Koliko sponzorima naplatiti banere

Pozdrav majstori, treba mi savjet. Namjeravam za jedan sajt pokušati pronaći sponzore, ali nemam uopšte predstavu koliko bi to bilo realno naplatiti, i kako bi to bilo najbolje izvesti.

Google Analitics na tom sajtu mjesečno zabilježi prosječno 1700 posjeta od 1200 posjetitelja, 4500 otvorenih stranica. Posjetitelji u prosjeku provode 3,5 minute na sajtu. Svjestan sam da to nisu zadivljujući rezultati, ali razlog tome je što je sajt star tek nekoliko mjeseci a ciljana skupina sajta je jako mala. Sajt je posvećen jednoj maloj mjesnoj zajednici, zbog čega je zanimljv samo mještanima tog mjesta, među kojima je jako popularan. Posjećenost sajta je u blagom porastu.

Mislim da bi lokalnim firmama bilo zanimljivo da budu sponzori stranice i da se preko nje reklamiraju, jer su njihovi kupci i klijenti isti oni ljudi koji posjećuju ovaj sajt.

Planiram da pronađem 8 sponzora i njihove banere postavim na dno stranice u dva reda po četiri banera. Mene zanima koliko bi bilo realno naplatit npr. baner 200 x 90 na mjesec dana da bude postavljen na svaku stranicu sajta. Znači, baner bi bio prikazan 4500 puta.

Evo možete pogledati i sajt o kojem je riječ: Željezno Polje

Pa to sve zavisi koliko im ti para mozes izvuci, tj koliko su oni spremni platiti i da li ce proceniti da im se uopste isplati sponzorisati tako nesto.

Moja preporuka bi ti bila da stavis simbolicno cenu od 10-15 eura mesecno. ako navatas 8 firmi to ti je oko 100tinak eura mesecno sto je super za takav sajt sa takvom posetom.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja