Raja, imam nekih grupa po Facebook-u što vodim i baš se pitam kad trenutno vodeća grupa dosegne 100k članova, koliko će ona zapravo realno vrijediti?
Radi se o jako aktivnoj grupi koja se bavi zapošljavanjem u Njemačkoj, sa članovima širom Balkana, takođe članovi grupe su aktivni, konstantno iz dana u dan objavljuju ali ja generalno jako sam “striktan” u objavljivanju njihovih postova a razlog toga jeste zbog očuvanja te iste grupe jer mi dnevno stigne po 100+ onih prevaranata što nude online poslove poput Forexa te milion onih što nude zajmove a da ne govorim o onima poput reklama IPTV-a i još masu gluposti koje šalju…
PS: Grupa je napravljena prije godinu dana i nažalost, nije još ni blizu 100k ali eto kontam da li se vrijedi ulagati trud u nju pa kasnije možda bude nekog “jačeg” profita. Tek se bliži 30k članova a ja otvaram temu kao da ću sutra imat 100k…
Ja sam nedavno prodao nekoliko stranica, imale su od 7-15k pratilaca. Cijene su bile od 100-300e. Ljudima uopce nije bitno jesu li aktivne ili ne. A grupe s brojem clanova od 7-15k niko i ne traži. Tako da mislim da stranice vrijede više od grupa.