Koliki vam je RPM i cpc ovih dana?


#1

Pozdrav svima, prije svega da kažem ukoliko sam slučajno promašio kategoriju neka ga administratori premjeste na bolje mjesto, izvinjavam se unaprijed.

Zanima me jedno, koliki vam je RPM i cpc u ovom mjesecu?
Kod mene je dosta loše, cpc ne miče 0.01 konstantno stoji, rpm mi je neki dan bio 0.20€ i to cijeli dan tako, danas evo ništa bolje, radim samo na facebook posjeti, znatno je lošija u zadnje vrijeme ali opet se da izvuči solidan broj pregleda (10-15k), na koju posjetu imam oko 1.5€ dnevno.

LP svima :slight_smile:


#2

Ista prica ovaj mesec je haos :slight_smile:


#3

kad su ovi iz google-a smradovi… kao po njima facebook posjeta je loša. a isti ti ljudi koji koriste facebook, normalno koriste i google. nema razlike.


#4

Nema to toliko veze sa fb vec sa tim kakva je konverzija i koliko se para izvuce iz dzepova ljudi. Ako narod ne trosi onda je cpc nizak, nema pretjerane filozofije


#5

Veliku ulogu ima i nicha…


#6

nije isto kada neko hoće da kupi halogenu rasvjetu pa kuca na google i preko googlea dođe na tvoj sajt i kupi jer si prvi na googleu i kada mu na fejsbuku iskoči reklama za halogenu rasvjetu, možda će kliknuti na oglas ali je mala šansa da kupi, dok je na googleu što je tražio to i dobio i sigurno će kupiti jer je to tražio :smiley:


#7

Meni se od jučer znatno popravilo, fejsbuk posjeta razvaljuje ( nekim čudom ) , i RPM se povećao, cpc je tu otprilike na 0.02 -0.03
Kod vas?


#8

Meni je ovaj mjesec CPC 0.16 eura i RPM 2.64 eura za posjetu većinom iz USA. Dosta manje nego prošli mjesec.