Kolka bi se mogla očekivati zarada uz recimo 2000 uniqa dnevno

evo da pozdravim prvo svu stariju ekipu pošto mi je ovo prvi post na forumu :slight_smile:

imam pitanje vezano uz zaradu, tj. zanima me kolka bi se mogla očekivati zarada uz recimo 2000 uniqa dnevno(optimistična procjena, nemojte me doma popljuvati zbog nje :)) na eng stranici. stranica će biti dinamična i interaktivna, tj posjetitelji neće dolaziti samo na naslovnicu nego će imati po min 5-6 prijelaza sa jedne na drugu str. i duže će se zadržavati na njoj
ovo pitam jer sam početnik u ovom(zaradi na ovaj način, imam iskustva u izradi weba, a kolegi taj dio isto ide dobro). a namjeravam ponuditi nagrade za registrirane korisnike, pa da se ne sjebem i ponudim unaprijed recimo laptop i onda skužim da sam teže popušio jer nemam love ni za kiflu a kamoli dati laptop nekom.
sa tim obečanim nagradama mislim privuči, tj zadržati korisnike koji već dođu a moj sajt…uložio bi nešto love i u oglašavanje putem gugula i facebuka…neznam, nabacite svoje mišljenje kolko se ti korisnici mogu “iskorisiti”

zavisi koja ti je tema stranice…ako je neka zabavna i misliš staviti adsense na njih malo ćeš zaraditi

sajt će biti neki komjuniti portal…neznam kako bi to drugačije nazvao. tema je slobodno vrijeme i lifestyle. stranica neće biti hrpa nabacanih gluposti na jedno mjesto, imat će svoje unique članke svaki dan, galerije…biti će dosta dinamična…sadržaj će se dodavati svakih par sati pa bi moglo biti zanimljivo ljudima…osobito jer će i oni sudjelovaati u stvaranju sadržaja

ps…to je i pitanje, što staviti osim adsensa(za koji ni ne očekujem neku lovu)…neki ppi programi, amazon…neka lijepa kombinacija koja nebi napravila od stranice tram stanicu sa hrpom oglasa za kredite, nego da to izgleda ljudski i da donosi zaradu…

[color=green]Obrati pažnju na imenovanje tema.[/color]

Ako ne forsiraš oglase, mogao bi izvući recimo dolar-dva dnevno od adsensa.

znači nije baš perspektivno…a kako bi maksimizirali mogućnost zarade da je to vaša stranica? znači eng, ne hrv…koje oglase stavljati, affilate…bilo što al da se nekako sve to isplati

Ako je na eng onda imaš bolju perspektivu monetizacije ali je problem dovući posjete jer je veća konkurencija.
Zavisno od teme stranice, imaš aff linkove raznih web shopova, npr. ebay ako se ne varam ima nešto za široke mase.

ja imam jednu HR stranico (igre) sa cca 2000 unique (malo manje) i zarada je bila oko 2.5€/dan. A sada mi “google” teži, da sam previše forsirao oglase in možda mi stranico čak i bana. Smanjio sam oglase i sad očekivam zarado cca. 1€/dan. A šta si mislim o takvoj zarad? EXTRA LOŠA!!

pušiona teža…to bi značilo da treba imati preko 20000 uniquea dnevno da bi mogao reči da ‘‘živiš’’ od te stranice…

da ali i to nije garancija, pogotovo ako imas veliki broj stalnih posjeta, jer ti korisnici naviknu se na reklame pa ne klikcu.

Prije dvije godine sa 20000 unique bi znacilo i oko 1000-1500€ mjesecno cak i za domacu stranicu.

to ti je google vjerojatno im je uzor micrsoft

jel mogu vas iskusnije vlasnike zamoliti da napišu kako ste se vi probili i došli do kojeg ojrića na računu(tematika weba, broj posjetitelja, vrste oglasa, cca zarada)…čisto da vidim u kaj se opuštam i da si mogu realno postaviti neka očekivanja. ne želim krenuti u sve to sa krivom predodžbom o tom i onda se razočarati. stranica je na pola gotova i kroz nekih mjesec dva bi trebala biti online.

Za živjeti od web sajta, ili barem ostvarivati pristojnu dodatnu zaradu, treba daleko više od 2000 posjeta dnevno.

S takvom posjetom možeš biti zadovoljan ako od AdSensa možeš pokriti troškove, odnosno uloženo vrijeme i novac (što ovisi koliko cijeniš svoje vrijeme).

Drugi načini zarade (osim AdSensa) ovise o tvojim markentinškim sposobnostima, kao i o podacima jel ti stric načelnik općine i koliko često lokalnog tajkuna vodiš na janjetinu.

mislim da lokalne tajkune ne zanima oglašavanje na stranici namjenjenoj amerima :slight_smile:
nadam se puno većem broju posjetitelja, barem uzlazim sa tom idejom u ovaj projekt. kolega i ja već mjesec dana radimo na tom svaki slobodni trenutak i bilo bi jako lijepo kad bi se to nekako isplatilo. gledam malo ebay i amazon affilate i čini mi se ok, jer bi se lijepo dalo ukomponirati na stranici, a i tematika je takva da bi dosta ljudi moglo i kliknuti na te oglase i nešto i tamo kupiti(ipak stranci koriste kartice i kupovinu preko neta više nego hrvati). bwin i ostale kladionice mi se nikako ne uklapaju u koncept i djelovali bi skroz neprirodno na stranici pa ih ne mislim koristiti, a ne dolaze u obzir affilate programi upitnog morala i kvalitete