Koliko vrijedi Facebook grupa od 100k članova?

Raja, imam nekih grupa po Facebook-u što vodim i baš se pitam kad trenutno vodeća grupa dosegne 100k članova, koliko će ona zapravo realno vrijediti?

Radi se o jako aktivnoj grupi koja se bavi zapošljavanjem u Njemačkoj, sa članovima širom Balkana, takođe članovi grupe su aktivni, konstantno iz dana u dan objavljuju ali ja generalno jako sam “striktan” u objavljivanju njihovih postova a razlog toga jeste zbog očuvanja te iste grupe jer mi dnevno stigne po 100+ onih prevaranata što nude online poslove poput Forexa te milion onih što nude zajmove a da ne govorim o onima poput reklama IPTV-a i još masu gluposti koje šalju…

PS: Grupa je napravljena prije godinu dana i nažalost, nije još ni blizu 100k ali eto kontam da li se vrijedi ulagati trud u nju pa kasnije možda bude nekog “jačeg” profita. Tek se bliži 30k članova a ja otvaram temu kao da ću sutra imat 100k…

Zavisi dosta, ali bi trebalo 1000e bez problema

100k aktivnih ljudi su ti 1000 eura. Nebitno da li je to Facebook grupa ili Facebook stranica.

Ali ovo pravilo važi samo ako su ljudi aktivni.

Ja sam nedavno prodao nekoliko stranica, imale su od 7-15k pratilaca. Cijene su bile od 100-300e. Ljudima uopce nije bitno jesu li aktivne ili ne. A grupe s brojem clanova od 7-15k niko i ne traži. Tako da mislim da stranice vrijede više od grupa.

Ja sam stranicu koja je imala oko 550,000 lajkova proda za 19,400$ – doduše bilo je to sada već davne 2017 pa ne znam je li i dalje relevantno

Ja imam fb stranicu od preko 150k i mozda bih je prodao ali kako to uraditi da i kupac i ja budemo sigurni

Kako se zove stranica i za koje bi pare prodao?

Stranica je bila za sajt za turske serije, svaka pretplata je bila dobrovoljna ali stranica nije bas aktivna

Dok dođeš do 100k grupa će izgubiti aktivnost… Isto kao i sa stranicama, imaš sve više fanova a sve manji i manji reach