Kolika je cijena najvrjednijih domena na svijetu i koliko vrijede hrvatske domene?

Koliko iznosi cijena najvrjednijih domena na svijetu? Koje novčane svote su spremne izdvojiti kompanije kako bi se domogle određenih domena? Kolika je vrijednost hrvatskih domena i koja je domena u ovom trenutku najvrjednija?

Domene u modernom tehnološkom dobu predstavljaju važnu adresu – na kojoj vas kupci i svi ostali mogu pronaći. Možemo reći kako je domena s godinama postala važnija od fizičke adrese i bilo kojeg kontakt podataka – jer je web stranica postala centralno mjesto za komunikaciju s ljudima.

Cijeli članak: https://geek.hr/clanak/cijena-najvrjednijih-domena-na-svijetu/

Sorry, ali podaci u članku nisu baš točni. Koliko je meni poznato (a bavim se time pa vjerojatno nešto i znam :wink: ), nikad sama domena nije plaćena 872 milijuna dolara. Najskuplje prodana domena je Voice.com koja je prodana za 30 milijuna dolara prošle godine. To je barem što se tiče javno objavljenih i potvrđenih prodaja (većina prodaja se nikada javno ne objavi), a da se transakcija odnosila samo na domenu, bez ikakvog dodatnog sadržaja i/ili biznisa. Točniji popis najskuplje prodanih domena je na ovom linku :wink:

Bravo @mitok napokon ti je site postao citljiv, sad cu neke clanke sa gustom procitat :upside_down_face:

1 Like

Ajde drago mi je :slight_smile: Ako ništa drugo, barem je svjetlije pa se manje zamaraju oči :wink: Ima dosta novog sadržaja, a blog dio je nezavršen. Budem dovršio kad me opet uhvati volja :smiley:

2 Likeova

Za informaciju nevjernicima crypta, molim te napisi tko je kupio voice.com za 30mil $ :slight_smile:

Ja i dalje stojim iza činjenica iz napisanog članka koja kaže da je najskuplja javno dostupna akvizicija domene carinsurance.com. Ta info se pojavljuje na mnogim mjestima :wink:

In 2010, QuinStreet purchased carinsurance.com for $49.7 million. QuinStreet is a publicly traded marketing company based in Foster City, California. Prior to owning carinsurnace.com , QuinStreet had already purchased other domain names in the insurance space. In 2009, QuinStreet had purchased the domain name and website for insure.com for $16 million…

Što misliš o toj domeni, odnosno kupnji?

Crypto company :slight_smile:

Znam, ali nije ispravno :wink: Cars.com je navodno prodana za 800+ milijuna dolara, a CarInsurance.com za 49 milijuna. To ipak nije točno. Konkretno, Cars.com i cijeli biznis koji stoji iza toga je prodan, a ukupna cijena je bila i veća. 872 milijuna dolara je procjena vrijednosti “intangible goods” u dealu, odnosno nematerijalne imovine, a u to ne spada samo domena. Slično je i sa CarInsurance.com.

Znam da se negdje može naići na podatke o tim prodajama u tim iznosima, ali oni nisu točni, odnosno nije točno da je toliko plaćeno isključivo za domenu. Službeno i potvrđeno, najskuplje prodana domena ikad (kada se radi samo o domeni i ničem drugom) je Voice.com i prodana je 2019. za 30 milijuna dolara.

Ultra premium domene, creme de la creme :slight_smile: To mogu reći za domene, a o biznisu koji je stajao iza njih u trenutku prodaje ne znam ništa jer nisam radio “dubinsku analizu” :slight_smile: pa o tome ne mogu pričati.

Ne mogu ti poslat poruku, pa evo ovdje…
Sredi si ovaj button Domaining + ne radi ti Buy now redirect na paypal :slight_smile:

1 Like

Pogledao sam sad Buy Now button i s moje strane radi. A sad vidim da je prikaz pošemeren :smiley: Inače je (kod mene) cijeli gornji izbornik u jednom redu. Mislio sam si da bi to moglo ovako otići u dva reda na manjim ekranima, ali nije mi se dalo to podešavat :slight_smile: