Koliki vam je RPM i cpc ovih dana?

Pozdrav svima, prije svega da kažem ukoliko sam slučajno promašio kategoriju neka ga administratori premjeste na bolje mjesto, izvinjavam se unaprijed.

Zanima me jedno, koliki vam je RPM i cpc u ovom mjesecu?
Kod mene je dosta loše, cpc ne miče 0.01 konstantno stoji, rpm mi je neki dan bio 0.20€ i to cijeli dan tako, danas evo ništa bolje, radim samo na facebook posjeti, znatno je lošija u zadnje vrijeme ali opet se da izvuči solidan broj pregleda (10-15k), na koju posjetu imam oko 1.5€ dnevno.

LP svima :slight_smile:

Ista prica ovaj mesec je haos :slight_smile:

kad su ovi iz google-a smradovi… kao po njima facebook posjeta je loša. a isti ti ljudi koji koriste facebook, normalno koriste i google. nema razlike.

Nema to toliko veze sa fb vec sa tim kakva je konverzija i koliko se para izvuce iz dzepova ljudi. Ako narod ne trosi onda je cpc nizak, nema pretjerane filozofije

Veliku ulogu ima i nicha…

nije isto kada neko hoće da kupi halogenu rasvjetu pa kuca na google i preko googlea dođe na tvoj sajt i kupi jer si prvi na googleu i kada mu na fejsbuku iskoči reklama za halogenu rasvjetu, možda će kliknuti na oglas ali je mala šansa da kupi, dok je na googleu što je tražio to i dobio i sigurno će kupiti jer je to tražio :smiley:

1 Like

Meni se od jučer znatno popravilo, fejsbuk posjeta razvaljuje ( nekim čudom ) , i RPM se povećao, cpc je tu otprilike na 0.02 -0.03
Kod vas?

Meni je ovaj mjesec CPC 0.16 eura i RPM 2.64 eura za posjetu većinom iz USA. Dosta manje nego prošli mjesec.

da ne otvaram novu temu :slight_smile:

da li je i vama trenutni rpm skoro na levelu ljetnog perioda ?

sad je rpm 0.18e, u julu je bio 0.15e