Kolika vam je provizija za međunarodno plaćanje

Pozdrav,

ako može kratki info u kojoj ste banci i kolika vam je provizija kada vršite internacionalno plaćanje? Za primanje i plaćanje?

Znači, ja sam u PBZ i kod primanja mi naplate 50kn provizije, a kod plaćanja 115kn.
50kn kod primanja je čini se na sve, dok kod plaćanja nisam siguran. Evo nekidan plaćao nešto iznosa 600kn i gamad lupi provizije 115kn, meni je to apsurd. :confused:

Da apsurd bude veći, nešto nije bilo dobro sa uplatom i vraćena mi je…i onda su mi još uzeli i proviziju od 50kn na povratku. Srce zaboli koja je to neefikasna gamad…ali eto, barem me veseli da će ih takve BTC rasturit ko beba zvečku. Fakat su zaslužili da izumru. Gamad pohlepna.

Pbz i zaba…isti drek, lopovi. Za druge neznam, vjerojatno slicno uzimaju…

Gamad.
Meni je naprosto nevjerovatno da s obzirom na stupanj tehnološkog doba imaju obraza išta uzeti za nešto što bi trebao biti automatiziran proces, a kamoli da deru toliko.

Znači, naprosto nevjerovatno i neprihvatljivo. I velikim djelom je kriv narod što to dopušta, jer takoreć zbog državnog ustroja si primoran igrati po njihovim pravilima, kad si dužan poslovni račun imati kod njih. Vjerovatno i za fizički račun nema alternativa…da bi legalno primao platu.

Podijeljeni trosak kod uplate, svatko 10 eura.

Ovako 20 eura.

Kae najgore…ovo gore sam stavio podijeljeni trošak, no čini mi se da je provizija ista ko nekada ranije kada sam plaćao bez podijele troška.

Kako god, bio podijeljen ili ne…to je provizija koji oni deru. Sasvim nebitno iz čijeg sve džepa bila uzeta.

ne mozes se otarasiti banke ni drzave nikako BTC je to mogao da se pametno radilo
ovako je i BTC macka u dzaku

posto se ne vidi bas da napisem,

danas 29.000 dinara na automatu banka racuna 92,58 din DOLAR
ahhaha za 29.000 din 313.00 dolara

zvanicni kurs 99.40 za 313 dolara tebas dobiti 31100 dinara

znaci 2100 dinara nestalo u vidu magle,

Ne mozes zamjenu valuta racunati po srednjem tecaju.

2 Likeova

Jesi plaćao preko internet bankarstva? Meni u PBZ na uplatu u Austriju 220 eura uzeli oko 30 centi naknade.

Da, preko internet bankarstva.

Jel poslovni ili obični račun?

Obični račun, devizni.

Hmm…mozda je kvaka da se ovakve transakcije moraju raditi sa deviznog. Mada sumnjam, to mi zvuci da samo izbacuje konverziju valute, a drugo bi trebalo biti sve isto.

Prije bi ja rekao da oni udaraju po džepu poslovnjake, jer im se eto može. …što je totalna retardacija od njih i države koja to dopušta i naroda koji se ne buni.

Jer to je čisti karijes za poslovni svijet…ono doslovice omča na rukama koja blokira internacionalno poslovanje. Di ćeš ti naplatiti bilo kakvu uslugu prema van uz tolike provizije…smijurija teža.

Jedna Kina tipa subvencionira svoju poštu za sve pošiljke prema van …kako bi njeni građani mogli slati za džabe na van i time potiče izvoz, tj. privlači strani novac u svoju zemlju.

A naša HR se ne zna poduzeti niti da ukloni trošak koji je ionako fiktivni i nebi trebao ni postojati…pa da na taj način olakša ulazak stranog novca. I uz takvu državu naravno da uhljebi pljačkaju običnog čovjeka di stignu.

Apsurdistan.

Kakva je situacija u susjednim nam BiH? RS?

1 Like