Koliko traje indexiranje web stranice?

Koliko ste najduže čekali indexiranje nove domene ?

Registovao sam domen i nakon mjesec dana još nije indexiran čak ni homepage…

Navodno je jedna stranica indexirana ali kad pretražujem site:domena.com nema ništa još indexirano…

1 Like

Ja sam pre par meseci kupio novi domen podigao sajt (na engleskom) posle jednooo… 5-6 dana je već indeksirao 2-3 URL stranice sajta.
vidi kako ti stoje postavke ako koristiš kakav SEO plugin Ma…na kraju ga ručno indeksuj stranice preko Google search console

Ako ti treba pomoci javi se u PM sa linkom weba

Fetch-ovao sam kroz wmtools ručno al ne ide i dalje. Obrisao sam seo plugin i novi instalirao pa ćemo vidjeti.

1 Like

Za crni petak kupio sam domen i hosting, nakon toga haj da kazem 10-15 dana sajt sam otvorio, u roku od 2-3 dana Adsense me odobrio, a postovi se indexiraju nakon objavljivanja od 1.5 do 5h

1 Like

Evo ja baš na drugoj temi stalno pričam kako je gugl užasan prema novim domenama, može mesecima da je drži u ludački velikom sandboxu.

1 Like

Ja nedavno pokrenuo novu domenu, domaća publika, 13 članaka i prijavim za AdSense. Odobre mi isti dan iz prve. Svaki članak se indexira u roku isti dan. Imam i posjete već, tako i neke sitne AdSense zarade.

Hoću da kažem da ovisi o mnogo toga.

Isto tako, ja za eng site apliciram sa 10-20 članaka i obično iz prve dobijem odobrenje.

Mislim da je Google rigorozan prema novim AdSense računima, a ne domenama

2 Likeova

Indexiranje je užasno sporo (barem meni) i za stare domene.
Vidio sam da mi je najbolje ubaciti sitemaps u GSC i čekati.
U 2 mjeseca se indexira između 1/5 i 1/3 linkova evidentiranih u sitemapu. Na nekim domenama još su lošiji rezultati.

3 Likeova

Uh ne znam koliki ti je uzorak ali kod mene je uzorak baš velik da bukvalno tvrdim da je guglov algoritam postao jako haotičan za skoro sve nove domene pogotovo na eng. Na domaćem je laka konkurencija pa je bukvalno dovoljno da se indexiraju tekstovi i eto već neke posete i nekog rangiranja, dok je to na engleskom jako loše.

Npr ja sam pokrenuo 5 novih sajtova u avgustu i evo do decembra kao da nisu živi iako sam išao i na Request indexing i sve što treba, ali džabe. Stisnuli su neko dugme i sandbox do iznemoglosti :smiley:

Ali zato eto expired domena pa mogu da nabiju taj sandbox sebi u guzicu sad :smiley:

Znaci za expired domene vrijedi slijedece(potvrdjeno u praksi):
Ako je bivsi vlasnik dodavao jednu objavu mjesecno u razdoblju od godinu dana i onda vise nije dodao nista na stranici, googlebot dodje na stranicu, vidi da nema nista novo i ode. To napravi jos jednom-dvaput i nakon toga dolazi vrlo rijetko. Vi ste onda kupili tu expired domenu i cudite se kako se nista ne indeksira. Naravno da ne kad nema google bota da ju crawla.

Na novim domenama je potrebno samo redovito objavljivati novi sadrzaj, a prije toga imati dobar onpage seo i dobru strukturu stranice. I indeksiranje ce ici, ako ne odmah onda nakon par mjeseci.

2 Likeova

Ovog mišljenja je također i @anja1 čini mi se (privatno smo o tome raspravljali skoro ja msm).

1 Like

Ja imam sajt star 2 godine,4100 clanaka,indeksirano 880.U zadnje vrijeme mi indeksira ono sto dodajem novo,ni to nije radio ranije.Redovno dodajem sadrzaj,ubijedjen sam da nemam neki problem koji sprjecava indeksiranje.Jedina specificnost clanaka je sto naslov izgleda npr. ABC 1,ABC 2,ABC 20,DFG 1,DFG 2…pa sam razmisljao da mi mozda tretira sadrzaj kao neki spam,nesto tako…Kontaktirao sam podrsku,nista se nije desilo…:⁠-⁠)

To se moze znati jedino ako das url, mozes i na PM pa mogu pogledat.

1 Like

Hvala na ponudi,jos si mi jednom nudio pomoc.Ipak ne,zbog zastite ideje,originalna je…:⁠-⁠) Opisao sam svoj problem vise zbog razmjene iskustva,a ne zbog trazenja rjesenja…:⁠-⁠)

Ok, nema problema :+1:

Opet ja :slightly_smiling_face:

Otkriveno ali nije indexirano :face_exhaling:.
Već više od mjesec dana…

Ovih 10 koji su indexirani ručno sam fetchovao…

Posalji URL da vidim. Sta pise koji je razlog?

I opet ja :blush:
Pisao sam iznad o svom problemu, rijesen je u zadnjih mjesec dana, tako sto je Google indeksirao sve clanke, preko 5000, a da ja nista nisam mijenjao niti radio bilo sta oko indeksiranja, a nervirao sam se 2 godine…

3 Likeova

image
Bude valjda uskoro… :smiley:

Kakav je to sajt, pa ovoliko stranica nema ni index.hr?!

3 Likeova