Koliko sajtova ima u Hrvatskoj?

Može li netko imati podatak - koliko sajtova ima na hrvatskom jeziku, da su online?

Hmm, teško, možda neka gruba procjena, ali točan podatak mislim da ne :slight_smile:

Baš guglam…

Jel tak, bas grbavo pitanje.

Tolko botova i bespotrebnih statistika, a nezna se koliko sajtova ima na hr webu…

Teorijski to ne možeš to znati, pošto čak niti Google nema indeksiran cijeli web. Štoviše, web raste brže nego ga Google uspijeva indeksirati.

Prema CARNetu, registrirano je 77713 .hr domena. To je jedini egzaktni podatak koji je u tom smislu moguće dobiti.

NSK od 2011. ima arhiv hrvatskih web-stranica koji održava “harvestiranjem” od .hr domena, a ovdje možeš pogledati neke statistike s prezentacije kada je prvo takvo skupljanje napravljeno:

Ja sam sada u hrvatski Google upisao “i”, “a”, “ja”, “moj” i “ti” - pet pretraživanja - svaki puta s kriterijem “Stranice napisane na hrvatskom”, dobio sam izvještaj da postoji 666 milijuna, 541 milijun, 56.7 milijuna, 55.7 milijuna, 42.6 milijuna rezultata.

U gornjem CARNetovom izvještaju u kojem su obradili 86.000 domena, pronašli su oko 56 milijuna datoteka. Iako se to ne može usporediti s načinom na koji Google indeksira i prikazuje rezultate, recimo ipak odokativno da se 56 milijuna Googleovih rezultata mapira u 86.000 domena, pa bi ispalo da ukupno postoji oko milijun domena koje imaju i hrvatske sadržaje. No, ovo je tako - bubnuo, pa ostao živ.

Hvala Tšereže, znači 2011-e je bilo oko 86 000 aktivnih hr domena.

Recimo da ih ima još toliko na com,net,org,itd… ekstenzijma.

Šteta da ne postoji točan podatak, baš mi treba informacija.