Koliko je neuspjeha potrebno za uspjeh i kako smanjiti neuspjehe?

Originalna objava: Koliko je neuspjeha potrebno za uspjeh i kako smanjiti neuspjehe?

Koliko je neuspjeha potrebno sakupiti prije nego što se postigne veliki uspjeh? Je li neuspjeh nužan za postizanje uspješnih rezultata? Kako smanjiti broj neuspjeha i koje taktike iskoristiti za lakše i brže postizanje uspjeha? Statistike i iskustva vlasnika digitalnih projekata jasno pokazuju kako se “prvi mačići uglavnom bacaju u vodu”. Dakle, prvi pokušaji projekata uglavnom…

1 Like

Koji je bio vaš najveći neuspjeh do sada?

Opišite ukratko ispod :wink:

Moj najveći neuspjeh bilo je ulaganje u dionice 2008. godine, doslovno napamet, bez ikakvog predznanja o tome. Tamo sam izgubio sve novce koje sam dobio od prodaje svoje mreže web stranica, a dodatno sam zbog toga ušao i u kredite koje sam vraćao idućih desetak godina. Bila je to kombinacija neznanja, gluposti ali i peha, jer uložio sam u najgore moguće vrijeme u najgore moguće dionice (građevinske firme koje su otišle u stečaj).

Drugi fail je bio ulaganje u crypto gdje sam u jednom momentu imao stotinjak bitcoina koje sam na kraju prodao za ukupno $20k da bi par mjeseci nakon toga cijena bitcoina krenula skakati i dosegla sto puta veće vrijednosti. Tu čak nisam završio u nekom minusu, koliko me to psihički pogodilo.

Iz toga svega sam izvukao važnu pouku da se nikad ne valja baviti onim o čemu nemaš dovoljno znanja, ili kako bi u Dalmaciji rekli “ne pačaj se u nešto o čemu nemaš pojma”… Bilo je i nakon toga mnogo failova, al uglavnom iz područja u koje se razumijem i s novcima koje sam bio spreman izgubiti. Kad izgubiš lovu na polju u kojem si relativno stručan, nekako to puno lakše podneseš.

13 Likeova

Kad kad razmišljam …najveći neuspesi (ako govorimo o internetu) su mi bili u vezi 2-3 web projekata pre (Jel…kad sam bio “mlad i zelen” na internetu) za koje sam mislio da će ići dobro
A sve povučen navodnim “uspešnim pričama” drugih kao i sa onom mantrom “ja sad sve znam” .Na kraju se ispostavilo da su užasno loše bili odrađeni u svakom pogledu i osuđeni na propast.

Ja uglavnom mislim pozitivno kada se “dočepam” nečega novog ili nekog novog web projekta(ako tako ga mogu nazvati) I ne dajem mnogo nadanja u to nešto novo … U fazonu ako krene krene ako ne bože moj!

Mislim da za svaki posao moraš imat neko solidno znanje uz mrvu sreće da ne bi završio “neslavno” to jest doživeo neuspeh.

Naravno, uspeh dolazi samo ako se se konstantno trudiš, voliš ono što radiš, pomalo pametnog marketinga i ono najbitnije ako potrefiš dobru nišu. Ostalo sve (uspeh) zavisi od drugih faktora da ne kažem internet korisnika, kupaca,mentaliteta zemlje i ljudi.

1 Like

Sada mi je malo lakše ja imao jedan i kad sam vidio 60-70k $ kad me srce nije opucalo :joy::joy::joy:

3 Likeova