Koliko je vremena i truda potrebno za postizanje pasivne zarade?!

Originalna objava: Koliko je vremena i truda potrebno za postizanje pasivne zarade?!

Što je to pasivna zarada i možete li zaista zarađivati novac dok spavate? Koliko je vremena, truda i novaca potrebno za izgraditi izvor pasivne zarade? Kako se razlikuju izvori pasivne zarade i u kojim sve područjima možete ostvariti pasivnu zaradu? Pasivna zarada je termin koji se vrlo često koristi u razvijenim zemljama, dok je kod…

Koliko vam je vremena u prosjeku potrebno da vaši digitalni projekti počnu zarađivati više od 100 dolara/mjesečno?

  • Super zarada ide odmah nakon starta projekta
  • Pola godine je potrebno za dosezanje 100$/mjesečno po projektu
  • Unutar godinu dana zarađujem 100$/mjesečno po projektu
  • Potrebno mi je više od godine dana za 100$/mjesečno po projektu

0 glasači

Uvijek se nekako nađem da radim projekte koji su mi zanimljivi, a ne one koji bi bili najisplativiji pa mi zato obično treba duže od godine dana. Kada bi projekte radio isključivo u svrhu zarade, mislim da bi mini sajtove od $100 mjesečnih prihoda mogao izbaciti unutar jedne godine. Al pod tim mislim na prihode, ne na dobit jer potrebno je u svaki sajt uložiti nešto love pa se to teško vrati već u prvoj godini.

2 Likeova

Dobro je, nisam jedini :slight_smile:

1 Like

Ja sam stavila vise od godine, jer kad pocnem pola godine sam zaokupljena pripremama za projekat. Evo dok pisem i sama se kontam- pobogu sestro sta imas toliko se pripremati. Ali to je fakt, toliko prodje vremena. Vjerovatno da pravim sajt godisnje bih usla u masinu pa bi islo brze.

1 Like

Pravim sajt (niche) koji meni se sviđa i da je meni zanimljiv jer onda imam volje i raditi na njemu. Nekoj maloj početnoj pasivnoj zaradi se nadam tek za nekih više - manje godinu dana . Posle…kako bude…

Stavio sam godinu, ali stvarno zavisi od puno toga, znanje, iskustvo, sreća, količina uloženog novca, itd. itd…

Mislim da je sa business strane najveća greška ovo što @steelmaiden govori, kada odabereš nešto što voliš umjesto nečeg što će donositi novce. Mislim, za prvi niche sajt je važno odabrati nešto što te zanima, ali mislim da kasnije ipak treba ići na nešto malo kompetitivnije, i što donosi više novca (iako još nisam sam to napravio, jednom kad steknem više iskustva, još sam newb u svemu ovome).

1 Like

Dobro posjecen sajt,npr. u Australiji,i eto pasivne zarade dok spavate…:wink:

Posto imam razradjene kanale prodaje i marketing metode, 100$ dnevno za nekih 10ak dana, ako je vrijednost proizvoda/usluge 10-20$

E vidis to mi ne bi palo na pamet.

3 Likeova

@milenko1 moze li neko objasnjene kako napraviti tako sajt za australiju, poz

Prosto je,a i kompleksno.:grinning: Australijske teme,koje su njima interesantne.I zbog vremenske razlike zaradjujes dok spavas…:grinning:

1 Like

milenko1 Kompleksno jeste slažem se!
Primamljivo jeste da! Ali…
Opet morate kolege, misliti da te (Australijske) teme morate dobro poznavati, da ne bude copy paste tekstova (da bi nešto mogao i da zaradiš od adsense na primer) več unikatno i za njih zanimljivo.

Da na kraju dodam tu je jaka konkurencija ( za englsko govorno područje) da bi ste se progurali među prve i malo poznatije da vas neko i nekad pročita.

Pod temom,mislim na nesto sto privlaci ljude iz Australije,ne neophodno na neke tekstove sa drustvenim temama iz Australije. Moje licno iskustvo je da je klik iz Australije na Adsense daleko iznad svih.

upotpunosti se slažem s tim :+1: :grin:

Klik dakako ovisi i o niche, ako govorimo o Google Adsense.

1 Like

Ista nicha,razlicita geografska podrucja,Australija ispred svih.

Nisi me razumio. Mozda je u nekoj drugoj niche najveci klik iz Kanade, na primjer.

1 Like

Imam i druge niche, Australija ispred svih… :grinning: Mada, naravno, to je moje iskustvo, mozda si upravu.

vrlo vjerovanto da je USA u prosjeku nesto veca… i jaci ecommerce sektor, i jaca ekonomija