Koliko je sigurno kupovati preko eBaya?

tsereg kolko je sigurno kupovat takve stvari preko ebaya i jel se placa carina na takve stvari

Temu sam izdvojio u zasebnu iz ove jer je offtopic tamo.

Koliko znam, carina se plaća normalno kako se plaća carina i za nove stvari. A mislim da je za tehničku robu carina 0 %? Ali nisam ti siguran. Pitaj Poštu. Vidio sam da neki Kinezi koji prodaju preko eBaya pišu gore “poklon” i slične fore… :slight_smile:

Koliko je sigurno kupovati? Pa, eBay ima opciju reputacije na koju svakako obrati pažnju, prouči malo komentare kupaca. Iako je bilo slučajeva prijevare, za njih sam čuo samo u slučaju skupih stvari (automobili), gdje “udariš”, pa odeš. Kod “običnih” stvari nisam čuo loša iskustva.

Danas na eBayu jako puno normalnih dućana ima “virtualne prodavaonice”, pa je to isto kao kupuješ u normalnom web-shopu.

To je mojih 2c, ali bolje pitaj nekoga s više iskustva.

Tu je Juniorov odgovor u postu u drugoj temi:

http://www.webmajstori.net/forum/showpost.php?p=239148&postcount=3

u svakom slučaju sigurnije nego na njuškalu ili ne nekim domaćim oglasnicima, sad je samo pitanje omjera kvalitete i cijene

Ako placas preko Paypal na ebay, mozes traziti povrat novca ako te neko prevari i ne dobijes sto si kupio, ili dobijes pokvareno.

@tsereg,
fore sa giftovima vise ne prolaze, to se moglo prije par godina. Danas više nema veze da li nešto dobivaš kao poklon ili si to platio. Roba se svakako carini i uvozi. Carina na elektroničku robu jest 0%, ali zato plaćaš PDV na robu i PDV na poštarinu. Neke stvari (kojima je shipping jeftin i nisu osjetljive na transport) se isplati kupovati na ebayu jer nakon što platiš špedicijske naknade i pdv opet si u plusu.

@mojzicer
rekao bih da je sigurno kupovati na ebayu ako paziš na neke osnovne stvari. Naravno da te mogu i smuljati, ali to je po meni korisnikova greška.

Ja redovito naručujem sa ebaya, nekoliko puta sam dobio full refund iz raznih razloga: pošiljka nije stigla na vrijeme, neispravam proizvod, pošiljka uopće nije stigla…

Naša carina je pak priča za sebe. Koliko sam ja skužio nema pravila. Ukoliko procjene da je na računu cijena namjerno umanjena, sami će napraviti procjenu vrijednosti i cariniti prema njoj. To je najčešće tržišna cijena u RH.

Samo dobro paziti na reputaciju prodavača. Još jedna korisna informacija za online kupovinu u Americi, na e bayu ili drugdje – ako prodavač iz USA ne šalje u Hrvatsku, možete si besplatno osigurati US adresu preko
http://www.viaddress.com
, a oni će vam proslijediti pošiljku na hrvatsku adresu. Isplati se malo proučiti opcije i tarife.

povrat love dobiješ ako paypal dosudi u tvoju korist i ako seller ima love na paypal računu… paypal ne vraća lovu iz svog đepa :edi:
ali zato tada uvijek postoji chargeback opciaj :rotfl:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja