Koliko je DOZVOLJENO reklama na Adsensu

Naime radim na adsensu vec neko vrijeme, sve regularno, dobio sam već neke ispate, postavljam dvije reklame u tekst i jedna fiksna sa strane, Ctr mi je u zadnje vrijeme jako los 1-1.30, pa htio sam pitat dali smijem staviti 3 reklame u tekst a ovu i dalje ostavit sa strane, ili već kako ? HVALA SVIMA UNAPRIJED KOJI ĆE MI DATI SAVJETE!

Prije je adsense dozvoljavao maksimalno 3 reklame. To su pravilo uklonili tako da mozes staviti koliko hoces reklama. Samo pazi da ne bude vise reklama od teksta :slight_smile:

1 Like

U tekst obvezno 3 reklame… to su zapravo jedine reklame koje donose neki profit.
Barem je tako bilo prije par godina dok sam ja još radio sa adsense

1 na početku s lijeve strane, 2 u sredini i 3 na kraju teksta :smiley:

Stavi ovako u tekst:

Nakon prvog paragrafa/slike

I onda nakon 5-og,
nakon 10-og itd… Znaci ako je clanak jako dug bice i reklama, a nece biti prenatrpano…

Sto se tice te fiksne reklame- nez da li je to nama smrtnicima dozvoljeno

Da nije to puno, da ne bih dobio ban :slightly_frowning_face:

Ne mozes dobiti ban jer oni odredjuju koliko ce se reklama prikazati. Testiraj ubaci 100 reklama oni ce odobriti spram texta koliko ce ti pustiti :smiley:

Hvala brate puno, sad mi je malo lakse

Možda si pogrešno razumio, 3 ukupno reklame a ne 6 :smiley:

Ma necu 6 svejedno, vec sam sam mislio 4

Sa toliko reklama ce ti porast ctr ali ce ti opasti cpc.

Ne mora da znaci, CPC moze ostati isti, ali ce CTR i CPM sigurno skociti

1 Like

CPC nema veze sa brojem oglasnih jedinica na webu vec o onom koji placa oglas u adwordsima, bilo to automatski ili rucno. Kaj se tice CTR-a, pozeljno je da bude “zdrav” niti prevelik niti premalen, moji bude u prosjeku 3-4%, CPM se povecava zajedno sa CPC-om. Sve sto je preveliko ide na radar isto kao i sama zarada od adsense-a. Bas citam u jednom topicu gdje pise o tzv. varanju skriptama i uzimanje bijesnih para, je da, isto kao sto svi zgrcu millione na dropshipping-u, u najmanju ruku to je smijesno, google ima human monitoring na “vece” iznose pritom mislim 1k US sto je za njih tek jedna sekunda zarade … U danasnje vrijeme varati gugl sa skripticama je jednako kao da se tupavo zaletite glavom o zid i pitate zasto vas boli glava. :slight_smile:

Koliko ti koristis reklama :slight_smile:

Itekako ima veze. Na mobitelu sam pa mi se ne da objašnjavati. Zdravom logikom možeš sam doći do obrazloženja, daj si minutu ili dvije vremena.

Usporedit cu 2 weba koja imam, na prvom xy.com page imam postavljene tri reklame, a na drugom xy1.com page-u imam postavljene 4 reklame, niša je ista… xy.com page mi daje veci CPC nego xy1.com… ja sam se nekako vodio logikom veceg CPCa usporedujuci dva sajta iz iste niše.

Onaj ko se reklamira placa po kliku na po nekom x/broj oglasa na sajtu

Moj subjektivni dojam (vjerojatno sam u krivu) je uvijek bio da sam na webovima s više oglasnih jedinica dobijao manje plaćene oglase u odnosu na webove s manje oglasnih jedinica (slična niša).

Tri. Jedna je odmah na pocetku posta u lijevom cosku,druga je na sredini i treca na dnu. Ljudsko oko ima tendenciju da kada cita tekst prvo ugleda ono sto se nalazi na poziciji velikog slova E. Znaci nesto ovako:

Medjutim,adsense placement ovisi puno i o temi koja se koristi na sajtu kao i o nekim drugim faktorima.

1 Like

Bez uvrede ali napisao si neke stvari koje su u najmanju ruku nebulozne.

CPC nema veze sa brojem oglasnih jedinica na webu

Na jednom sajtu sam imao 4 oglasne jedinice, kada sam sklonio jednu CPC mi se povecao za 15%. To je najskoriji primer.

Bas citam u jednom topicu gdje pise o tzv. varanju skriptama i uzimanje bijesnih para, je da, isto kao sto svi zgrcu millione na dropshipping-u

Retko koja dropshipping prodavnica ima AdSense reklame na svom sajtu, tako da si verovatno pobrkao nesto.

google ima human monitoring na “vece” iznose pritom mislim 1k US

Ovo nije tacno, svaki mesec primam isplate vece od cifre koju si naveo. Negde sam procitao da je human monitoring na iznose vece od 5k, ta informacija je isto kao i tvoja rekla-kazala, ali iz predostroznosti drzim zaradu na svakom nalogu ispod 5k.

U danasnje vrijeme varati gugl sa skripticama je jednako kao da se tupavo zaletite glavom o zid i pitate zasto vas boli glava. :slight_smile:

Ovo ne zelim da komentarisem :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey