Komunikacija između poslodavca i radnika, podaci, fajlovi (VPN)

Pozdrav!
Jel zna neko program ili nesto slicno…
Potrebno za firmu, firma se bavi IT i treba direktor da salje radniku neke projekte i podatke vazne i da to ostane samo izmedju njih to bi se odvijalo u firmi sve.

u bih poreska uprava rs koristi Cisco VPN Client, knjigovodje se povezuju preko toga valjda na njihov vpn server i tako razmjenjuju podatke

Ako ne želiš da baš išta iscuri na net, moraš osmisliti custom rješenje, podesiti VPN ili nekaj sličnog, složiti IP range (ili još bolje allowed mac)…
Ako hoćeš nešto elegantnije ali uz određen stupanj izloženosti prema van imaš https://asana.com/

:slight_smile: Možeš me kontaktirati na PP, imam gotovo rješenje na vlastitoj private cloud platformi, s enkripcijom podataka koje koristimo mi unutar firme kao i nekoliko naših klijenata za svoje potrebe. Naravnom, nije besplatno.

A zasto ne neki cloud sharing?
Ima tih cloud sharera sa military encripcijom.

Military enkripcija sadržaja, dok su im podatci u db tipa kartice, pass i slično u plain text lmfao. Nakon dropboxa sam naučio da ne vjerujem drugima. Nextcloud na sopstvenom serveru i miran si =)

Da, samo se nadam da taj server nije onaj shared server na kojem si nakucao 70 terabajta jer onda je stvarno bolje ici sa dropboxom.

Naravno da nisam lud do te mjere haha. Imam dedicated server za ove potrebe. Takođe rentam ovu uslugu manjoj firmi iz BiH jer im ovo dođe kao šlag na tortu, sa par addona :slight_smile:

1 Like