Meni je TJ Holowaychuk ajmo reci neki “uzor u pisanju koda”, jer lik pise izuzetno lijep i citak kod.
Pored njega tu su i MPJ, Jeffrey Way, Wes Bos, i Francesc Campoy.
Ima ih sigurno jos, ali se trenutno ne mogu sjetiti svih
Meni je TJ Holowaychuk ajmo reci neki “uzor u pisanju koda”, jer lik pise izuzetno lijep i citak kod.
Pored njega tu su i MPJ, Jeffrey Way, Wes Bos, i Francesc Campoy.
Ima ih sigurno jos, ali se trenutno ne mogu sjetiti svih
Nemam “uzora” u pisanju koda. Nisam znal da to i postoji kao pojam
Ne pratim nikoga (osim Traversy media na youtube i to samo zbog učenja Laravela). Inače učim iz raznih izvora, ovisno o tome kaj mi izleti na guglu, i o tome što mi izgleda relevantnije i profesionalnije napisano i uz jasne i čitke primjere codea.
I ne postoji to, valjda To je samo moj pokusaj da docaram ono sta zelim reci.
Na mene su trag ostavili oni koje sam gled’o po YT, najviše.
Alex Garrett recimo, a ekipa od koje sam kren’o tamo je Bucky Roberts (theNewBoston), Garrett, Stefan Mischook, (optikalefx), (Grafikart.fr), (Nomad PHP), Jesse Boyer (JREAM)…
Ali najviše sam pratio oficijalnu dokumentaciju jezika i tehnologija, pa na kraju i FW-a.
Zatim Stackoverflow, i room11 PHP chat i naravno trudio se da popamtim standardizaciju jakih™ paketa i kompleksa (Google, AWS) tražeći logičke niti u njihovoj strukturi kako bi’ mog’o upotrijebiti na arhitektonskom nivou aplikacije. Nego ima tu još da se uči…
Nisam programer ali sam počeo neke php forme da radim. Vas pratim (koji ste se do sada javili) pa ću vas ugnjaviti čim uhvatim vremena.
A sjecam se i ja TheNewBoston-a.Je l ziv taj lik vise, mislim je l snima ?
Btw. ovdje sam mislio iskljucivo na osobe.SO, dokumentacija i slicno se podrazumjeva.
Vidim da mu je posljednji video od prije dvije godine. Najbolji mi je kad u MySQL serijalu, u bazi podataka ima stavku “younger sister’s used diaper”.
Isto sam zaboravio Derek Banas, (pomen’o sam ga na drugoj temi) kome god treba “learn _________(put any language) in 60 minutes”. Poenta je da od koga vidim nešto dobro - kradem.
A kad smo već kod YT instruktora, ko god je pretraživ’o CodeIgniter materijal nije mog’o zaobići David Connelly-ja i njegov irski akcent.
Da se malo ozivi ova tema
Ja u zadnje vrijeme najvise pratim Eric Elliotta i kupim neke fore i fazone iz njegovih postova sa Medium-a.
Nedavno je izbacio paperback verziju knjige Composing Software, koju definitvno planiram uzeti.Inace ta knjiga je pocela kao serija blog postova na Medium-u.