niti pomišljati na nekakav upgrade na njnoviju verziju jer je 99% šansa da zajebeš sve što si do sada modificirao, razvoj nekakvih kompleksnijih template je nemoguća misija. Postojeći plugini su nečitko napisani, dokumentacija nikakava, a bugova mali milion.

Ovo sve govorim iz vlastitog iskustva koje se svodi na jedan završeni i nekoliko nezavršenih projekata. Ovaj završeni je nakon mjesec dana ugašen jer je vlasniku bilo preskupo održavanje plugina.

Hvala.

Pitao sam te da razjasniš zato jer ja imam ugodna iskustva u kombinaciji WP sa shopom.

Kupio sam temu na ThemeForest-u i zadovoljavala je sve moje potrebe, a imala je puno mogučnosti koje nisam niti koristio. No vjerojatno je za ozbiljnije shopove ovo istina.

Greska! Trebas koristiti VM do verzije 1.9 za J 1.5.

[quote=“APazinjan”]Hvala.

Pitao sam te da razjasniš zato jer ja imam ugodna iskustva u kombinaciji WP sa shopom.

Kupio sam temu na ThemeForest-u i zadovoljavala je sve moje potrebe, a imala je puno mogučnosti koje nisam niti koristio. No vjerojatno je za ozbiljnije shopove ovo istina.[/quote]

Jel možeš reći koju temu i da li je održavaš redovito s automatskim nadogradnjama kroz WP admin panel i koji je plugni u igri?

Evo ti sajt na kojem sam ju koristio:
http://key-storm.com/

Tema se zove Express store - nažalost, iz nekog razloga se više ne prodaje na Theme Forestu, nije mi jasno zašto.

Plugin je došao s temom, ime mu je Express store installer ali je vezan za temu, tako da sumnjam da ti je to od pomoći.

Ne održavam više stranicu pošto se odustalo od projekta.

Onda ću promijeniti Možeš mi dat link za bilo koji prijevod. Npr VM 1.9.

joomla 1.5 se više ne podržava sigurnost i ostalo. Prijeđi na noviju verziju joomle i adekvatan virtuemart. Što se tiće prijevoda prostavljam da imaš instaliran joomlafish koji nije još napravljen za noviju verziju joome no nova verzija joomle ima u sebi ugrađen Lenguage system koji se meni puno više sviđa od joomfisha (taj lang system nije joomfish).

Nove verzije virtuemarta se jako jednostavno iljepo integriraju sa joomla lenguage systemom i divno funkcioniraju.

[quote=“noorMomento”]joomla 1.5 se više ne podržava sigurnost i ostalo. Prijeđi na noviju verziju joomle i adekvatan virtuemart. Što se tiće prijevoda prostavljam da imaš instaliran joomlafish koji nije još napravljen za noviju verziju joome no nova verzija joomle ima u sebi ugrađen Lenguage system koji se meni puno više sviđa od joomfisha (taj lang system nije joomfish).

Nove verzije virtuemarta se jako jednostavno iljepo integriraju sa joomla lenguage systemom i divno funkcioniraju.[/quote]
Nemam pojma u vezi toga, budem provjerio.
A taj link za ijedan vm nisam uspio dobiti, još uvijek od nikoga.:sticky:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja