Koliko kvalitetan hosting utice na rangiranje?

Zanima me koliko kvalitetan hosting utice na rangiranje?

Naime, imao sam hostovane neke manje jake sajtove na Dynadot hostingu, koji mi je uzasno sporo radio, njihovi serveri su isuvise bili optereceni, i nikako mi se to nije svidjalo, sve vise me zivciralo, dok nisam juce odlucio da se lepo prebacim na drugi pouzdan hosting.

E sad zanima me jedna stvar: da li je to sporo ucitavanje sajta na tom losem hostingu moglo da utice i na losije rangiranje na google?

Posto imam slucaj da za skoro istu i jacu konkurenciju sam odradio isti linkbuilding sve isto, i dosao na 1.mesto za samo 2 meseca, dok npr za drugi sajt koji je hostovan bio na Dynadotu nikako da se maknem sa 3-4 mesta i pored slabije konkurencije, i sada mozda i jaceg linkbuildinga koji sam odradio.

Da li to sporo ucitavanje sajta moze da bude taj presudan faktor?

Da, vrijeme učitavanja stranice utječe kod pretraživanja.

ovo je iz 2010. vjerovatno se nije ništa izmijenilo

Koliko znam, google speed utječe na rangiranje. Tako sam barem pročitao. Rekla kazala.

Naravno, da utice sporo ucitavanje to isto kad pitas kvalitet usluga i efikasnost nekog servisa za podrsku korisnicima. Da li utice na tvoje misljenje prema nekoj firmi kad cekas odgovor i dobijes za 4 h ili dobijes odgovor za 10 minuta, tacno je da ce problem biti rijesen s obje strane al je vrijeme faktor. Tako i ovde isti su linkovi i sve ostalo (hajmo reci sadrzaj) ali google bot ili vec neki drugi sporije ga indexira odnosno prilazi istom.

Postoji i službena Googleova objava od prije dvije godine: Using site speed in web search ranking
A isto kaže i Matt Cutts: Google is incorporating site speed as one of the over 200 signals that we use in determining search rankings.

Hvala svima na brzim i dobrim odgovorima, znao sam da utice, ali ne precizno u kojoj meri, sada sam skoro siguran da me je znaci ta brzina ucitavanja sajta ometala da zauzmem prvu poziciju za zeljeni sajt. Hvala jos jednom.

Evo google preporucuje da se instalira ovaj plugin u chrome-u i moze se tako vidjeti “score” stranice (po brzini ucitavanja)

http://code.google.com/speed/page-speed/docs/using_chrome.html#Installing


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja