Koliko dugo traje crvena restrikcija u page quality na Facebook stranici

Dobio sam prvi kaznu facebooka nakon 7 godina vođenja stranice i potpuno je uništena. RIč ne prelazi 100 na objavama i ne znam koliko će dugo trajti. Stajalo mi je crveno upozorenje i obavijest da je sankcija vidljiva do 7. oktobra odnosno 3 mjeseca. Kako se taj dan približavao obavijest se mijenjala i pisalo je vidljivo još 3 dana, vidljivo do sutra da bi ladno postalo vidljivo do juče :smiley: I sad i dalje stoji vidljivo do 7. oktobra. Izgled upozorenja se promijenio, više to nije crvena liija nego siva linija sa crvenim uzvičnikom i svako malo iskače da mojoj stranici prijeti skrivanje. Jedino što se promijenilo jeste da u odjeljku preporuke gdje je od kršenja pisalo da se moja stranica više ne preporučuje zbog nekih 5 razloga među kojima je i kršenje pravila oglašavanja iako se nikad nisam oglašavao… Istekom ta tri mjeseca to se promijenilo, nema više tih 5 upozorenja zbog kojih se moja stranica više ne preporučuje u odjeljku predloženo za vas.

Sad piše da FB i dalje predlaže moju stranicu novim osobama ali da je rast ugrožen zbog ove suspenzije. Ona i dalje stoji i ne znam koliko će dugo. Rad na stranici nema nikakvog smisla.

FB me greškom kaznio jer je neku glupu objavu protumačio kao promociju opasnih pojedinaca i grupa a uopšte se nije radilo o promociji nego o kritici ali to njihova vještačka inteligencija očigledno ne razlikuje pa je bolje uopšte ne raspravljati o bilo čemu izgleda, samo objavljivati glupe klipove ispijanja Primea. Žalbu sam uložio i u roku od tri sekunde dobio to da FB ostaje pri svojoj odluci. Onda sam se žalio onom njihovom što se zove "oversight board " koji mjesečno razmotri tri od nekoliko miliona žalbi i to samo one koje imaju širi značaj tako da se samnom sigurno neće baviti. Dakle od njih nikad nisam dobio ništa.
Jel imao neko slično iskustvo i koliko dugo mu je ovo trajalo.

Postoji razgovor na ovu temu nešto niže, dosta je komentara o ponašanju te društvene mreže. Mene je Facebook uništio i bez da sam imao restrikcije ili povučene objave, jednostavno je nevjerojatno koliko je nazadovao od dana kad je krenuo s postojanjem

1 Like

Imao restrtikcije tacno 365 dana, 21. oktobra 2022 dobio (bez razloga) cak nisam imao opciju da se zalim, na jos 2 stranice ista objava nakon zalbe odmah vratili, a na ovu najvecu od 300k nista, i tako sam se ja zalio svima samo jos nisam mark zucenbergu, ali pomoglo nista nije, pisao sam sigurno sa 20 njihovih suportova, pricao s nekima, ali jok. Nakon godinu dana sve restrikcije prestaju da vaze.

1 Like

Meni je povukao crvenu restrikciju na stranici od preko 100k pratitelja nakon otprilike 6 mjeseci, džabe ti je stari, kako su se pojavili ovi fact checkeri sve su uništili, ja se slažem s njima da treba uklanjati dezinformacije kao ono da je poginuo neki pjevač itd, ali likovi su sebi uzeli za pravo da se mješaju u sve živo, oni su i doktori i astronauti, u sve se razumiju…čak zadiru i u neke religijske teme, mene zanima ko je njima dao pravo da oni donose odluke šta je istina ili ne, tako da sve u svemu većina dobrih stranica na fb-u je uništena zbog njih, od žalbe nema ništa, kad prepraviš spornu objavu facebook ti svejedno ne vrati reach, bezveze.

3 Likeova

Napravi novu stranicu sa istim imenom kao stara pod restrikcijom, pripoji staru stranicu u novu i problem rijesen

jesi siguran?-----------------------

Zanimljiv manevar, no u tom slučaju, ako uopće prođe, gube se fotografije i videomaterijali ako se ne varam

Jel imao iko ovu situaciju sa “vidljivo do tog datuma”. Dakle kada otvorim kvalitet stranice u dijelu gdje piše Kršenja Standarda zajednice imam jednu opomenu i piše da je vidljiva do 7.10. i taj datum je prošao. Opisao sam vam da je 6.10. stajalo vidljivo do sutra, 7.10 vidljivo do danas, i onda ladno postalo vidljivo do juče. :smiley: i sad ponovo stoji do 7.10. Mislio sam da će kazna tajati do tad ali i dalje traje a u smislu riča ništa se ne mijenja. 200 maksimalno, bilo da je video slika ili link.

Jeste li imali ove vremenske odrednice kad ste dobijali restrikcije.

Neće moći spojiti stranice sve dok jedna od njih ima restrikciju

Manja stranica, koja ulazi u veću stranicu, gubi sve objave. Obe moraju biti bez restrikcija

Moze bez ikakvih problema, ja sam spajao

Prije 3 godine, sve dok sam na jednoj imala restrikciju nisam mogla spojiti. Tek po isteku restrikcije sam ih spojila. Osnovno pravilo kod spajanja je, isto ime stranica i green quality. Kako je vama uspjelo s restrikcijom e to ne znam.

Jel vam se desilo da vam status iz crvenog pređe ovako u sivo. Prošlo je tek četiri mjeseca i ko zna koliko će trajati. Kako čitam po forumima 6 mjeseci do godinu dana. A u ovim uslovima rad na stranici je besmislen.

image

Ja sam imao na jednoj stranici oko 3-4 kazne i bilo mi je isto tako i presto sam je koristiti nakon jedno godinu ipo udjem i vidim da je sve zeleno,sad sam dobio 2 kazne opet neki clakan vezan za koncert su oznacili kao teroristicka aktivnost i stranica je isto crvena opet i ocekujem da ce za godinu 2 biti opet zelena

To je crveno upozorenje, traje godinu dana najmanje, ako u međuvremenu ne bude dodatnih kršenja ili ne uklone stranicu.

Prebaci se na tu stranicu, pa u profesionalnom nacinu idi na status stranice, onda otvori Kršenja Standarda zajednice i klikni na tu opomenu koju si dobio, u njoj treba da pise do kada ce upozorenje biti vidljivo. Kao kod mene na ovoj slici, isto crvena restrikcija od 3mj.
resttr

Ja dobio dva puta “po crvenu restrikciju”, jednu zbog članka o Gazi i Hamasovim borcima, gdje je njihova slika bila kao ilustracija članka…drugu dobio zbog Osaminog pisma…to su svi mediji tada objavili…

Fejsbuk nema jednake kriterije prema svima.

1 Like

Kod mene to nema, stoji samo krsenje a ne pise kad istice…

Sve je kod njih zbrda zdola

Eto ja nisam zbog pisma, i ja sam ga podijelila