Koju kombinaciju bi predložili za multijezični sajt?
Želim imati mogućnost da svaki od jezika ima mogućnost prilagodbe.
U smislu da mogu staviti neki element samo za određeni jezik ali da je po defaultu sve isto.
Mislio sam koristiti WPML. Koliko vidim Polylang je jedina ozbiljna alternativa.
Plan je da radim automatsko prevođenje, a za neke jezike bi radio samostalno.
A vezano za WPML i prilagodbu elemenata po jezicima vidim da su neke od opcija koje imaju integraciju s WPML:
Avada, Enfold ili Divi za jednostavniju administraciju unutar jedne teme ali su sporije teme
GeneratePress ili Astra kao brze teme (ne planiram neki ludi dizajn)
Ne znam do koje razine se brzina može unaprijediti ove sporije teme s CDN-om i dobrom konfiguracijom Litespeeda.
Hvala na komentaru i promptu ali već sam pitao GAI.
Zanimaju me prvenstveno iskustva i prijedlozi živih ljudi.
Ako ćemo gledati AGI onda forum više skoro ni ne treba za ovakve i slične odluke. Recimo pitanje customizacije. Ne dizajna već pojedinačne jezične verzije. Ne planiram raditi neki ludi dizajn. Znam da se i to može ubaciti kao parametar.
Moje pitanje je bilo upravo koliko se može optimizirati sporije teme kada bi se koristio WPML. Do sada sam koristio Newspaper temu i imam odlične rezultate s CDN i Litespeed.
Naginjem jednostavnosti korištenja ali samo ako je teme zaista moguće optimizirati putem cacha, Perfmatters i sličnih alata.
Ja radim custom teme ili plugin i tu stavim samo ono što mi treba, minimum pluginova, cca 5-6 max i za to ti mogu reći da dosada sa WPML-om nisam imao problema, ništa posebno, share-ani hosting, custom tema, WPML i WP Rocket, naslovna je obično najteža, ali je custom kod i učitava se za cca 300-400 ms, a za usera je to praktički odmah, kod Lighthouse je praktički sve zeleno.
Teško je reći, treba probat, ali samo mogu reći da WPML i WP Rocket rade dobro. Da, pitanje je koliko ćeš zaklati site s pluginovima (lošim…?). A vjerujem da su poznatije teme dobro napravljene i imaju opcije za podešavanje.
Koristim polylang, dobar plugin, u kombinaciji sa custom temom uz koju koristim webpack. Ne bih ti savetovao ove opcije sa bilderima tipa Elementor, a od tema ovih ponuđenih išao bih sa generate presom. Ovu temu Kadance mislim da je @Kosana preporucivala negde.
Tu Avadu nahvalise, meni je katastrofa! Kupila, probala, vratila (vratili mi pare, bili fini.)
Kadence mi je top, definitovno dok je ima, ne treba mi druga tema. Pro opciju ako uzmes imas mogucnosti hooked elements i dinamickog sadrzaja. (Za ovaj tvoj problem gore dobro rjesenje).
Po mom misljenju je apsolutno pomela i Avade i Elementore i ostale sve skupa.
PS. Avada izvan njenog sistema izgleda kao broken code. Pozelis li je seliti, imaces problem. Uopsteno sam razocarana s tim bilderima, slazem se s @Dusko .Kadence pro je rijesenje koje nudi x mogucnosti, a unutar Wordpressa tj. Gutenberg blokova…
WPML radi sa svim.
Imaju hrpe suport savjeta, hrpu PHP pomoći ako ti baš nešto zapne.
Godinama koristim samo WPML.
Što se tiče teme, provjeri da je 100% kompatibilna i to je to.
Ne biraj sistem jezika prema temi, biraj što je održivije kroz budućnost i provjereno.
Hvala svima na odgovorima i savjetima. Odlučio sam se za WPML i Kadence. Sitno je sporija od GeneratePress i Astre ali bitna mi je ta dobra kompatabilnost oko WPML.