Koliko košta opcija plaćanja karticama na webu?

Razmišljam o plaćanju karticama na webu za manju firmu. Koji je najpovoljniji način kod nas?
Pronašao sam nekoliko gatewaya za Wordpress - Corvus, Ht payway, Wspay (za ove niti ne pronalazim cijene na stranicama, ili sam slijep).

Koliko vidim Gateway firmi se plati obično mjesečni iznos + sitni iznos na svaku naruždbu. Banke uzmu još dodatni postotak na svaku narudžbu, ali traže li i mjesečni fiksni iznos?

Koja opcija bi bila povoljna za male firme i s kojom bankom? Također, što mislite koliko bi shop trebao obraditi mjesečno prodaju da bi se isplatilo imati omogućeno plaćanje karticama?

Ne znam jesil pogledao stripe

Nisam, vidim da imaju 2,9% na ukupan iznos i 30 centa (to je 2 kn ako dobro računam), bez mjesečne naknade. znači na 100 kn u shopu to bi ispalo 5 kn i to je to? Vidim da Woocommerce ima besplatni plugin za njih. Ima neka skrivena mana u odnosu na hrvatske gatewaye? Jer ovo mi se čini dosta pristupačno za shopove koji počinju s radom i ne znaju ako im se isplati.

ja sam malo pratio dropshipping forume i grupe, svi su masovno preporučivali stripe … ogroman broj svjetskih servisa koristi stripe

Payway, corvus i ostali se kod nas koriste jer mozes uvesti i placanje na rate koje je jako popularno kod nas. Sa svakom bankom dogovaras pojedinacno uvjete za provizije.

Ovi medjunarodni servisi se koriste kad netrebas obrocno.

Corvus je skup, ali su pametni pa su napravili svoje module za sve platforme. Dok WsPay placas godisnju pretplatu jednokratno i peglas koliko hoces, bez ikakve provizije. Nesto sitno za maestro kartice uzimaju.
Oni su u talonu sa jednom firmom koja je razvila te module i onda te posalju k njima. Tako da sam za magento 2 morao nadoplatit modul par tisuca kuna, ne sjecam se tocno.

ja sam zadnje koristio paypal …napravis biznis račun i preko woocommerca ga vrlo jednostavno postaviš…Možeš i bez biznis računa ali onda se covjek prvo mora registrirati na paypal da bi platio,al sa biznis racunom mozes postavit da nema logiranja nego direktni unos kartice…iskreno vec sam zaboravio kak sam to namjestil…sad bas razmatram ovaj payeer sljedeći put dok budem webshop radil, malo je kompliciran al cini mi se dobar ako budem kojem dropshiperu radil webshop jer ne traze puno podataka a dropshiperi 99% tak i tak nemaju firme pa uvjek traze nacin za karticno placanje…

Za paypal znam ali velika većina korisnika ga nema pa ima smisla tek kao dodatna opcija. A paypal business navodno košta 30$ mjesečno (2400 kn godišnje) pa ono

znači ponavljam, paypal i paypal processor nisu istee stvari…paypal procesor omogucava transakciju bez da korisnik ima paypal racun,a to da se placa mislim da nije istina,jedino ak to nije nešto novo

Godišnje cca 2400 HRK + PDV, flat rate.

Gdje si iskopao ovu glupost da PayPal naplaćuje fee za “održavanje” poslovnog računa?

čini se da je to nešto drugo na što sam naišao, paypal payments pro je 30$ mjesečno

Koristim Corvus 2 godine i mislim da su jos najpovoljniji.

Samo ti se cini…

Na trzistu svakako ima mjesta za novog ozbiljnog providera. T com lagano odlazi u povijest, corvus preuzima mada fino cepa. Tesko se je probiti jer ti ljudi tj firme trebaju vjerovati. Corvus je sestrinska firma od MSANa i tako se predstavljaju od samog pocetka.