Konkretni affiliate network u HR

Cujem da se otvara affiliate mreza u HR,radi se o prodavanju proizvoda.

Dobijate odredjeni iznos po prodaji.

Sta kazete hoce li biti nesto od ovoga?

Hoće. Biti će banana. Barem idućih nekoliko godina.

Već sada ih ima i više nego dovoljno. S obzirom na korist od njih.

Kao i kod svih ostalih. To je i smisao affiliate mreže.

Vjerojatno ništa bolje nego kod ostalih.

Ja to čekam već 8 godina, otkako je propao Euforo, ali ova banana je stvarno dugačka.

kontaktiraj konkretne firme ćije proizvode želiš promovirati i moguće je da dogovoriš bolji postotak neko preko nekoga koji će ti uzeti proviziju ili te neće nikada isplatiti.
tako sam barem ja radio, tražio direktni affiliate od firmi i uspjelo mi je na obostrano zadovoljstvo, bez prekupaca, nakupaca i zakupaca.

Je l ima neko da koristi Generalturist affiliate ?

Uskoro cemo, uskoro. Strpljenja :slight_smile:
Fuckas ovaj offline -> online aff marketing :slight_smile: Postoje bolje stvari.

Da. Bilo je riječi o tome na forumu.
:0dipretr:

GT ima ne baš pretjerano konkurentnu ponudu tako da razmisli dobro. Ja sta znam ljude niko se nije usricia opcenito s njima i s nijednom hrvatskom agencijom.

Neznam koliko imas vrimena/znanja/iskustva za ciljat turizam ali ako nemas vise od iznadprosjecnog ne ocekuj puno usjeha.

Nemam sad vremena za objasnjavat svoj post al evo na brzinu nesto da dobijes vise inf

prvo, evo ti c/p sta je bilo vec na forumu:

Adriatica.net* - eksperimentirao jako dugo, zaradio nešto novaca, ali nedovoljno za isplatu. Vrijeme potrebno i za tu mizernu zaradu je bilo preko godinu dana (bio sam jako uporan).

Generalturist* - eksperimentirao par mjeseci, zarada apsolutna nula, broj klikova također (tj, moj sustav je pokazivao puno više klikova nego njihov sustav). Ukupan dojam: katastrofa.

  • Adriatica.net i Generalturist - za njih je puno bolje imati sajt koji se bavi isključivo tematikom rezervacijom aranžmana i turističkom ponudom.
  1. problem - Hrvati još uvijek ne kupuju takve stvari preko interneta u tolikoj količini da bi se takav affiliate isplatio
  2. problem - stranci koji kupuju takve stvari obično uzimaju rezervacije kod sebi lokalnih turističkih agencija kojima vjeruju
  3. problem - a i konkurencija nije mala…

drugo:
sve je već spomenuto samo što je sad još “brutalniji rat” u tom sektoru. Zadnje 3 godine radim konkretno u turizmu (najvise online promocija) i ako nisi vrhunski nema kruha tu. Prepuno novca i inovacija (pristup kupcima) se ulaze da bi se na mala vrata probijao. Ako ti sajt nije isključivo namjenjen toj tematici i ako ti clanci uglavnom nisu na prvih 7 mista u trazilicama mozda ne budes imao nikakvog uspjeha.

Nek te ne obeshrabri ovo sta sam napisao, to je moje misljenje. Volio bih kad bi me razuvjerio :wink: :slight_smile:

ja sam koristio generalturist…u totalnom su rasulu…nude affiliate…radis prodaje…ali ti to tamo nitko ne prati jer prakticki nemaju zaposlene koji se razumiju u to…do prije par godina im je to vodio doticni Sasa Cazar…imali su newslettere za affiliate, pratili su prodaje, tu i tamo, prijavili po koju prodaju, decko koji je to radio je kuzio posao, trudio se, i mogla se zaraditi koja kunica (bolje reci lipica :wink: )
Od prije godinu - dvije, sve je stalo…osim automatskog prijavljivanja i affiliate software-a koji prati neke statistike…nitko se ne brine o affiliatima…cekam nekih par sto eura da mi isplate od prosle sezone i vise ne publiciram njihovu ponudu…

[quote=“posluzitelj”]ja sam koristio generalturist…u totalnom su rasulu…nude affiliate…radis prodaje…ali ti to tamo nitko ne prati jer prakticki nemaju zaposlene koji se razumiju u to…do prije par godina im je to vodio doticni Sasa Cazar…imali su newslettere za affiliate, pratili su prodaje, tu i tamo, prijavili po koju prodaju, decko koji je to radio je kuzio posao, trudio se, i mogla se zaraditi koja kunica (bolje reci lipica :wink: )
Od prije godinu - dvije, sve je stalo…osim automatskog prijavljivanja i affiliate software-a koji prati neke statistike…nitko se ne brine o affiliatima…cekam nekih par sto eura da mi isplate od prosle sezone i vise ne publiciram njihovu ponudu…[/quote]

Imam acc kod njih duže od godinu dana ali nikako da ozbiljno krenem s njima.
Po ovom štivu i bolje da nisam krenuo. :frowning:

Ako si upućen u aff za turizam, što preporučaš?

Trenutacno, od hrvatskih affiliate-a, preusmjeravam na adriatica.net, adriatic.hr i uniline.hr. Iz ocaja, jer nisam dovoljno bistar na koji nacin da si bolje iskoristim web. Svi oni djele “mrvice”. Prijavljuju “prodaje” od 100-300 eura (nekad se zalomi i koja od 500-600 eura…ali rijetko) . Iznajmljuju jeftini smjestaj…ali i jedrilice, yahte i skupe hotele…ali ispada da sa mog weba im dolazi samo sirotinja koja trosi minimalne iznose. Nemoguce je pratiti prodaju…i ako netko iznajmi jahtu za 5-10 tisuca eura…oni ti prijave, reda radi, neku sitnu prodaju.
Preko ljeta…zaradim nekoliko tisuca…iako sam siguran da je u pitanju puuuuno veci iznos.
Nemoguce ih je kontrolirati…u vise navrata su mi postali na forumu ljudi koji su spomenuli iznajmljivanja usluga od po soma-dva eura…pa sam ih zamolio da mi posalju broj rezervacije, kontaktirao affiliate firmu…pa mi vele da taj korisnik nije napravio rezervaciju preko moje stranice. I? Mozes se, s oprostenjem, iebat.
Pa zato…ako imas web sa puno posjeta i ne uzimas nista…kreni s affiliateom i uzet ces vise nego sto si uzimao do sada. Nasi affilate programi su poput poslodavca koji te zaposli da mu beres jagode i placa te 5 kuna po satu iako u ugovoru stoji da ce te placati 30
Da nije tako i da posluju po pravilima…vec bi odavno ustedjeli lovu, raspustili affiliate odjele i zapoceli Google affilate…ali jasno…tu nema zajebancije i treba isplatiti proviziju od svake prodaje jer google nije bedast k’o ja. Takodjer, radim sa internacionalnim zanox-om, tradedoublerom i aferry…ista prica…zaradi se…ali zaradis, po mojoj procjeni, maximalno 20% od stvarnog ucinka. Takodjer…ako krenes s nekim od tih affiliate-a…kada publiciras neki njihov text link ili banner…obavezno im zaljepi “nofollow” jer je bedasto, pored minimalca koji ti placaju, raditi im i linkbuilding.

[quote=“posluzitelj”]Nemoguce je pratiti prodaju…i ako netko iznajmi jahtu za 5-10 tisuca eura…oni ti prijave, reda radi, neku sitnu prodaju.[/quote]Ako to rade svima, može li ih se anonimno prijaviti nekom inspektoratu? Jer pri inspekciji bi stvar morala iskočiti.

Zapitah se…postoji li u HR koji inspektorat koji zna što je affiliate?:rolleyes:

Ne, ali zna što su poslovne knjige. I što znači ne voditi poslovne knjige ili nevjerodostojno u njima prikazivati podatke.

Ruku na srce, vrlo je lako manipulirati podacima za affiliate premda je moje mišljenje da se to ne radi. Možda sam naivan, možda ne.

Koristim (doduše jako malo) booking.com i detaljnost njihovog prikaza je takva da se ne dovodi u pitanje korektnost sustava.

affiliate su neki sasvim “novi” (10 godina?) nacini poslovanja o kojima se ne raspravlja nigdje (u saboru?) pa niti ne postoje neke zakonske odrednice iliti pravila. Hocu rec’…nema sanse da netko naiebe ako te preveslaju…
Pa i kad zaobidjemo hrvatsku koja nije u EU i proguglamo probleme sa ostalim EU affiliate firmama poput njemackih Zanox-a ili Tradedoubler-a i na web-u naidjemo na komentare gdje affiliate partneri postaju komentare o tome kako su sami napravili neku rezervaciju ili prijavu putem svog weba-a koja im nije bila prijavljena, poput ovog od prije 4 godine:

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=es&tl=hr&u=http%3A%2F%2Festafadore.com%2Ftag%2Fcj%2F&act=url

i kad je jasno da ne postoje advokati educirani za koverturu takvih prijestupa…affilate partneri se mogu, s oprostenjem, iebat :wink:

u Hrvatskoj se affiliate u pravilu svodi na besplatno prikazivanje bannera

krivo…u Hrvatskoj, kao i u ostatku svjeta…affiliate se svodi na besplatan linkbuilding…bez obzira dali netko “klik’o” na banner ili link text postavljen na tvom webu…gugle ce naci link i urediti im serp… buildaju si pagerank bez obzira na prodaju…treba im banana vlasnik stranice koji ce im postaviti linkove na njihov web…pa zato svim “affiliate” blesanima, poput mene, preporucam “nofollow” dodatak na njihove linkove ili google-ov shortener linka koji postavljate,

To što ti govoriš ne isključujeo ono što sam ja rekao. Znači radi se i o jednom i o drugom.